DIENOS TOP RECEPTAS
Produktai:
Tešlai:
300 g miltų; 100 g sviesto; 3 valg. š. vandens.
Įdarui:
300 g moliūgų; 1 svogūnas; 1 raudona paprika; 2 pomidorai; 50 ml vandens; 50 ml pomidorų tyrės; 100 g smulkiai tarkuoto parmezano; žiupsnelis džiovintų čiobrelių; žiupsnelis maltų juodųjų pipirų; 1 valg. š. aliejaus; pagal skonį druskos.
Kaip gaminti:
1. Pilkite miltus ant stalo, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, įberkite žiupsnelį druskos, kapokite miltus ir sviestą peiliu, kol susidarys trupiniai. Supilkite šaltą vandenį, greitai išminkykite tešlą rankomis, padarykite rutulį, susukite į plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve.
2. Per tą laiką paruoškite įdarą. Nulupkite ir nedideliais kubeliais supjaustykite moliūgą, susmulkinkite papriką ir svogūną. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, supjaustykite kubeliais.
3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus, sudėkite moliūgus, pomidorų ir paprikų gabalėlius, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, įpilkite 50 ml vandens, uždenkite ir troškinkite maždaug 10 min. Pabaigoje įmaišykite pomidorų tyrę.
4. Iš tešlos iškočiokite ploną apskritą lakštą, įklokite į skardą. Subadykite tešlos lakštą šakute, kraštus užlenkite. Pašaukite į 180°C temperatūros orkaitę, kepkite 10 min.
5. Sukrėskite įdarą ant pusiau iškepusio tešlos lakšto, pabarstykite tarkuotu sūriu, kepkite dar 10 min.
TAIP PAT SIŪLOME IŠBANDYTI
SOTU |
||
VEGETARIŠKA |
||
MAŽIAU KALORIJŲ |
||
KUO VAIŠINTI SVEČIUS |
||
|
||
|
Taip pat siūlome skaityti: