Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vafliai – ne tik desertui: tiks ir bulvės, ir cukinijos, ir špinatai

Įprastai naminiai vafliai yra desertas. Nesvarbu, kokius kepame – belgiško stiliaus, o gal plonus ir traškius. O iš tiesų niekas nedraudžia jų paversti pagrindiniu patiekalu, tiksinčiu ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Atrinkome receptų šešetuką, gal kuris nors receptas patrauks jūsų dėmesį!
Bulvių vafliai
Bulvių vafliai / Vida Press nuotr.
Naminiai vafliai
Receptas: Vafliai su špinatais ir pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 7
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.25 st.
Pasukos: 1.75 st.
Sviestas: 0.50 st. (išlydyto)
Kepimo milteliai: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Čederio sūris: 3.00 sauja (sutarkuoto)
Špinatai: 2.00 sauja
Pomidorai: 2.00 vnt. (kepti)
Kaip gaminti

1. Vidutinio dydžio dubenyje išmaišykite miltus, druską, pipirus ir cukrų. Į masę supilkite pasukas ir tirpintą sviestą, šaukštu maišykite tol, kol tešla pasidarys vientisa.

2. Į tešlą sudėkite sūrį, špinatus ir pomidorus, maišykite tol, kol ingredientai vientisai pasiskirstys tešloje. Jei tešla atrodo per daug tiršta, įpilkite šiek tiek pasukų, o jeigu tešla tapo pernelyg skysta, įdėkite šiek tiek daugiau miltų.

3. Vaflinę padenkite aliejumi, pilkite po truputį tešlos ir kepkite tol, kol gražiai paruduos.

4. Šiuos vaflius valgykite su jogurtiniu ar grietinės padažu, gardintu šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis. Jeigu norisi sočiau, šalia vaflių patiekite ir šaltai rūkytos lašišos gabalėlių.

Suskleisti
Nesaldūs vafliai
Receptas: Nesaldūs veganiški avinžirnių miltų vafliai
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 2
Receptas
Ingredientai
Augalinis pienas: 300.00 ml (pvz., avižų)
Linų sėmenys: 2.00 valg. š. (maltų)
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.25 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišome su prieskoniais, linų sėmenimis, supilame pieną ir viską gerai išmaišome;

2. Vaflinę įkaitiname ir ištepame aliejumi. Kepame vaflius ir skanaujame.

Pastaba: tešlą dar galima paskaninti įvairiomis daržovėmis ir tiekti su jogurto padažu.

Suskleisti
Vafliai su cukinijomis
Receptas: Veganiški vafliai su cukinijomis
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.8 / 6
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 120.00 g (tarkuotos)
Speltų miltai: 140.00 g
Cukrus: 40.00 g (paprasto ar kokosų žiedų)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Riešutai: 20.00 g (smulkintų; tinka migdolai, graikiniai ar lazdyno)
Augalinis pienas: 200.00 ml
Linų sėmenys: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Linų sėmenis užpilkite 100 ml augalinio pieno ir palikite pabrinkti 5 min.

2. Speltų miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, riešutais ir cinamonu.

3. Nuo tarkuotų cukinijų nupilkite susidariusį skystį ir sumaišykite su išbrinkusiais linų sėmenimis.

4. Cukinijas sumaišykite su miltų mišiniu ir supilkite likusį pieną. Viską gerai išmaišykite.

5. Vaflinę ištepkite aliejumi, įkaitinkite ir kepkite vaflius.

Suskleisti
Nesaldūs vafliai su daržovėmis
Receptas: Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.6 / 13
Receptas
Ingredientai
Speltų miltai: 300.00 g (pilno grūdo)
Augalinis pienas: 350.00 ml
Aliejus: 2.00 valg. š. (ir dar šiek tiek kepimui)
Chia sėklos: 2.00 valg. š.
Vanduo: 6.00 valg. š.
Špinatai: 50.00 g (smulkintų)
Brokoliniai kopūstai: 100.00 g (smulkintų)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Česnako milteliai: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Chia (ispaninio šalavijo) sėklas užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 5 minutėms.

2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais. Į šį mišinį supilame pieną ir brinkintas chia sėklas, išmaišome.

3. Į tešlą sudedame daržoves ir supilame aliejų, išmaišome.

4. Vaflinę patepame aliejumi ir įkaitiname.

5. Vienam vafliui reikia maždaug 2 šaukštų tešlos. Kepame ir neatidarinėjame vaflinės, kol nebaigia kepti.

Labai gardu valgyti su trintais avokadais.

Suskleisti
Bulvių vafliai
Receptas: Tarkuotų bulvių vafliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 34
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.50 arbat. š. (ir dar šiek tiek padažui)
Miltai: 80.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š. (vaflinei patepti)
Rūkyta lašiša: 6.00 riekės (arba pagal skonį; patiekimui)
Kreminis sūris: 2.00 valg. š. (padažui)
Jogurtas: 120.00 ml (graikiško; padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Krapai: 1.00 arbat. š. (šviežių, smulkiai kapotų (galima keisti laiškiniais česnakais); padažui)
Kaip gaminti

1. Nuskuskite bulves ir sutarkuokite burokine tarka, nusunkite tiek išsiskyrusio skysčio, kiek tik įmanoma.

2. Nulupkite ir labai smulkiai sukapokite ar net sutarkuokite svogūną.

3. Dėkite svogūnus į dubenį, muškite kiaušinius, berkite druską, pipirus ir viską švelniai paplakite. Dėkite į šį plakinį nusunktus bulvių tarkius, berkite su miltais sumaišytus kepimo miltelius ir gerai išmaišykite.

4. Įkaitinkite vaflių keptuvę ir papurkškite ar patepkite aliejumi. Dideliu šaukštu dėkite į keptuvę bulvių tarkių masės, stengdamiesi, kad visi kampeliai būtų užpildyti. Uždenkite ir kepkite kelias minutes – kol vafliai bus auksinės spalvos. Pirmasis vaflis bus bandomasis – galbūt reikės sumažinti/padidinti karštį, dėti daugiau/mažiau tarkių, reguliuokite šiuos aspektus pagal jūsų vaflių keptuvės savybes.

4. Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje labai gerai išsukite jogurtą ir sūrį, ragaudami pasūdykite, jei norite papipirinkite, pabarstykite kapotais laiškiniai česnakais (tinka ir krapai).

5. Tiekite bulvių vaflius su padažu ir, jei patinka, juostele lašišos. Jei norite sočiau, galite pasiskrudinti šoninės ar valgyti su skystai keptu kiaušiniu – tinka daug kas!

Suskleisti
Vafliai įdaryti dešrelėmis
Receptas: Vafliai įdaryti dešrelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 27
Receptas
Ingredientai
Vafliai 8.00 vnt.
Dešrelės 8.00 vnt.
Bulvės: 7.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pienas: 1.00 st.
Sviestas: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje, sutrinkite košę, įpilkite stiklinę pašildyto pieno, įdėkite sviesto ir gerai išmaišykite.

2. Vaflius perpjaukite pusiau, dėkite bulvių košės (norimo storio sluoksniu), o ant viršaus - dešrelę. Vaflį susukite į ritinėlį ir pakepinkite keptuvėje.

Labai paprasta ir gardu. Skanaus!

Receptą atsiuntė Rita Drobužaitė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai