„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Vaisių ir uogų kokteiliai: ką privalote išbandyti?

Dabar pats geriausias metas savo organizmui įteikti vieną didžiausių vasaros dovanų – tikrą vitaminų bombą. Vaisiai ir uogos, kupini mums naudingų mikroelementų, pagardinti dar vienu kitu ingredientu gali tapti puikiais pusryčiais ar nekaloringa vakariene.
Vasaros skoniai - kokteiliuose
Vasaros skoniai - kokteiliuose / Fotolia nuotr.
Trumpai tariant, skinkite, trinkite ir ragaukite: vos pora minučių, o jūsų rankose jau puikuosis sveikutėlis užkandis! Uogas ir vaisius galite maišyti su pienu, sultimis, jogurtu, kefyru, paskaninti linų sėmenimis, dribsniais, riešutais, medumi ir daugybe kitų ingredientų.

Greičiausiai kiekvienas atrasite sau priimtiną skonį, tiesiog leiskite eksperimentuoti. Tačiau, kad nenusiviltumėte, verčiau venkite kokteilius gardinti riebiais ingredientais, tarkime, ledais, šokoladu, grietinėle, pirktinėmis saldžiomis sultimis iš pakelio ir pan.

Tuomet jūsų palyginti sveikas kokteilis pavirs riebiu ir saldžiu desertu. Gal ir skanu, tačiau kasdienis mėgavimasis tokiais gėrimais tikrai gali jums padėti priaugti svorio, o juk to norime tikrai ne visos.

  • Kokios uogos tinka? Griebkite vyšnias, braškes, žemuoges, trešnes, mėlynes, nokti pradedančias avietes ar šilauoges, juoduosius ir raudonuosius serbentus, agrastus.
  • Iš vaisių idealu rinktis bananus, kurie ir sotūs, ir sveiki, kivius, visus kitus kaulavaisius (persikus, nektarinus, abrikosus, slyvas), netgi arbūzus ar melionus.
  • Tinka ir šaldytos gėrybės, taip pat špinatai, salotos, petražolės, salierai. 

Jūsų dėmesiui – receptų ruošinukas!  

Ryto kokteilis „Žvalumas“
Receptas: Ryto kokteilis „Žvalumas“
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.6 / 153
Receptas
Ingredientai
Bananai: 1.00 vnt.
Kakava: 2.00 valg. š. (natūrali)
Jogurtas: 100.00 ml (mėgstamas)
Mėlynės: 2.00 sauja
Kaip gaminti
  • Visus produktus dėkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės.
Suskleisti
Trintas kokosų ir ananasų kokteilis
Receptas: Trintas kokosų ir ananasų kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 20
Receptas
Ingredientai
Kokosų pienas: 125.00 ml
Jogurtas: 250.00 ml (graikiškas)
Ananasai: 100.00 g (½ puodelio konservuotų ananasų gabalėlių)
Kaip gaminti
  • Sudėkite visus produktus į maisto smulkintuvą ir išplakite iki visiškai vientisos masės.  
Suskleisti
Kokosinis bananų ir apelsinų kokteilis
Receptas: Kokosinis bananų ir apelsinų kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 18
Receptas
Ingredientai
Apelsinai: 2.00 vnt. (sultys – apie 120 ml)
Kokosų pienas: 125.00 ml
Bananai: 2.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Ledo kubeliai: 1.00 puodelis
Kaip gaminti
  1. Visus ingridientus sudėkite į kokteilių plaktuvą.
  2. Išplakite iki vientisos masės.
  3. Supilstykite į stiklines ir nedelsiant patiekite.
Suskleisti
Sotus žaliasis kokteilis
Receptas: Sotus žaliasis kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 223
Receptas
Ingredientai
Salotos: 1.00 sauja (didelė sauja mėgstamų salotų lapų)
Bananai: 2.00 vnt.
Linų sėmenys: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Vanduo: 100.00 ml (negazuotas mineralinis)
Kaip gaminti
  • Visus produktus dėkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės.
Suskleisti
Naminis braškių limonadas su citrinomis ir mėtomis
Receptas: Naminis braškių limonadas su citrinomis ir mėtomis
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 44
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g
Vanduo: 1250.00 ml (500 - cukraus sirupui ir 750 - gėrimui)
Sultys: 250.00 ml (šviežiai spaustų)
Braškės: 250.00 g (250 - 300 - šviežių)
Ledo kubeliai: 1.00 sauja
Mėtos: 2.00 g (šviežių lapelių)
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių iš cukraus ir vandens pasiruoškite sirupą. Supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį vandenį, suberkite cukrų ir kaitinkite, kol cukrus ištips ir sirupas užvirs.
  2. Išjunkite ugnį ir palikite, kol atvės iki kambario temperatūros. Tuomet supilkite į sandariai užsidarantį butelį ar indelį, atšaldykite šaldytuve.
  3. Braškes maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Jei norite pašalinti sėklytes, pertrinkite per smulkų sietelį.
  4. Cukraus sirupui atšalus, dideliame inde sumaišykite sirupą, šviežiai spaustas citrinos sultis, vandenį, trintas braškes ir ledo kubelius.
  5. Gerai išmaišykite.
  6. Perpilkite limonadą į ąsotį, įmeskite kelias per pusę perpjautas šviežias braškes ir papuoškite mėtų lapeliais.
  7. Patiekite nedelsiant. Skanaus!

 

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs