Ingredientai:
- 800 g briuselinių kopūstų (rinkitės standžius ir neapvytusius);
- 100 g graikinių riešutų;
- 8 valg. šaukšt. tyro alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 0,5 citrinos (geriau ekologiškos arba nušveistos su soda);
- 1 valg. šaukšt. graikinių riešutų aliejaus (galite keisti 1 arbat. šaukšt. kepintų sezamų aliejaus).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę ir, paskleidę riešutus ant plačios skardos, 7–9 min. pakepinkite. Leiskite atvėsti, o tada stambiai sukapokite.
2. Nuimkite nuo briuselinių kopūstų gūželių išorinius lapelius, o tada išskaidykite jas lapeliais – tą lengviau padarysite nupjovę apatinę dalį, ties kuria gūželė buvo prisitvirtinusi prie koto.
3. Plačioje keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir berkite ketvirtadalį kopūstų lapelių, pakepinkite kelias minutes maišydami, kol kiek suminkštės, paryškės žalia spalva, kai kurie spės ir paskrusti. Taip per 4 kartus pakepinkite visus lapelius, o tada berkite į didelį dubenį.
4. Pabarstykite kopūstus pipirais, druska, nutarkuokite citrinos žievelę ir įspauskite jos sultis, išmaišykite. Apšlakstykite riešutų arba sezamų aliejumi ir suberkite riešutus.