Ingredientai:
- kelios riekės mėgstamos duonos, supjaustytos piršteliais;
- aliejaus kepimui;
- 2 skiltelės česnako, perpjautos išilgai pusiau;
- smulkios druskos;
- padažas:
- nedidelis lydytas sūrelis;
- 1–2 šaukštai mėgstamo majonezo;
- 50 g kietojo stipresnio skonio sūrio (pvz., lietuviško „Džiugo“ ar itališko parmezano).
Gaminimas:
1. Pirmiausiai paruoškite padažą. Nedideliame prikaistuvyje ant mažos kaitros išlydykite sūrelį, dėkite majonezą ir labai gerai išsukite iki vientisos konsistencjos. Galite pagardinti pipirais.
2. Erdvioje keptuvėje su pakankamu kiekiu aliejaus apkepkite duoną ir kiaurasamčiu išgriebkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės. Tuomet, kol dar šilta, įtrinkite perpjautąja česnako pusele, dėkite į lėkštę ir pabarstykite trupučiu druskos.
3. Dabar turite porą variantų. Pirmasis – mirkyti duoną į padažą, tada įmerkti į tarkuotą sūrį ir valgyti. Kitas – tiesiog apšlakstyti padažu duonos pirštelių krūvelę ir apibarstyti tarkuotu sūriu.