Trumpai tariant, skinkite, trinkite ir ragaukite: vos pora minučių, o jūsų rankose jau puikuosis sveikutėlis užkandis! Uogas ir vaisius galite maišyti su pienu, sultimis, jogurtu, kefyru, paskaninti linų sėmenimis, dribsniais, riešutais, medumi ir daugybe kitų ingredientų.
Greičiausiai kiekvienas atrasite sau priimtiną skonį, tiesiog leiskite eksperimentuoti. Tačiau, kad nenusiviltumėte, verčiau venkite kokteilius gardinti riebiais ingredientais, tarkime, ledais, šokoladu, grietinėle, pirktinėmis saldžiomis sultimis iš pakelio ir pan.
Taip pat skaitykite:
Tuomet jūsų palyginti sveikas kokteilis pavirs riebiu ir saldžiu desertu. Gal ir skanu, tačiau kasdienis mėgavimasis tokiais gėrimais tikrai gali jums padėti priaugti svorio, o juk to norime tikrai ne visos.
- Kokios uogos tinka? Griebkite vyšnias, braškes, žemuoges, trešnes, mėlynes, nokti pradedančias avietes ar šilauoges, juoduosius ir raudonuosius serbentus, agrastus.
- Iš vaisių idealu rinktis bananus, kurie ir sotūs, ir sveiki, kivius, visus kitus kaulavaisius (persikus, nektarinus, abrikosus, slyvas), netgi arbūzus ar melionus.
- Tinka ir šaldytos gėrybės, taip pat špinatai, salotos, petražolės, salierai.
Jūsų dėmesiui – receptų ruošinukas!
Ingredientai
Kokosų pienas: 125.00 ml
Kaip gaminti
- Sudėkite visus produktus į maisto smulkintuvą ir išplakite iki visiškai vientisos masės.
Suskleisti
Receptas: Kokosinis bananų ir apelsinų kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 /
18
Receptas
Ingredientai
Kokosų pienas: 125.00 ml
Bananai: 2.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Ledo kubeliai: 1.00 puodelis
Kaip gaminti
- Visus ingridientus sudėkite į kokteilių plaktuvą.
- Išplakite iki vientisos masės.
- Supilstykite į stiklines ir nedelsiant patiekite.
Suskleisti
Kaip gaminti
- Visus produktus dėkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės.
Suskleisti
Receptas: Naminis braškių limonadas su citrinomis ir mėtomis
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 /
44
Receptas
Kaip gaminti
- Iš pradžių iš cukraus ir vandens pasiruoškite sirupą. Supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį vandenį, suberkite cukrų ir kaitinkite, kol cukrus ištips ir sirupas užvirs.
- Išjunkite ugnį ir palikite, kol atvės iki kambario temperatūros. Tuomet supilkite į sandariai užsidarantį butelį ar indelį, atšaldykite šaldytuve.
- Braškes maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Jei norite pašalinti sėklytes, pertrinkite per smulkų sietelį.
- Cukraus sirupui atšalus, dideliame inde sumaišykite sirupą, šviežiai spaustas citrinos sultis, vandenį, trintas braškes ir ledo kubelius.
- Gerai išmaišykite.
- Perpilkite limonadą į ąsotį, įmeskite kelias per pusę perpjautas šviežias braškes ir papuoškite mėtų lapeliais.
- Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Suskleisti
Kaip gaminti
Sudėkite viską į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Sudedamąsias dalis galite keisti pagal skonį.
Suskleisti
Kaip gaminti
- Žemuoges nuplaukite, perrinkite. Sutrinkite šakute, sumaišykite su kefyru ir skystu medumi.
- Ledus sumaišykite su žemuogių, kefyro ir medaus mase ir suplakite iki vientisos masės.
- Gėrimą skanaukite šaltą!
Plačiau skaitykite: „Jau noksta žemuogės. Valgyti būtina!“
Suskleisti
Kaip gaminti
- Iš arbūzų pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Mėlynes perrinkite ir nuplaukite. Bananą nulupkite, supjaustykite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Jeigu kokteilis išėjo per daug tirštas, tuomet praskieskite vandeniu. Pagardinkite moliūgų sėklomis, riešutais. Jeigu trūksta saldumo, paskaninkite medumi.
Suskleisti
Receptas: Persikų, aviečių ir juodųjų serbentų kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.2 /
14
Receptas
Kaip gaminti
- Persikus nuplaukite, nulupkite, pašalinkite kauliukus. Avietes ir serbentus nuplaukite.
- Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Skanaukite su lazdyno riešutais ar kokoso drožlėmis.
Suskleisti