Patiekalui reikės:
- 3 vnt. svogūnų;
- 500 g vištienos kepenėlių;
- 300 g grietinėlės;
- 50 g sviesto;
- 2 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų;
- 60 g saulėgrąžų aliejaus;
- Žiupsnelio druskos.
Paruošimo būdas:
Kepenėles nuplauti ir apvirti. Šiuo atveju svarbu bent du kartus iki užvirimo, kad būtų galimybė pakeisti jų vandenį. Tuomet jau apvirtas nukošti, atvėsinti ir supjaustyti.
Pagardinus druska ir pipirais apvolioti miltuose ir sudėti į įkaitintą sviestą keptuvėje. Apkepus iš abiejų pusių po kelias minutes atidėti į šalį.
Išplovus keptuvę ir į ją pakviesti stambiais pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Kepti ant aliejaus kol svogūnai suminkštės ir taps auksinės spalvos.
Į keptuvę grąžinti kepenėles, supilti grietinėlę ir uždengus kiek patroškinti. Patiekalas paruoštas!
Šios kepenėlės gardžiausiai atsiskleidžia šalia orgaitėje keptų obuolių skiltelių, apkeptų pievagrybių ar marinuotų agurkų. Galima mėginti ir su bulvių koše. Skanaus!