Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidos tobulai iškepta vištienos krūtinėlė: minkšta ir tirpstanti burnoje

„Greičiausiai, „neatrasiu Amerikos“ pasakydama, kad iš dešimties kartų, kokius, aštuonis yra tekę valgyti beviltiškai sausą ir perkeptą vištienos krūtinėlę. Dėl šios priežasties aš, dažniausiai, vengiu užsisakyti patiekalus su ja kavinėse ar restoranuose“, – rašo Vaida Bernatavičienė, maisto tinklaraščio „Karšta košė“ kūrėja.
Kepta vištienos krūtinėlė
Kepta vištienos krūtinėlė / Vaidos Bernatavičienės nuotr.

„Juk yra ir paprastesnių bei pigesnių būdų susigadinti nuotaiką. Todėl, šį kartą, jūsų dėmesiui visiškai paprastas, bet net neabejoju, kad tikrai naudingas – tobulai iškeptos vištienos krūtinėlės receptas.

Šiuo būdu vištienos krūtinėlę kepu jau labai seniai ir nė karto nesu nusivylusi. Ji visuomet būna ypatingai sultinga, minkšta ir tirpstanti burnoje. O panaudojimas tobulai iškeptos vištienos krūtinėlės patiekaluose – fantazijos reikalas. Įvairiausios salotos (pvz., Cezario), sumuštiniai pusryčiams, plonai supjaustyta kaip užkandis didesnių ar mažesnių vakarėlių metu ir t.t. Beje, jeigu tieksite vištienos krūtinėlę kaip užkandį, nepamirškite pasirūpinti padažu. Pasirinkimas pirktinių nemažas, bet mano favoritas yra šis – 3 šaukštai gero majonezo, 2 arbatiniai šaukšteliai „Sriracha“ padažo bei 0,5 arbatinio šaukštelio maltos rūkytos paprikos“, – rašo Vaida Bernatavičienė.

Vaidos Bernatavičienės nuotr. /Kepta vištienos krūtinėlė
Vaidos Bernatavičienės nuotr. /Kepta vištienos krūtinėlė

Skanios bei sultingos vištienos krūtinėlės!

Jums reikės:

  • apie 500 g vištienos krūtinėlės be odos (viengubos),
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

Kaip gaminti:

1. Išimkite vištienos krūtinėlę iš šaldytuvo 40-50 minučių prieš kepant, kad ji būtų kambario temperatūros.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

3. Vištienos krūtinėlę nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įtrinkite druska bei pipirais ir aptepkite šaukštu aliejaus.

4. Į keptuvę įpilkite likusį šaukštą aliejaus ir įkaitinkite ant aukštos ugnies (ne maksimalios).

5. Į įkaitintą keptuvę įdėkite vištienos krūtinėlę ir apkepkite iš abiejų pusių po 3 minutes iki gražios auksinės spalvos. Jeigu per greitai svyla – mažinkite temperatūrą.

6. Apkeptą krūtinėlę perdėkite į nedidelę metalinę skardelę ir pašaukite į orkaitę 20 minučių.

7. Praėjus nurodytam laikui, išimkite vištienos krūtinėlę iš orkaitės, lengvai pridenkite folija ir leiskite 10 minučių „pailsėti“, kad tolygiai pasiskirstytų mėsos sultys. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?