Taip pat skaitykite: Orkaitėje kepti patiekalai: 12 pasiūlymų
1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, bet jokiu būdu nepervirkite, kad neprarastų formos.
2. Špinatus perrinkite, kotelius nupjaukite, lapus suplėšykite.
3. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste. Kai jie dailiai pagels, sumeskite špinatus, kelias minutes patroškinkite ir atvėsinkite.
4. 200 g fetos ištrinkite su grietine, smulkintais saulėje džiovintais pomidorais, puse špinatų masės, bazilikais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
5. Įdaro prikimškite į makaronų kriaukles, jas dėkite į riebalais išteptą kepimo indą, supilkite grietinėlę, sukrėskite likusią špinatų dalį, užberkite trupintą likusią fetą, galiausiai parmezaną ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol sūris gražiai apskrus.
6. Tiekite apibarsčiusi sausoje keptuvėje skrudintomis kedrinėmis pinijomis.
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.
2. Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kvadratėliais, pagal skonį pasūdykite, pabarstykite citrininiais pipirais ir kelias minutes patroškinkite garuose, kad nebūtų žalia.
3. Porą supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite svieste, tada sudėkite traiškytus česnakus, suberkite kapotą aitriąją papriką, supilkite vyną ir kaitinkite padažą, iki dalis skysčio nugaruos. Supilkite grietinėlę, sumeskite lašišų gabalėlius, pačioje pabaigoje – kaparėlius ir garuose troškintus šviežius arba gerai nuvarvintus konservuotus šparagų ūglius.
4. Padažą dar truputį pakaitinkite ir supilkite ant makaronų.
5. Tiekite apibarsčiusi tarkuotu sūriu ir kapotais krapais.
1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir gerai nusausinkite.
2. Paprikos ankštį perpjaukite per pusę, išvalykite, tada susmulkinkite.
3. Česnakus nulupkite, sukapokite.
4. Gilioje rytietiškoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame pakepinkite česnakus ir aitriąją papriką.
5. Tada suverskite makaronus, supilkite ryžių actą, sojų padažą, makaronus pagal skonį pagardinkite cukrumi, jei reikia, apšlakstykite citrinų sultimis – jie turi būti saldžiarūgščiai.
6. Paruoštas makaronų salotas išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus berkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų, smulkintų žalumynų.
Kulinaro patarimas. Tokias salotas galite gardinti ir skrudintomis paukštienos ar jautienos juostelėmis.
1. Paruoškite mėsos padažą: svogūną susmulkinkite, kelias minutes pakepinkite aliejuje, tada sudėkite nuskustą ir stambia trintuve sutarkuotą morką, smulkintus salierus ir vis pamaišydama kepinkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės. Tada padidinkite ugnį, sukrėskite šakute maigytą faršą ir neuždengusi keptuvės, kad faršas nepradėtų troškintis, kepkite, kol mėsa apskrus.
2. Supilkite vyną, „Vorčesterio“ padažą, smulkintus pomidorus ir dar 10–15 min. padažą pakaitinkite. Galiausiai pasūdykite ir pagardinkite pipirais bei raudonėliais.
3. Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje su šauktu aliejaus, tada nuvarvinkite ir padėkite šiltai.
4. Saliero gumbą nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir, iki suminkštės, pakepinkite šaukšte sviesto.
5. Spagečius išdalykite į lėkštes, apliekite paruoštu mėsos padažu, šalia berkite alyvuogių, ant viršaus išdėliokite keptus salierus bei papuoškite bazilikų lapeliais.
1. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, gerai nuvarvinkite.
2. Nuplaukite ir nuvarvinkite špinatų lapelius, didesnius suplėšykite.
3. Papriką ir saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite plonais šiaudeliais.
4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis, išspauskite česnaką, pasūdykite, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis ir pipirais, gerai išmaišykite.
5. Į didelį dubenį sudėkite virtus makaronus, špinatų lapelius, paprikas ir pomidorus, apšlakstykite padažu, apibarstykite sutrupintu fetos sūriu, atsargiai išmaišykite. Patiekite su orkaitėje skrudinta itališka duona.
Kulinaro patarimas. Jei nemėgstate ar neturite fetos sūrio, salotas galite pagardinti tarkuotu parmezanu arba mocarelos griežinėliais.
1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, perpjaukite pusiau ir pašalinkite sėklytes. Tada sudėkite česnako skilteles, svogūnus, saulėje džiovintus pomidorus, dalį parmezano, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir paruoškite padažą – sutrinkite viską trintuvu. Padažas turi būti šaltas.
2. Išvirkite makaronus ir sumaišykite juos su dalimi padažo. Į lėkštės dugną dėkite rūkyto upėtakio, ant viršaus makaronų, paskui vėl upėtakio. Užpilkite likusiu padažu ir pabarstykite parmezano.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gidonas Šapiro-Bilas |
Receptas Gidono Šapiro-Bilo
1. Makaronus išvirkite ir nusausinkite. Papriką supjaustykite šiaudeliais.
2. Mėsą supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje. Baigiant kepti, įpilkite sojų padažo ir sudėkite bazilikus. Kai mėsa suminkštės, sudėkite smulkintą papriką ir šaldytas daržoves.
3. Pabaigoje suberkite makaronus, dar pakaitinkite keletą minučių ir pagardinkite druska bei prieskoniais. Skanaus.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Pirmiausia paruoškite padažą: du didesnius svogūnus ir česnako skiltelę nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite ant rankšluosčių popieriaus nusausintas sardines ir kaitinkite, kol jos sušils.
2. Į padažą supilkite konservuotus pomidorus, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar 10 min. kaitinkite, kol padažas sutirštės. Makaronus išvirkite su druska, kaip nurodyta ant pakuotės. Nepervirkite – viduje makaronai turi būti kietoki.
3. Virtus makaronus išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus krėskite padažo, berkite kaparėlių, sausoje keptuvėje skrudintų pinijų ir orkaitėje skrudintų džiūvėsėlių. Į kiekvieną lėkštę įberkite ir po truputį karštame vandenyje mirkytų razinų.
- Į prikaistuvį įpilkite vandens, pagardinkite druska. Užvirinkite ir išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Nepervirkite.
- Kol makaronai verda, dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, grietinėlę, tarkuotą kietąjį sūrį ir kapotas petražoles
- Į didelę keptuvę sudėkite gabalėliais pjaustytą šoninę, suberkite smulkiais kubeliais supjaustytus svogūnus ir česnakus. Kepinkite ant vidutinio dydžio ugnies apie 5 minutes, kol svogūnai ir česnakai suminkštės, o šoninės gabalėliai taps traškūs.
- Į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus.
- Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite kiaušinių, grietinėlės ir sūrio plakinį. Išmaišykite. Karščio nuo svogūnų, šoninės ir makaronų užteks, kad kiaušiniai išvirtų, tačiau nesušoktų į gabaliukus.
- Pagardinkite maltais pipirais, muskatu ir druska. Maišykite makaronus, kol jie visi pasidengs padažu.
- Paskirstykite makaronus į lėkštes. Apibarstykite dar žiupsniu tarkuoto kietojo sūrio ir petražolėmis. Skanaus!
- Jei neturite makaronų likučių, 250 g makaronų išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės.
- Brokolių žiedynėlius išvirkite žiupsneliu druskos pagardintame vandenyje, kol suminkštės, bet vis dar gerai laikys savo formą. Išvirusius nusausinkite ir atidėkite į šalį.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kekso kepimo formą (32x12 cm) išklokite kepimo popieriumi (arba ištepkite gabalėliu sviesto ir apibarstykite džiūvėsėliais).
- Virtus makaronus sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu.
- Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, įmaišykite pieną ir tepamą varškę su žalumynais. Išplakite iki vientisos masės.
- Supilkite plakinį į dubenį su makaronais ir sūriu. Suberkite virtus brokolių žiedynėlius, mažais kubeliais supjaustytą vištienos kumpelį, druską, muskatą, juoduosius pipirus ir džiovintus bazilikus. Gerai išmaišykite.
- Paruoštą masę supilkite į paruoštą kekso kepimo indą.
- Nedideliame dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, tirpintą sviestą ir tarkuotą kietąjį sūrį. Šiuo mišiniu apibarstykite kekso paviršių.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 minučių. Prieš išimdami iš kepimo indo, leiskite atvėsti apie 10 min.
- Pjaustykite riekelėmis ir patiekite.
Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA.