TAIP PAT SKAITYKITE: Maisto produktai, kurie sukelia uždegimus
1. Nuskuskite ir supjaustykite bulves, sutarkuokite burokėlį ir virkite pasūdytame vandenyje.
2. Supjaustykite svogūną, salierus, saldžiąją papriką ir keletą minučių apkepkite daržoves keptuvėje ant aliejaus. Paskui viską sudėkite į puodą.
3. Sriubą virkite, kol daržovės išvirs. Prieš tiekdami, pagardinkite ją grietine.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1.Svogūnus ir česnakus nulupkite, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite puode su aliejumi. Supilkite vyną ir užvirkite.
2.Supilkite pomidorų sultis, konservuotus pomidorus, įberkite druskos, Kajeno pipirų, saldžiosios paprikos ir virkite apie 10 minučių.
3.Suberkite raudonėlius, sriubą nukelkite nuo ugnies ir sutrinkite. Tiekite su grietine ir bazilikais.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Daržoves švariai nuplaukite, supjaustykite nemažais gabalais, suberkite prieskonius, supilkite nurodytą vandens kiekį ir virkite 30–40 minučių.
2. Išvirusį sultinį nukoškite, pagardinkite šviežiais kapotais krapais, daigintomis pipirinėmis ar kitokiais mėgstamais žalumynais ir tiekite su makaronais.
Plačiau skaitykite: „Vakarienė su Liutauru Čepracku: vištienos sultinys su naminiais makaronais“
1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pakepinkite. Įberkite tarkuoto imbiero ir gerai išmaišykite. Užvirkite sultinį, suberkite smulkiai supjaustytą morką, kopūstus, pakepintą svogūną su česnaku, makaronus.
2. Virkite, kol makaronai suminkštės. Prieš baigiant virti, paskaninkite sriubą sojų padažu, druska, pipirais.
3. Įpilkite sriubos į dubenėlį ir įberkite kapotų žemės riešutų.
- Agurkus supjaustykite labai mažais kubeliais ir suberkite į didelį dubenį.
- Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite arba sutrinkite. Sudėkite į tą patį dubenį su agurkais. Taip pat suberkite smulkiai kapotus krapus, sutrintus graikinius riešutus ir druską. Supilkite aliejų ir išmaišykite.
- Jogurtą lengvai suplakite šakute, kad nebūtų toks tirštas. Supilkite į dubenį ant agurkų ir vėl gerai pamaišykite.
Astos Černės nuotr. / Gaminant bulgarišką agurkų šaltsriubę - Tarator - Jeigu matote, kad masė per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens. Tačiau neatskieskite jos per daug – sriuba ir turi būti gana tiršta. Be to, jai pastovėjus, agurkai taip pat išskirs savo sultis ir taps dar skystensė. Paragaukite šaltsriubę ir, jei trūksta, įberkite dar žiupsnelį druskos.
- Dubenį su paruošta sriuba dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent valandą. Tiekite šaltą.
Šaltsriubę „tarator“ ruošė ir aprašė Asta Černė
- Supjaustykite gabalėliais kopūstą, saliero šaknį, susmulkinkite paprikas, svogūnus (vieną pasilikite), saliero lapus. Morkas sutarkuokite.
- Visas daržoves ir prieskonius užliekite 3 litrais vandens ir virkite 30 minučių.
- Likusį svogūną susmulkinkite ir apkepinkite aliejuje. Vėliau supilkite pomidorų pastą ir dar patroškinkite kelias minutes.
- Viską perpilkite į sriubą ir dar šiek tiek pavirkite maždaug 5-7 minutes. Pagardinkite žalumynais.
- Druskos nedėkite, jeigu trūks sūrumo, pagardinkite šlakeliu sojos padažo.
- Susmulkinkite visas daržoves;
- Pjaustytus svogūnus lengvai apkepkite keptuvėje su aliejumi;
- Į keptuvę dėkite pjaustytas saldžiąsias paprikas ir dar minutę pakaitinkite;
- Visą keptuvės turinį, supjaustytus kopūstus, morkas, salierą, grybus ir konservuotus pomidorus dėkite į puodą, pagardinkite žiupsneliu druskos, pipirų, įmeskite daržovių sultinio kubelius ir įpilkite 12 puodelių vandens;
- Ant vidutinės ugnies sriubą virkite tol, kol daržovės suminkštės.
- Visas išvardintas daržoves bei imbiero šaknį nulupkite ir sutarkuokite smulkesne tarka. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Užvirkite apie 2 litrus vandens ir suberkite smulkintas daržoves, imbierą, svogūną, įmeskite laurų lapelius. Virkite, kol daržovės suminkštės.
- Į išvirtą sriubą įberkite truputį kajeno paprikos miltelių, pasūdykite (dar geriau išvis nesūdyti). Valgykite ataušusią.
- Svogūną, morką, kopūstą ir aitriąją papriką susmulkinkite ir dėkite į didelį puodą storu dugnu. Supilkite alyvuogių aliejų ir patroškinkite 5-7 minutes.
- Sudėkite pomidorų tyrę, smulkintą vištienos krūtinėlę, suberkite druską, juoduosius pipirus, rudąjį cukrų, supilkite obuolių actą, daržovių sultinį. Virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies 30-40 minučių. Jeigu sriuba per tiršta, galite įpilti daugiau vandens.
- Supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, supilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite į puodą storu dugnu. Troškinkite 5-7 minutes.
- Sudėkite trintas česnakų skilteles, imbierą, pomidorų pastą, prieskonius ir palikite dar kelioms minutėms.
- Į sriubą supilkite lęšius, trintus pomidorus, daržovių sultinį, pagardinkite pipirais ir druska. Virkite 45 minutes. Galite paskaninti liesu jogurtu.