1. Vidutinio dydžio dubenyje išmaišykite miltus, druską, pipirus ir cukrų. Į masę supilkite pasukas ir tirpintą sviestą, šaukštu maišykite tol, kol tešla pasidarys vientisa.
2. Į tešlą sudėkite sūrį, špinatus ir pomidorus, maišykite tol, kol ingredientai vientisai pasiskirstys tešloje. Jei tešla atrodo per daug tiršta, įpilkite šiek tiek pasukų, o jeigu tešla tapo pernelyg skysta, įdėkite šiek tiek daugiau miltų.
3. Vaflinę padenkite aliejumi, pilkite po truputį tešlos ir kepkite tol, kol gražiai paruduos.
4. Šiuos vaflius valgykite su jogurtiniu ar grietinės padažu, gardintu šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis. Jeigu norisi sočiau, šalia vaflių patiekite ir šaltai rūkytos lašišos gabalėlių.
1. Miltus sumaišome su prieskoniais, linų sėmenimis, supilame pieną ir viską gerai išmaišome;
2. Vaflinę įkaitiname ir ištepame aliejumi. Kepame vaflius ir skanaujame.
Pastaba: tešlą dar galima paskaninti įvairiomis daržovėmis ir tiekti su jogurto padažu.
1. Linų sėmenis užpilkite 100 ml augalinio pieno ir palikite pabrinkti 5 min.
2. Speltų miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, riešutais ir cinamonu.
3. Nuo tarkuotų cukinijų nupilkite susidariusį skystį ir sumaišykite su išbrinkusiais linų sėmenimis.
4. Cukinijas sumaišykite su miltų mišiniu ir supilkite likusį pieną. Viską gerai išmaišykite.
5. Vaflinę ištepkite aliejumi, įkaitinkite ir kepkite vaflius.
1. Chia (ispaninio šalavijo) sėklas užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 5 minutėms.
2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais. Į šį mišinį supilame pieną ir brinkintas chia sėklas, išmaišome.
3. Į tešlą sudedame daržoves ir supilame aliejų, išmaišome.
4. Vaflinę patepame aliejumi ir įkaitiname.
5. Vienam vafliui reikia maždaug 2 šaukštų tešlos. Kepame ir neatidarinėjame vaflinės, kol nebaigia kepti.
Labai gardu valgyti su trintais avokadais.
1. Nuskuskite bulves ir sutarkuokite burokine tarka, nusunkite tiek išsiskyrusio skysčio, kiek tik įmanoma.
2. Nulupkite ir labai smulkiai sukapokite ar net sutarkuokite svogūną.
3. Dėkite svogūnus į dubenį, muškite kiaušinius, berkite druską, pipirus ir viską švelniai paplakite. Dėkite į šį plakinį nusunktus bulvių tarkius, berkite su miltais sumaišytus kepimo miltelius ir gerai išmaišykite.
4. Įkaitinkite vaflių keptuvę ir papurkškite ar patepkite aliejumi. Dideliu šaukštu dėkite į keptuvę bulvių tarkių masės, stengdamiesi, kad visi kampeliai būtų užpildyti. Uždenkite ir kepkite kelias minutes – kol vafliai bus auksinės spalvos. Pirmasis vaflis bus bandomasis – galbūt reikės sumažinti/padidinti karštį, dėti daugiau/mažiau tarkių, reguliuokite šiuos aspektus pagal jūsų vaflių keptuvės savybes.
4. Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje labai gerai išsukite jogurtą ir sūrį, ragaudami pasūdykite, jei norite papipirinkite, pabarstykite kapotais laiškiniai česnakais (tinka ir krapai).
5. Tiekite bulvių vaflius su padažu ir, jei patinka, juostele lašišos. Jei norite sočiau, galite pasiskrudinti šoninės ar valgyti su skystai keptu kiaušiniu – tinka daug kas!
1. Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje, sutrinkite košę, įpilkite stiklinę pašildyto pieno, įdėkite sviesto ir gerai išmaišykite.
2. Vaflius perpjaukite pusiau, dėkite bulvių košės (norimo storio sluoksniu), o ant viršaus - dešrelę. Vaflį susukite į ritinėlį ir pakepinkite keptuvėje.
Labai paprasta ir gardu. Skanaus!
Receptą atsiuntė Rita Drobužaitė