Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarienė žiemiškai: vištienos kepenėlės salstelėjusių svogūnų ir grietinėlės padaže

Šis receptas dedikuotas tiems, kurie kepenėles gali apibūdinti, kaip tikriausią meilės išraišką. Taip skanu ir jauku jas skanaujant, kad niekaip kitaip ir nepasakysi. Sušildantis ir meile pripildantis receptas gali virsti puikia vakariene. Išmėginkite.
Troškintos kepenėlės
Troškintos kepenėlės / Vida Press nuotr.

Patiekalui reikės:

  • 3 vnt. svogūnų;
  • 500 g vištienos kepenėlių;
  • 300 g grietinėlės;
  • 50 g sviesto;
  • 2 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų;
  • 60 g saulėgrąžų aliejaus;
  • Žiupsnelio druskos.

Paruošimo būdas:

Kepenėles nuplauti ir apvirti. Šiuo atveju svarbu bent du kartus iki užvirimo, kad būtų galimybė pakeisti jų vandenį. Tuomet jau apvirtas nukošti, atvėsinti ir supjaustyti.

Pagardinus druska ir pipirais apvolioti miltuose ir sudėti į įkaitintą sviestą keptuvėje. Apkepus iš abiejų pusių po kelias minutes atidėti į šalį.

Išplovus keptuvę ir į ją pakviesti stambiais pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Kepti ant aliejaus kol svogūnai suminkštės ir taps auksinės spalvos.

Į keptuvę grąžinti kepenėles, supilti grietinėlę ir uždengus kiek patroškinti. Patiekalas paruoštas!

Šios kepenėlės gardžiausiai atsiskleidžia šalia orgaitėje keptų obuolių skiltelių, apkeptų pievagrybių ar marinuotų agurkų. Galima mėginti ir su bulvių koše. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais