Vakarienei – 10 sočių salotų idėjų

Nenorite pernelyg apkrauti skrandžio? Tuomet sočios salotos kaip tik jums – skanaukite į sveikatą!
Lašišų salotos
Lašišų salotos / Fotolia nuotr.
Egzotiškos salotos
Receptas: Egzotiškos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 6.00 vnt. (šviežios karališkos)
Ananasai: 1.00 vnt. (pusė nedidelio)
Mangas: 1.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š. (pagal skonį; skrudintų)
Kokosų drožlės: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; ir padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (Padažui; skysto)
Aliejus: 3.00 valg. š. (Padažui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; ir padažui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (Padažui)
Aitrus mangų padažas; padažui 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Ananasą nuplaukite, perpjaukite per pusę, nulupkite žievę ir supjaustykite nedideliais kubeliais.

2. Mangą nuplaukite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais.

3. Avokadą nulupkite, išimkite kauliuką, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

4. Viską sumaišykite, ant viršaus dėkite krevetes, suberkite skrudintus sezamus ir kokosų drožles. Pilkite ant salotų  iš smulkinto česnako, aitraus mangų padažo, kapotų žalumynų, medaus ir aliejaus paruoštą padažą.

Suskleisti
Mišrainė su perlinėmis kruopomis
Receptas: Mišrainė su perlinėmis kruopomis
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 88
Receptas
Ingredientai
Perlinės kruopos: 300.00 g (virtų)
Morkos: 2.00 vnt. (virtos)
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Kaliaropė: 1.00 vnt.
Apelsinai: 2.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Žirniai: 1.00 st. (tinka ir šaldyti, ir konservuoti)
Kaip gaminti

1. Morkas ir kaliaropes nulupkite ir supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Jei naudojami šaldyti žirneliai, juos suberkite į verdantį vandenį ir pavirkite 7 min. Paskui nukoškite ir ataušinkite. Konservuotus tereikia nuvarvinti.

2. Salierų lapkočius supjaustykite plonais griežinėliais, apelsinus nulupkite, išskirstykite skiltelėmis, šias supjaustykite mažesniais gabaliukais.

3. Visus produktus (jie turi būti vienodos temperatūros) sumaišykite ir pagardinkite majonezu. Paruoštą mišrainę reikėtų porą valandų palaikyti šaldytuve, kad visi skoniai gerai susimaišytų.

Suskleisti
Tuno salotos
Receptas: Tuno salotos su riešutais
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.0 / 20
Receptas
Ingredientai
Tunas: 1.00 vnt. (Indelis konservuoto tuno savo sultyse)
Šparaginės pupelės: 1.00 st. (šaldytų arba šviežių)
Agurkai: 1.00 vnt. (pusė ilgavaisio)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Ryžiai: 2.00 valg. š. (virtų laukinių arba ilgagrūdžių)
Petražolės: 20.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (Užpilui pusė citrinos)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (Užpilui)
Druska: 1.00 arbat. š. (Užpilui pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Užpilui pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pomidorus ir agurkus nuplaukite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais.

2. Šviežias šparagines pupeles sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirkite 3–5 minutes. Pupelės turi likti traškios. Išgriebkite pupeles ir sudėkite į labai šaltą vandenį – taip išsaugosite žalią jų spalvą. Šaldytas šparagines pupeles virkite vadovaudamasi nurodymais ant pakuotės.

3. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais.

4. Paruoškite salotų užpilą. Dubenėlyje sumaišykite šviežiai spaustas citrinų sultis ir alyvuogių aliejų, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

5. Daržoves, virtus ryžius ir tuno gabalėlius sudėkite į gilų dubenį, apšlakstykite užpilu ir atsargiai išmaišykite. Salotas dėkite į lėkštes, papuoškite petražolių lapeliais.

Suskleisti
Lašišų salotos
Receptas: Lašišų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.1 / 11
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 2.00 valg. š. (duonai apšlakstyti)
Lašiša: 500.00 g
Kaparėliai: 2.00 valg. š. (marinuoti)
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 5.00 g (pusė šaukštelio)
Salotos: 8.00 vnt. (lapai)
Duona: 4.00 st. (balta, pjaustyta kubeliais)
Kaip gaminti

1. Duonos kubelius suberkite į skardą, apšlakstykite aliejumi ir 10 min. paskrudinkite 200 ºC karštumo orkaitėje.

2. Lašišą įdėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, ir ant didelės ugnies užvirkite. Tada puodą uždenkite, nukelkite nuo ugnies ir palikite 10 min. Žuvį susmulkinkite (patogiausia tai daryti dviem šakutėmis), pabarstykite druska ir sumaišykite su kaparėliais bei krapais.

3. Paruoškite padažą: actą, garstyčias ir aliejų išplakite. Pusę padažo užpilkite ant žuvies, sudėkite duoną ir išmaišykite. Išdėliokite į lėkštes, išklotas salotų lapais, apšlakstykite likusiu padažu.

Suskleisti
Burokėliai su feta ir mėtomis
Receptas: Burokėliai su feta ir mėtomis
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 19
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (maži)
Bulvės: 2.00 vnt. (nedidelės geltonos)
Sūris: 200.00 g (feta tipo)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai maltų pagal skonį)
Saulėgrąžos: 50.00 g (sėklų)
Mėtos: 10.00 g (šviežių lapelių)
Petražolės: 10.00 g (šviežių lapelių)
Kaip gaminti

1. Burokėlius ir bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais.

2. Burokėlių ir bulvių griežinėlius pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

3. Fetos tipo sūrį sutrupinkite šakute ir užberkite ant burokėlių ir bulvių griežinėlių.

4. Paruoškite padažą: citrinų sultis sumaišykite su aliejumi ir apšlakstykite jomis salotas.

5. Mėtų ir petražolių lapelius smulkiai sukapokite, suberkite ant viršaus.

6. Saulėgrąžas susmulkinkite, irgi užberkite ant salotų.

Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių

Suskleisti
Karštos jautienos salotos su aitriąja paprika
Receptas: Karštos jautienos salotos su aitriąja paprika
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 7
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Alyvuogės: 50.00 g (juodųjų)
Jautiena: 250.00 g (filė)
Gražgarstės: 100.00 g (tinka bet kokios salotos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (raudona)
Marinuoti maži svogūnėliai 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (padažui)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (žalioji - padažui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkiai pjaustytus raudonąjį svogūną, raudoną saldžiąją papriką ir kepkite 3–4 minutes.

2. Plonai supjaustykite jautienos filė ir dėkite į keptuvę 5–10 min. su daržovėmis.

3. Mėsai apkepus, suberkite tarkuotą česnaką, smulkintą aitriąją papriką ir dar pakepkite 5 minutes.

4. Pasiruoškite padažą: sumaišykite cukrų, druską, sojų padažą ir žaliosios citrinos sultis.

5. Sudėkite į lėkštę gražgarstes, ant viršaus apkeptas daržoves su jautiena, perpus pjaustytas juodąsias alyvuoges, pabarstykite mažų marinuotų svogūnėlių. Viską apšlakstykite gautu padažu.  

Taip pat skaitykite:

Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!

 

Suskleisti
Lęšių mišrainė su kiaušiniais
Receptas: Lęšių mišrainė su kiaušiniais
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 99
Receptas
Ingredientai
Lęšiai: 300.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (geltonoji)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Lęšius 30 min. pamirkykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nepervirkite!

2. Išvirkite ir supjaustykite kiaušinius.

3. Papriką ir svogūnus supjaustykite stambiau ir pakepinkite aliejuje.

4. Visus produktus pagardinkite prieskoniais ir sumaišykite su majonezu.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Salotos su kukuliukais
Receptas: Salotos su kukuliukais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 11
Receptas
Ingredientai
Salotos: 200.00 g (mėgstamos - gražgarstės, ledkalnio ir kt.)
Agurkai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 200.00 g (vyšniniai)
Paprikos: 75.00 g
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Faršas: 200.00 g (paukštienos arba jautienos)
Kaip gaminti

1. Iš mėsos faršo keptuvėje iškepkite nedidelius kukuliukus.

2. Salotas suplėšykite, agurkus, papriką supjaustykite. Ant salotų suberkite smulkintas daržoves, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.

3. Išdėliokite keptus kukulius ir vyšninius pomidoriukus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, sojų padažu ir apibarstykite sezamo sėklomis.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė  

Suskleisti
Daržovių salotos su feta
Receptas: Daržovių salotos su feta
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 30
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 3.00 vnt. (prisirpę)
Agurkai: 1.00 vnt. (pusė ilgavaisio)
Alyvuogės: 1.00 st. (žaliosios be kauliukų)
Salotos: 200.00 g (sauja)
Česnakai: 100.00 g (laiškinių)
Fetos sūris: 150.00 g
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Actas: 3.00 valg. š. (raudonojo vyno)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (pusė arbat. š. smulkinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Kaip gaminti

1. Pomidorus ir luptą agurką supjaustykite mažais gabalėliais, fetos sūrį – kubeliais, laiškinius svogūnus taip pat susmulkinkite.

2. Salotos lapus nuplaukite, nusausinkite ir po vieną įdėkite į indelį, kuriame salotos bus patiekiamos. Daržovių gabaliukus, alyvuoges, laiškinius česnakus ir sūrį atsargiai sumaišykite ir sudėkite ant salotos lapų. Užpilkite padažo ir aliejaus, acto ir prieskonių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
 Salotos su kuskusu ir petražolėmis
Receptas: Salotos su kuskusu ir petražolėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 100.00 g
Agurkai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 3.00 vnt. (1 - didelis ir 2 - vyšniniai)
Petražolės: 1.00 sauja (kapotų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (šlakelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Pagal pakuotės instrukciją paruoškite kuskusą. Pomidorą ir agurką supjaustykite nedideliais kubeliais.

2. Dubenyje sumaišykite kruopas su daržovėmis, užbarstykite pipirų ir pasūdykite. Išdėliokite į salotines, pabarstykite petražolėmis, papuoškite pjaustytais vyšniniais pomidoriukais.

3. Prieš valgant apšlakstykite alyvų aliejumi.

Petražolės dera su visomis prieskoninėmis žolelėmis, tinka į beveik visus mėsos ir žuvų patiekalus, sriubas, padažus, salotas, daržovių, bulvių patiekalus, tešlos gaminius ir apkepus.

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų