Vakarienei – 15 patiekalų su pievagrybiais. Receptai

Badas idėjų, ką paruošti valgyti? Ji24 ne badauja, o smaguriauja! Prašom jus irgi išbandyti siūlomus receptus
Feta ir ryžiais įdaryti pievagrybiai
Feta ir ryžiais įdaryti pievagrybiai / Shutterstock nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: 5 pratimai, kurie padės jums džiaugtis stangria figūra

Pievagrybių salotos
Receptas: Pievagrybių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 69
Receptas
Ingredientai
Ridikai: 200.00 g
Morkos: 200.00 g
Pievagrybiai: 200.00 g (šviežių arba konservuotų)
Majonezas: 100.00 g
Žirniai: 1.00 st. (0,5 - šviežių)
Kaip gaminti
  1. Ridikus ir morkas nuplaukite, nuvalykite, supjaustykite šiaudeliais ir 1 minutę pavirkite.
  2. Po to užpilkite šaltu vandeniu ir perkoškite.
  3. Šviežius pievagrybius apvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite. Jeigu grybai konservuoti, virti nereikia.
  4. Užpilkite majonezo, sudėkite daržoves, išmaišykite ir sudėkite į salotinę.
  5. Viršų papuoškite žirneliais.
Suskleisti
Lazanija su baklažanais
Receptas: Lazanija su baklažanais ir pievagrybiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.2 / 19
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 200.00 g
Pievagrybiai: 200.00 g
Baklažanai: 3.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Sūris: 300.00 g (brandintas)
Sviestas: 1.00 valg. š. (ir padažui 50 gr.)
Trinti savo sultyse konservuoti pomidorai be odelių 1.00 st.
Pesto padažas: 2.00 valg. š.
Miltai: 50.00 g (padažui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (padažui tryniai)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Pienas: 500.00 ml (padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Į įkaitusią keptuvę su šlakeliu aliejaus suberkite susmulkintus pievagrybius ir baklažanus, kepkite, kol suminkštės. Tada suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus bei česnakus, dar pakepkite. Supilkite pomidorų tyrę, įkrėskite pesto padažo, pagal skonį įberkite druskos. Kelias minutes maišydama patroškinkite.

2. Paruoškite padažą: keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Intensyviai maišydama pakepinkite, kol miltai gražiai pagels. Nuolat maišydama iš lėto supilkite šaltą pieną ir kaitinkite, kol masė sutirštės.

3. Keptuvę su padažu nukelkite nuo ugnies ir įmuškite kiaušinių trynius, pagardinkite druska ir muskatais. Gerai išplakite.

4. Lazanijos lakštus nuplikykite verdančiu vandeniu arba trumpam įmeskite į verdantį vandenį.

5. Stačiakampę kepimo formą ištepkite sviestu. Ant dugno tieskite lazanijos lakštų, kad padengtų visą kepimo formos dugną, ant jų užtepkite baltojo padažo, paruoštos daržovių masės, apibarstykite tarkuotu sūriu. Tokia pat tvarka dėkite dar 3–4 sluoksnius. Paskutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštų. Jį aptepkite baltuoju padažu ir užberkite tarkuoto sūrio.

6. Lazaniją kepkite 200°C orkaitėje apie 40 min.

Suskleisti
Virtinukai su pievagrybiais
Receptas: Virtinukai su pievagrybiais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 41
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pievagrybiai: 10.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Parmezano sūris: 30.00 g (sauja tarkuotas)
Miltai: 120.00 g (Speltos)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti pagal skonį)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir sugrūskite. Įmuškite kiaušinį, suberkite tarkuotą sūrį, miltus, pagal skonį įberkite druskos bei maltų juodųjų pipirų ir suminkykite vientisą masę.

2. Nuvalytus pievagrybius susmulkinkite ir pakepinkite karštuose riebaluose su smulkintais svogūnais.

3. Iš bulvių masės aliejumi pateptomis rankomis suformuokite apvalius paplotėlius. Į kiekvieno vidurį dėkite po šaukštą kepintų pievagrybių, tada suvoliokite rutulius.

4. Dėkite į verdantį daržovių sultinį ir virkite apie 5 minutes.

5. Tiekite aplietus sultiniu, kuriame virė, apibarstytus sezamais, su šviežiais pomidorais. Jei mėgstate aštriai, pagardinkite aitriąja papriką.  

Suskleisti
Balta žuvienė su pievagrybiais ir šafranu
Receptas: Balta žuvienė su pievagrybiais ir šafranu
1 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 11
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 100.00 g
Midijos: 90.00 g (5 vnt. - karališkųjų)
Žuvis: 100.00 g (starkis)
Šampanas: 100.00 g
Žuvies sultinys: 150.00 g
Grietinėlė: 50.00 g
Svogūnai: 30.00 g
Porai: 15.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pievagrybiai: 15.00 g
Morkos: 10.00 g
Šafranas: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 g (Aitrioji paprika)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Krapai: 1.00 žiupsnelis
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Puode ištirpinkite šaukštą sviesto.
  2. Sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, griežinėliais pjaustytus pievagrybius, morkas ir porus.
  3. Įdėkite lauro lapelį, šviežios aitriosios paprikos griežinėlį bei tris kvepiančius pipirus.
  4. Ant vidutinio karščio pakepkite maždaug 15 minučių.
  5. Sudėkite karališkas midijas.
  6. Dar porą minučių troškinkite, supilkite šampaną, įberkite žiupsnelį šafrano.
  7. Kaitinkite kol nugaruos 70 proc. Supilkite „stiprų“ žuvies sultinį ir grietinėlę, truputį pasūdykite.
  8. Virkite ant mažo karščio, kol nugaruos maždaug 30 proc.
  9. Paskaninkite šviežiai maltais baltaisiais pipirais bei druska.
  10. Sudėkite kubeliais pjaustytą lašišą ir starkį.
  11. Dar apie 5 minutes pavirkite. Baigdami virti, suberkite pjaustytus krapus.
  12. Serviruojame. Į gilią lėkštę gražiai išdėliokite iš sriubytės žuvytę ir midijas, užpilkite sultiniu, papuoškite krapų šakelėmis.
  13. Rekomendacijos. Naudokite „stiprų“ žuvies sultinį. Iš blogo sultinio, išeis bloga sriuba! Būtinai turėkite šafrano. Jei neturite karališkų midijų, naudokites paprastas su kriauklele. Gaminkite su meile ir gera nuotaika.

Receptas iš tinklaraščio: „Dano Virtuvė“

Suskleisti
Pyragas su porais ir pievagrybiais
Receptas: Pyragas su porais ir pievagrybiais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 43
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Sviestas: 150.00 g
Vanduo: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (po žiupsnelį tešlai ir viršutiniam sluoksniui)
Pievagrybiai: 200.00 g (įdarui)
Porai: 100.00 g (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinėlė: 300.00 g (35 proc. riebumo)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Kaip gaminti

1. Iš pradžių pagaminkite pyrago pagrindą: kambario temperatūros sviestą sutarkuokite burokine tarka, suberkite miltus, druską ir įpilkite vandens. Tešlą minkykite rankomis, kol gausite trupinius. Tuomet išklokite jais kepimo formos pagrindą, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite valandą arba kelias.

2. Pasiruoškite įdarą: pievagrybius bei porus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

3. Galiausiai pagaminkite viršutinį pyrago sluoksnį. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir įberkite po žiupsnelį druskos, pipirų bei džiovintų bazilikų.

4. Pyrago pagrindą išimkite iš šaldytuvo, paskleiskite ant viršaus porų bei pievagrybių įdarą ir supilkite kiaušinių plakinį. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40-50 min.

Skanaus!

Suskleisti
Moliūgų, pievagrybių ir ožkų sūrio užkanda
Receptas: Moliūgų, pievagrybių ir ožkų sūrio užkanda
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 300.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Moliūgai: 600.00 g (kubeliais pjaustytas)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (čiobreliai, raudonėliai ar kt. pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Česnakus sukapokite ir apkepkite aliejuje. Pievagrybius supjaustykite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Grybus dėkite į keptuvę su česnakais ir apkepkite.

2. Galiausiai sudėkite moliūgo kubelius ir dar kepkite 5–8 minutes. Pagardinkite druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis.

3. Tiekdami apibarstykite trupintu sūriu ir apšlakstykite balzaminiu actu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Salotos su pievagrybiais, vištiena ir braškėmis
Receptas: Salotos su pievagrybiais, vištiena ir braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
1.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (krūtinėlės)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų; pagal skonį)
Pievagrybiai: 100.00 g
Braškės: 200.00 g
Moliūgo sėklos: 2.00 valg. š.
Salotos: 50.00 g (lapų)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Krūtinėlės mėsą supjaustykite, pagal skonį pamarinuokite ir iškepkite ant grotelių. Iškepusią vištieną susmulkinkite.

2. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, apibarstykite druska ir iškepkite ant grotelių.

3. Lėkštę išklokite salotų lapais. Ant jų išdėliokite vištieną, grybus, moliūgų sėklas ir į 4 dalis supjaustytas braškes.

4. Salotas galima maišyti su majonezu, citrinos sultimis, arba šlakeliu aliejaus.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kepti sumuštinukai su pievagrybių užtepėle
Receptas: Kepti sumuštinukai su pievagrybių užtepėle
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 55
Receptas
Ingredientai
Batonas: 1.00 vnt. (prancūziškas)
Majonezas: 50.00 g
Pievagrybiai: 100.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Krapai: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių smulkiai supjaustykite pievagrybius, krapus ir česnakus.
  2. Tuomet gana smulkiai sutarkuokite sūrį, nes geriau išsilydys ir pasiskirstys pati masė. Sumaišykite viską su majonezu.
  3. Apie 5–10 min. kepkite orkaitėje batoną, prieš tai supjaustę jį plonomis riekelėmis, – taip užtepėlė neperkeps, o pats batonas skaniai apskrus.
  4. Ant apkepusių riekelių tepkite užtepėlę ir pašaukite juos darsyk į 180 °C orkaitę. Kepkite apie 15 minučių. Papuoškite riekelių viršų keliomis šviežių krapų šakelėmis ir tiekite į stalą!

Skanaus!

Suskleisti
Įdaryti pievagrybiai
Receptas: Įdaryti pievagrybiai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 10
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 16.00 vnt. (rudųjų)
Sviestas: 80.00 g
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virtų trynių)
Parmezano sūris: 2.00 valg. š. (tarkuoto)
Duona: 2.00 riekės (juodos grūdėtos)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Nuo duonos riekių nupjaukite pluteles. Išdėliokite riekes kepimo skardoje.
  2. Šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Atvėsusias smulkiai sutrupinkite. 
  3. Grybus nuplaukite, nusausinkite. Nupjaukite kotelius, iš kepurėlių išgremžkite minkštimą, susmulkinkite. Grybų kepurėles apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis. Į dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą.
  4. Suberkite šakute sutrintus kiaušinių trynius, gerai išsukite. Suberkite tarkuotą sūrį, duonos trupinius, gerai išmaišykite. Pagal skonį pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų. Gautu įdaru įdarykite grybų kepurėles. 
  5. Kepimo skardą apšlakstykite aliejumi, išdėliokite įdarytus grybus. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol grybai suminkštės. Tiekdama apibarstykite smulkintomis šviežiomis petražolėmis.
Suskleisti
Pievagrybių sriuba su kalakutiena
Receptas: Pievagrybių sriuba su kalakutiena
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 22
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 600.00 g
Kalakutiena: 500.00 g (filė)
Sultinys: 1500.00 ml (grybų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (pusė šaknies)
Pomidorai: 250.00 g (1 stiklinė savo sultyse konservuotų pomidorų be odelių)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuotas)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotos šviežios)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Saliero šaknį supjaustykite  kubeliais, morką – plonais šiaudeliais.

2.Daržoves ir kalakutienos filė sudėkite į verdantį grybų sultinį ir virkite 30 minučių. Mėsą išimkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite atgal į sriubą.

3.Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite į keturias dalis ir su svogūnais apkepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

4.Sukrėskite konservuotus pomidorus, pasūdykite, pagardinkite pipirais, dėkite į puodą ir virkite dar 10 minučių.

5.Sriubą tiekite pabarstytą parmezanu ir kapotomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Šiltos pievagrybių  salotos su kumpiu
Receptas: Šiltos pievagrybių salotos su kumpiu
8 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 35
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pievagrybiai: 400.00 g (švieži)
Kumpis: 150.00 g (rūkytas)
Juodieji pipirai: 1.00 g (1/2 arbat. š.)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (smulkintos)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Grietinė: 250.00 g (padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - padažui)
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite svogūnus, pievagrybius supjaustykite ketvirčiais.

2. Į įkaitintą keptuvėje aliejų suberkite smulkintus svogūnus, kepkite apie 2 minutes. Juostelėmis suraikykite kumpį, suberkite į keptuvę ir kepkite dar 2 minutes.

3. Sumažinkite ugnį ir dar pakepkite keletą minučių. Tuomet į keptuvę sudėkite grybus, išmaišykite ir troškinkite, kol išgaruos iš pievagrybių išsiskyręs skystis. Pagardinkite druska, pipirais ir smulkintomis petražolėmis.

4. Salotų gūžę suplėšykite ir išdėliokite lėkštėje, užpilkite pievagrybių bei svogūnų mišiniu. Uždėkite grietinės, pagardintos grūstais česnakais ir druska.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Vištų kumpeliai su pievagrybiais
Receptas: Vištų kumpeliai su pievagrybiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (kumpelių)
Pievagrybiai: 400.00 g (rudųjų)
Aliejus: 8.00 valg. š. (4 valg. š - marinatui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (pievagrybiams ir marinatui)
Pipirai: 2.00 žiupsnelis (pievagrybiams ir marinatui)
Vynuogės: 200.00 g (žaliųjų nedidelė kekė)
Actas: 2.00 valg. š. (obuolių - marinatui)
Sultys: 1.00 st. (0,5 citrinų - marinatui)
Cukrus: 3.00 arbat. š. (marinatui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3 - marinatui)
Kaip gaminti

1. Paruoškite marinatą: į aliejų supilkite actą, citrinų sultis, įberkite cukraus, druskos, pipirų, sudėkite sutrintas česnakų skilteles ir išmaišykite. Marinatu aptepkite vištienos kumpelius ir laikykite kelias valandas.

2. Kumpelius sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.

3. Pievagrybius aptepkite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, sudėkite į folija išklotą kepimo indą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

4. Iškeptus vištų kumpelius ir pievagrybius sudėkite į molinį indą, apdėkite žaliosiomis vynuogėmis.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Kreminė pievagrybių sriuba
Receptas: Kreminė pievagrybių sriuba
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 11
Receptas
Ingredientai
Sultinys: 1.00 l (mėgstamo)
Pievagrybiai: 500.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinėlė: 200.00 ml
Parmezano sūris: 1.00 valg. š. (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 g (pagal skonį)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su aliejumi, apkepkite svogūną ir česnaką, kai svogūnas švelniai paruduos sudėkite pievagrybius ir juos truputį apkepkite.
  2. Apkeptas daržoves sudėkite į sultinį, viską pasūdykite, pagardinkite mėgstamais prieskoniais, suberkite parmezaną ir supilkite grietinėlę.
  3. Viską pertrinkite. (Jei sriuba gaunasi skystoka galite įdėti šiek tiek miltų).

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Feta ir ryžiais įdaryti pievagrybiai
Receptas: Feta ir ryžiais įdaryti pievagrybiai
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 25
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 10.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Fetos sūris: 50.00 g
Ryžiai: 100.00 g (virtų)
Pomidorai: 1.00 vnt. (nedidelio)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (saujelė tarkuoto)
Bazilikai: 4.00 vnt. (šviežių šakelių arba kalendrų)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pesto padažas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Pomidorą supjaustykite labai smulkiais gabalėliais. Bazilikų šakeles sukapokite. Fetos sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais. Česnaką sutrinkite.
  2. Šviežius pievagrybius švariai nuplaukite, nusausinkite. Nupjaukite jų kotelius ir juos susmulkinkite.
  3. Pomidorus, bazilikus, fetos sūrį, pievagrybių kotelius, česnaką suberkite į dubenėlį, pagardinkite pipirais, „Pesto“ padažu, pagal skonį pasūdykite. Išmaišykite ir sudėkite į pievagrybių kepurėles.
  4. Įdarytus pievagrybius apibarstykite parmezano sūriu ir dėkite į aliejumi ar sviestu išteptą kepimo skardą
  5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol grybai suminkštės.
Tiekdami galite apibarstyti šviežiais bazilikų lapeliais.  
Suskleisti
Tortilijų pica su kumpiu ir pievagrybiais
Receptas: Tortilijų pica su kumpiu ir pievagrybiais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 57
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Sūris: 70.00 g (kietojo fermentinio)
Kumpis: 100.00 g (mėgstamo)
Pievagrybiai: 4.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Mocarelos sūris: 130.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų itališkų žolelių)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros.
  2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kol orkaitė kaista, į skardą įtieskite tortilijas.
  3. Aptepkite tortilijas šlakeliu alyvuogių aliejaus ir pomidorų pasta.
  4. Barstykite tarkuoto kietuojo sūrio, supjaustyto mėgstamo kumpelio gabalėlių, plonomis riekelėmis supjaustytų pievagrybių.
  5. Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus, plėšytą mocarelos sūrį.
  6. Apibarstykite žiupsniu druskos, maltų pipirų ir dosniu žiupsniu džiovintų itališkų žolelių.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol kraštai gražiai apskrus, o sūris išsilydys.
  8. Patiekite nedelsiant vieną ar su mėgstamu padažu. Skanaus!
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis