Ingredientai (4 porcijoms):
- 100 ml vandens;
- 3 valg. šaukšt. cukraus;
- sauja šviežių aviečių;
- 7–8 nulupti ir kubeliais supjaustyti abrikosai (tinka ir persikai, tik jų reikės mažiau – 4–5);
- 200 ml vanilinių ledų (kelias minutes palaikytų kambario temperatūroje).
Gaminimas:
1. Nedideliame puode užkaiskite vandenį ir cukrų, pakaitinkite, kol cukrus ištirps.
2. Į dubenėlį sudėkite avietes ir užpilkite ant jų maždaug trečdalį gauto sirupo.
3. Į puode likusį sirupą sumeskite abrikosų ar persikų gabalėlius ir pakaitinkite 2–3 min., kol vaisių gabalėliai suminkštės.
4. Leiskite vaisiams ir uogoms sirupe visiškai atvėsti.
5. Nedideliame elektrinio trintuvo inde pirmiausia iki tyrės sutrinkite persikus, tada perdėkite į dubenėlį, tada iki tyrės sutrinkite ir avietes.
6. Į specialias formeles ledams (jei dar tokių neturite, jų yra pirkti nemažoje dalyje prekybos centrų) dėkite truputį aviečių tyrės, tada šaukštą ledų, tada persikų tyrės, vėl ledų. Taip kaitaliodami ingredientus – tyrė-ledai – užpildykite formeles ir įsmeikite medinius pagaliukus. Beje, galite formuoti ledus ir paprastuose plokščiuose indeliuose ar stiklinaitėse.
7. Dėkite į šaldymo kamerą bent valandai, o šiam laikui praėjus, kai tik panorėsite, išimkite ir mėgaukitės!