„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Vakarienė - sau ir svečiams...

Šiandien visur juntamas sujudimas. Kas ruošiasi Helovinui, kas perka žvakes Vėlinėms. Tačiau vienas dalykas, ko gero, aktualus visiems – skani vakarienė...
Moliūgų pica
Moliūgų pica / Fotolia nuotr.

DIENOS TOP RECEPTAS

Moliūgų pica  

Produktai:
Tešlai:
300 g miltų; 100 g sviesto; 3 valg. š. vandens.

Įdarui:
300 g moliūgų; 1 svogūnas; 1 raudona paprika; 2 pomidorai; 50 ml vandens; 50 ml pomidorų tyrės; 100 g smulkiai tarkuoto parmezano; žiupsnelis džiovintų čiobrelių; žiupsnelis maltų juodųjų pipirų; 1 valg. š. aliejaus; pagal skonį druskos.

Kaip gaminti:

1. Pilkite miltus ant stalo, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, įberkite žiupsnelį druskos, kapokite miltus ir sviestą peiliu, kol susidarys trupiniai. Supilkite šaltą vandenį, greitai išminkykite tešlą rankomis, padarykite rutulį, susukite į plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve.

2. Per tą laiką paruoškite įdarą. Nulupkite ir nedideliais kubeliais supjaustykite moliūgą, susmulkinkite papriką ir svogūną. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, supjaustykite kubeliais.

3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus, sudėkite moliūgus, pomidorų ir paprikų gabalėlius, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, įpilkite  50 ml vandens, uždenkite ir troškinkite maždaug 10 min. Pabaigoje įmaišykite pomidorų tyrę.

4. Iš tešlos iškočiokite ploną apskritą lakštą, įklokite į skardą. Subadykite tešlos lakštą šakute, kraštus užlenkite. Pašaukite į 180°C temperatūros orkaitę, kepkite 10 min.

5. Sukrėskite įdarą ant pusiau iškepusio tešlos lakšto, pabarstykite tarkuotu sūriu, kepkite dar 10 min.

TAIP PAT SIŪLOME IŠBANDYTI

Fotolia nuotr./Paukatienos kukuliai
Fotolia nuotr./Paukštienos kukuliai

SOTU

Paukštienos kukuliai

 
Shutterstock nuotr./Cukinijų ir pomidorų troakinys
Shutterstock nuotr./Cukinijų ir pomidorų troškinys

VEGETARIŠKA

Gustavo cukinijų ir pomidorų troškinys

 
Shutterstock nuotr./Avokadų ir krevečių salotos
Shutterstock nuotr./Avokadų ir krevečių salotos

MAŽIAU KALORIJŲ

Avokadų ir krevečių salotos

 
Fotolia nuotr./Kumpio suktinukai
Fotolia nuotr./Kumpio suktinukai

KUO VAIŠINTI SVEČIUS

Kumpio suktinukai

Fotolia nuotr./Pikantiaki kąsneliai
Fotolia nuotr./Pikantiški kąsneliai
Pikantiški kąsneliai
Fotolia nuotr./Pyragaičiai su obuoliais
Fotolia nuotr./Pyragaičiai su obuoliais
Pyragaičiai su obuoliais

 

Taip pat siūlome skaityti:

Pašėlusios idėjos Helovino vaišėms

Vakarienei – įvairiai įdarytos daržovės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs