Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarėliui ar tiesiog pasilepinimui – 10 smagių užkandžių iš alyvuogių

Alyvuogės – vienas populiariausių užkandžių, randančių vietos ant stalo ir žiemą, ir vasarą. Yra, kas jomis mėgaujasi be jokios progos, ypač jei moka skaniai pamarinuoti. Kitiems tai švenčių, vakarėlių užkandis, kuomet galima ruošti ir kai ką egzotiškesnio, sudėtingesnio. Ką bepasirinksite, tikime, jog nenusivilsite!
Alyvuogių užkandėlė
Alyvuogių užkandėlė / Fotolia nuotr.
Alyvuogių užtepėlė
Receptas: Alyvuogių užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 20
Receptas
Ingredientai
Alyvuogės: 100.00 g (juodųjų, be kauliukų)
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (stambiai maltų; pagal skonį)
Petražolės: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Į virtuvės kombainą sudėkite alyvuoges, kaparėlius ir česnaką, maišykite, kol susidarys vientisa masė.
  2. Maišydama plona srovele supilkite alyvuogių aliejų. Pagardinkite padažą citrinų sultimis, druska ir pipirais.
  3. Tiekite su skrudinto batono riekelėmis papuošusi petražolės lapeliu.
Suskleisti
Marinuotos alyvuogės su česnakais
Receptas: Marinuotos alyvuogės su česnakais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 37
Receptas
Ingredientai
Alyvuogės: 400.00 g (juodųjų, be kauliukų)
Actas: 150.00 ml (baltojo vyno)
Druska: 1.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės (pjaustytų)
Citrinos: 1.00 vnt. (nebūtina)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Vanduo: 250.00 ml
Kaip gaminti
  1. Druską ištirpinkite nurodytame kiekyje vandens. Dubenyje sumaišykite actą, druskos tirpalą, raudonėlius ir česnakus. Į sterilizuotus indelius suberkite alyvuoges.
  2. Užpilkite marinatu, jei norite, įdėkite citrinos griežinėlių. Ant viršaus užpilkite aliejaus – kad būtų maždaug centimetro sluoksnis. Sandariai užsukite indelius ir dėkite į šaldytuvą. Po keleto dienų galite skanauti.
  3. Šaldytuve taip marinuotas alyvuoges galima laikyti dvi–keturias savaites.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Marinuotos marokietiškos alyvuogės
Receptas: Marinuotos marokietiškos alyvuogės
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 12
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kuminai: 1.00 g (žiupsnelis)
Pankolis: 2.00 g (žiupsnelis sėklų)
Kalendros: 1.00 g (žiupsnelis sėklų)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (malto)
Kardamonas: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Alyvuogės: 380.00 g (žaliųjų be kauliukų)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Nedideliame puode pakaitinkite aliejų, suberkite visus sausus prieskonius ir maišydami kaitinkite keletą minučių. Nukelkite nuo ugnies.
  2. Suberkite alyvuoges, supilkite citrinų ir apelsinų sultis, išmaišykite. Sutraiškykite nuluptą česnaką ir sumeskite į puodą.
  3. Dar kartą išmaišykite, sukrėskite alyvuoges į stiklainius, sandariai užsukite ir dėkite į šaldytuvą. Galite pagardinti citrinos skiltele. Geriausia valgyti po trijų savaičių.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Marinuotos alyvuogės
Receptas: Marinuotos alyvuogės
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 34
Receptas
Ingredientai
Alyvuogės: 750.00 g (250 - juodųjų ir 250 - žaliųjų su kauliukais ir 250 g graikiškų „Kalamata“ alyvuogių)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (džiovintų spygliukų)
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (džiovintų spygliukų)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Medus: 2.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ankšties)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sulčių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos pusės žievelės ir pagal skonį sulčių)
Kaip gaminti
  1. Nuo visų alyvuogių nupilkite skystį ir visas rūšis atskirai suberkite į užsukamus indus.
  2. Česnakus nulupkite, sukapokite. Apelsiną labai gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis.
  3. Citrinos žievelę nutarkuokite. Aitriąją papriką išvalykite, smulkiai sukapokite.
  4. Medų išlydykite dubenėlyje virš garų.
  5. Gilesniame dubenėlyje sumaišykite visus smulkintus prieskonius, suberkite raudonėlius, rozmarinus, nutarkuotą citrinos žievelę, apelsino sultis ir aliejų.
  6. Paruoštą marinatą labai gerai išmaišykite, po lygiai supilstykite ant alyvuogių ir bent parą palaikykite šaldytuve.
  7. Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Suskleisti
Sviestas su žalumynais
Receptas: Gurmaniškas sviestas su šalavijais ir alyvuogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.5 / 4
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 arbat. š. (minkšto)
Šalavijai: 1.00 arbat. š. (labai smulkiai kapotų šviežių)
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų šviežių)
Alyvuogės: 5.00 vnt. (žaliosios, be kauliukų, smulkiai sukapotos)
Ančiuviai: 2.00 vnt. (sūdytų ir aliejuje konservuotų filė, sutrintos šakute (nebūtinai))
Druska: 1.00 žiupsnelis (jei naudojate ančiuvius, nedėkite)
Kaip gaminti

Nedideliame dubenėlyje kruopščiai išsukite visus ingredientus. Laikykite šaldytuve. Jei norite, galite suformuoti iš sviesto ritinėlį: tam paimkite kvadratinį plastiko plėvelės gabalą, sukrėskite sviesto mišinį, suvyniokite į norimo storio ritinėlį.

Suskleisti
Su daržovėmis keptas feta sūris
Receptas: Keptas pomidorų, fetos ir alyvuogių užkandis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 17
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 200.00 g (vynuoginių)
Alyvuogės: 70.00 g (Kalamata, supjaustytų)
Česnakai: 1.00 skiltelės (sutrinta)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (nedidelis, supjaustytas kubeliais)
Petražolės: 2.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Fetos sūris: 150.00 g
Duona: 1.00 vnt. (kepaliukas; patiekimui)
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite pomidoriukus, alyvuoges, svogūnus, česnaką, pusę petražolių, raudonėlius, alyvuogių aliejų, užbarstykite šiek tiek juodųjų pipirų.

2. Pasiruoškite plokščią kepimo indą patepdami ji trupučiu alyvuogių aliejaus, tada dėkite ties jo viduriu fetos sūrio gabaliuką ir pilkite ant jo pomidorų mišinį.

3. Dėkite kepimo indą į iki 200 °C laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite apie 15–20 min.

4. Pabarstykite likusiomis petražolėmis ir iškart valgykite su duona, lavašu ar lazdelėmis. Jei patiekalo šiek tiek liko, jį vėliau galima pašildyti toje pačioje orkaitėje.

Suskleisti
Baklažanų suktinukai su rikota, alyvuogėmis, kaparėliais ir graikiniais riešutais
Receptas: Baklažanų suktinukai su rikota, alyvuogėmis, kaparėliais ir graikiniais riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 23
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt.
Rikotos sūris: 250.00 g
Alyvuogės: 10.00 vnt. (juodųjų, tinka ir žalios)
Kaparėliai: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelės)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Baklažanus supjaustykite pailgomis riekelėmis, šiek tiek pabarstykite druska ir palikite ~15 min. pastovėti (tam, kad iš jų pasišalintų kartumas).
  2. Vėliau baklažanus nusausinkite ir apkepinkite keptuvėje rantytu dugnu („grill“), kol šiek tiek suminkštės.
  3. Paruošiamas įdaras: alyvuoges, česnakus ir kaparėlius susmulkinkite. Į rikotą įmaišykite kapotų riešutų, alyvuoges, kaparėlius.
  4. Įdaras pagardinamas žiupsniu druskos, pipirų, muskato ir ~ pusės citrinos žievele. Ant baklažano griežinėlio dėkite įdaro ir jį susukite į suktinuką.
  5. Suktinukus pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ~ 5 min.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Apkepėlė su krabų lazdelėmis ir alyvuogėmis
Receptas: Apkepėlė su krabų lazdelėmis ir alyvuogėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 23
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 125.00 g
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Krabų lazdelės: 2.00 vnt. (keletas)
Alyvuogės: 20.00 g (juodųjų, be kauliukų)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite sūdytame  vandenyje, pagardintame kariu.

2. Į keptuvę berkite sutarkuotą morką ir susmulkintą česnako skiltelę. Kepkite su trupučiu aliejaus, kol morkos taps minkštos. Tada į keptuvę ant morkų suberkite išvirtus ryžius, pagardinkite prieskoniais. Išmaišykite ir dar šiek tiek pakepkite.

3. Į karščiui atsparų indą suberkite troškintus ryžius su morkomis. Viršų užtepkite majonezu, sudėkite pjaustytas krabų lazdeles ir alyvuoges, užtarkuokite sūrio ir 20 minučių kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Pikantiška užkandėlė
Receptas: Pikantiška užkandėlė su alyvuogėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 25
Receptas
Ingredientai
Fetos sūris: 100.00 g
Grietinė: 4.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sūris: 100.00 g (tarkuoto parmezano)
Alyvuogės: 1.00 vnt. (didesnis indelis morkomis, paprikomis ar krevetėmis įdarytų žaliųjų alyvuogių)
Įvairūs kapoti žalumynai (petražolės, krapai) 50.00 g
Bazilikai: 20.00 arbat. š. (keli švieži lapeliai)
Balzaminis padažas (natūralaus skonio) 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, tada supjaustykite norimo dydžio stačiakampiais gabalėliais.
  2. Česnaką nulupkite, susmulkinkite. Žalumynus nuplaukite, sukapokite. Česnakus ir žalumynus gerai išsukite su feta ir grietine. Masę pagal skonį pasūdysite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  3. Ant tešlos kraštelių tepkite fetos įdaro, pyragaičių kraštelius suimkite ir kiek užlenkite.
  4. Ant viršaus berkite tarkuoto parmezano, dailiai išdėliokite labai gerai nuvarvintų ir nusausintų alyvuogių.
  5. Kepkite pyragaičius gerai įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tiekite su balzaminiu padažu ir bazilikų lapeliais.
Suskleisti
Alyvuogių užkandėlė
Receptas: Alyvuogių užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 97
Receptas
Ingredientai
Fetos sūris: 200.00 g
Alyvuogės: 200.00 g (po nedidelį indelį juodųjų ir žaliųjų alyvuogių be kauliukų, gali būti ir įdarytos)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (ir alyvuogėms marinuoti)
Česnakai: 3.00 skiltelės (alyvuogėms marinuoti)
Citrinos: 1.00 vnt. (pagal skonį žievelių alyvuogėms marinuoti)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (smulkintos ankšties alyvuogėms marinuoti)
Medus: 1.00 valg. š. (alyvuogėms marinuoti)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (alyvuogėms marinuoti)
Duona: 2.00 vnt. (kelios riekelės baltos duonos)
Kaip gaminti
  1. Nuo alyvuogių nupilkite skystį, jas suberkite į užsukamą indą.
  2. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis ir raudonėliais.
  3. Smulkintą aitriąją papriką įmaišykite į česnakų ir raudonėlių mišinį.
  4. Sumaišykite jį su aliejumi ir skystu medumi.
  5. Gautu marinatu užpilkite alyvuoges ir per naktį palaikykite šaldytuve.
  6. Skirtingų spalvų alyvuoges ir fetą verkite ant medinių iešmelių ir dėkite į stiklines taureles.

Valgykite su pita.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai