Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarienė šeimai už kelis eurus – įmanoma: 3 puikūs receptai

Panorus paruošti skanią vakarienę keturių asmenų šeimai nebūtina išleisti daug. Priklausomai nuo pasirinkto recepto, patiekalui skirti ingredientai gali atsieiti vos 3, 4 ar 5 eurus. Sutikite, nedaug, ypač skaičiuojant, kiek kainuoja, tarkime, puodelis kavos madingoje kavinėje miesto centre.
Orkaitėje keptos daržovės
Orkaitėje keptos daržovės / Neringos Kalasauskaitės nuotr.

Kaip sako pranešime žiniasklaidai receptais besidalijantis prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas, tereikia pasitelkti fantaziją ir nebijoti improvizuoti.

Daržovių blyneliai
(ingredientų kaina apie 3 eurai)

Ingredientai:

  • 1 cukinija;
  • 4 bulvės;
  • 4 morkos;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 valg. šaukšt. bulvių krakmolo;
  • žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

1. Visas daržoves sutarkuokite ir sudėję į audinį nuspauskite jų sultis. Į daržovių tarkius įmuškite kiaušinius, įdėkite krakmolo, paskaninkite žiupsneliu druskos, išmaišykite ir dėkite į keptuvę kepti.

2. Šiuos blynus galima kepti kaip keletą didelių per visą keptuvę ar kaip nedidelius blynelius. Jeigu norisi, juos galima kepti net vaflių keptuvėje. Keptuvėje pakaks kepti po 4 minutes iš kiekvienos pusės ant nedidelės kaitros ar kol blynai gražiai paruduos. Į šiuos blynus galite įdėti ir kitokių mėgstamų daržovių. Blynus dar labiau paskaninsite grietinės ir sezoninių žalumynų padažu.

123RF.com nuotr./Daržovių blyneliai
123RF.com nuotr./Daržovių blyneliai

Varškės virtinukai
(ingredientų kaina apie 4 eurai)

Ingredientai:

  • 500 g varškės;
  • 200 g miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • žiupsnelis druskos;
  • 2 arbat. šaukšt. cukraus.

Gaminimas:

1. Varškę pirmiausia ištrinkite su kiaušiniais, cukrumi ir žiupsneliu druskos. Tuomet berkite miltus – pirmiausia tik tiek, kad masę pavyktų maišyti, o po to berkite daugiau, kad tešlą būtų galima minkyti.

2. Iš tešlos suformuokite volelį, supjaustykite jį norimo dydžio gabalėliais ir pasitelkite fantaziją. Galite virti tiek tik supjaustytus gabalėlius, tiek iš jų suformuotus rutuliukus ar net gaminti virtinukus įvairios formos pjaustymui naudodami sausainių formeles.

3. Suformuotus gabaliukus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai gabaliukai iškils, pavirkite juos dar 4–5 minutes.

4. Šie virtinukai unikalūs tuo, kad juos galima valgyti vienus, su mėgstamu saldžiu padažu ar net su priedais, pavyzdžiui, kepintos šoninės gabaliukais ir gražgarstėmis.

Virtinukai
Virtinukai

Vakarienė viename kepimo inde
(ingredientų kaina apie 5 eurai)

Ingredientai:

  • 500 g kepamųjų kiaulienos dešrelių su kmynais (tinka ir kitos rūšies);
  • bulvių;
  • morkų;
  • brokolio;
  • 250 g virtų burokėlių;
  • alyvuogių aliejaus;
  • po žiupsnelį druskos ir pipirų.

Gaminimas:

1. Daržoves nuplaukite, neskustas morkas supjaustykite išilgai šiaudeliais, neluptas bulves supjaustykite skiltelėmis, o virtų burokėlių gumbus supjaustykite į keturias dalis ar perpus, priklausomai nuo jų dydžio, supjaustykite brokolį palei jo šakeles. Gaminant vakarienę viename kepimo inde labai svarbu išlaikyti panašias daržovių proporcijas, kad nė viena nesudegtų ir visos būtų iškepusios.

2. Į iki 180°C įkaitintą orkaitę įdėkite kepimo indą su jame sudėtomis daržovėmis, apšlakstytas alyvuogių aliejumi ir pagardintas prieskoniais. Kepkite jas apie 30 minučių, o tuomet šalia sudėkite ir dešreles. Viską kepkite dar apie 15 minučių ir vakarienė bus paruošta.

15min nuotr./Keptos dešrelės su daržovėmis
15min nuotr./Keptos dešrelės su daržovėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais