1. Užkąskite kas dvi valandas
Reguliarus užkandžiavimas – vienas sveikos mitybos principų. Mitybos
specialistai pataria, kad reikėtų užkandžiauti ne rečiau nei kas dvi valandas. Taip gausite reikalingą kalorijų kiekį ir energijos ne tik jūsų kūnui, bet ir smegenims, kas svarbu dirbant.
2. Nesirinkite aštrių užkandžių
Įsivaizduokite, jei aplinkui viskas pakvimpa česnakais, svogūnais ar kitais sunkų kvapą turinčiais prieskoniais. Ar tokioje aplinkoje galėtumėte dirbti? Ne? Tuomet ir patys valgydami venkite šių ingredientų – jie ypač erzina aplinkinius. Jei naudosite čili prieskonius, tuomet ne tik kvapas bus, bet ir ilgą laiką kankins troškulys, kuris trukdys susikaupti.
3. Rinkitės lengvai virškinamą maistą
Užkandžiaujant reikėtų rinktis tokius produktus, kurie neturėtų specifinio ir aštraus kvapo, taip pat suteiktų energijos ir naudingų medžiagų. Tai galėtų būti riešutai, džiovinti vaisiai ar pieno produktai patogiose pakuotėse. Riešutai yra labai maistingi, džiovint vaisiai turi nemažai naudingų medžiagų, o pieno produktų gamintojai tobulėja tiesiog akyse. Pavyzdžiui, „Žemaitijos pienas“ neseniai pristatė „Kefir dessert“ – kefyro pagrindu sukurta trijų skonių – miško uogų, vyšnių ir natūralaus skonio – desertinių produktų liniją. Indelyje „Kefir dessert“ yra pakankamai maistingų medžiagų, kad jėgų pakaktų keletui valandų.
4. Pavaišinkite kolegas
Sakoma, kad valgymas yra vienas intymiausių dalykų, todėl jei užkandžiaujate darbo vietoje, būtinai pasiūlykite bent jau artimiausiai sėdintiems kolegoms paragauti jūsų turimų užkandžių. Pasirūpinkite keliais šaukšteliais iš anksto, kad jie galėtų paragauti kefyro desertų. Pasidalinimas maistu leis užmegzti glaudesnius santykius, rasti temų pokalbiui ar tiesiog kartu patirti gerų emocijų.
5. Pasirūpinkite švara
Valgant darbo vietoje nori nenori lieka įvairių maisto likučių ar trupinių ant stalo, telefono, kompiuterio klaviatūros ar kitų daiktų. To galima išvengti, jei rinksitės uždarą ir patogią pakuotę, kokioje yra „Kefir dessert“. Jei ne, teks reguliariai valyti savo darbo vietą, o pavalgius – ypač. Taip pat neužmirškite pasitikrinti, kaip dažnai ištuštinama prie jūsų stalo stovinti šiukšliadėžė – jei ne kasdien, tuomet maisto likučius išmeskite ne prie savęs, o į virtuvės šiukšliadėžę.