Užkandžių hitas – kepta duona su puikiu padažu. Nesustosit, kol visko nesuvalgysit

Juostelėmis supjaustyta, paskrudus ir česnaku švelniai įtrinta duona – vienas populiariausių ir nebrangių užkandžių baruose. Mirkomos į padažą, tokios duonos lazdelės akimirksniu dingsta nuo stalo, norisi kartoti ir kartoti. Pasiruoškite šio užkandžio su paprastu, bet skaniu padažu namuose. Kasdien tuo mėgautis gal ir nerekomenduojama, bet kartais galima!
Kepta duona su padažu
Kepta duona su padažu / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • kelios riekės mėgstamos duonos, supjaustytos piršteliais;
  • aliejaus kepimui;
  • 2 skiltelės česnako, perpjautos išilgai pusiau;
  • smulkios druskos;
  • padažas:
  • nedidelis lydytas sūrelis;
  • 1–2 šaukštai mėgstamo majonezo;
  • 50 g kietojo stipresnio skonio sūrio (pvz., lietuviško „Džiugo“ ar itališko parmezano).

Gaminimas:

1. Pirmiausiai paruoškite padažą. Nedideliame prikaistuvyje ant mažos kaitros išlydykite sūrelį, dėkite majonezą ir labai gerai išsukite iki vientisos konsistencjos. Galite pagardinti pipirais.

2. Erdvioje keptuvėje su pakankamu kiekiu aliejaus apkepkite duoną ir kiaurasamčiu išgriebkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės. Tuomet, kol dar šilta, įtrinkite perpjautąja česnako pusele, dėkite į lėkštę ir pabarstykite trupučiu druskos.

3. Dabar turite porą variantų. Pirmasis – mirkyti duoną į padažą, tada įmerkti į tarkuotą sūrį ir valgyti. Kitas – tiesiog apšlakstyti padažu duonos pirštelių krūvelę ir apibarstyti tarkuotu sūriu.

Vida Press nuotr./Kepta duona su padažu
Vida Press nuotr./Kepta duona su padažu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų