„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Vakarienei – 20 gaivių salotų receptų

Saulė džiugina, veide šypseną įžiebia, norisi būti daugiau lauke, mažiau tūnoti namuose. Šiandien – gardi stotelė namuose su gaivių salotų asorti.
Daržovių salotos su ikrais ir krapais
Daržovių salotos su ikrais ir krapais / Fotolia nuotr.
Gaiviosios salotos su vištiena
Receptas: Gaivios salotos su vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 93
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 150.00 g (virtos vištienos filė)
Salotos: 100.00 g (ledkalnio)
Persikai: 150.00 g (konservuoti)
Džiovintos slyvos: 150.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Salotos lapus suplėšykite, konservuotus persikus ir vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais.

2. Salotas, persikus ir vištieną išdėliokite lėkštėje, suberkite džiovintas slyvas, graikinius riešutus, sukrėskite majonezą bei grietinę, pagardinkite pipirais, džiovintas bazilikais, pasūdykite ir išmaišykite.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Morkų ir varškės sūrio salotos
Receptas: Morkų ir varškės sūrio salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 40
Receptas
Ingredientai
Varškės sūris: 200.00 g (riebaus)
Šviežių prieskoninių žolelių mišinys (raudonėlių, melisų ir kt.) 3.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Morkos: 2.00 vnt. (didelės)
Salotos: 2.00 vnt. (2 saujos šviežių salotinių sultenių)
Migdolai: 20.00 g (drožlių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (sėklų)
Kokosų drožlės: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Varškės sūrį supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį. Suberkite smulkintas šviežias prieskonines žoleles, užpilkite alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių mišiniu (kad vos semtų), pagal skonį įberkite druskos, atsargiai išmaišykite ir palikite pusvalandį pastovėti. Sūrio kubelius išgriebkite ir nuvarvinkite.

2. Nuskustas morkas sutarkuokite, sultenes nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

3. Sausoje keptuvėje trumpai pakepinkite garstyčių sėklas. Suberkite kokosų drožles ir maišydama dar kiek pakepinkite. Kai mišinys atvės, sumaišykite su tarkuotomis morkomis. Apšlakstykite aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir rudojo cukraus mišiniu, išmaišykite ir palikite 15 minučių pastovėti.

4. Į serviravimo indą sudėkite paruoštas morkas, ant viršaus suberkite salotines sultenes ir varškės sūrio kubelius.

5. Tiekdama apibarsčiusi migdolų drožlėmis.

Suskleisti
Burokėlų ir ožkų pieno sūrio salotos
Receptas: Burokėlių ir ožkų pieno sūrio salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 27
Receptas
Ingredientai
Salotos: 150.00 g (mėgstamų lapinių salotų)
Burokėliai: 4.00 vnt. (nedideli)
Kedrinės pinijos: 30.00 g (trečdalis stiklinės)
Aliejus: 5.00 valg. š. (2 - salotoms, 3- užpilui)
Sultys: 2.00 valg. š. (apelsinų)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (1,5 valg. š. - užpilui)
Medus: 2.00 arbat. š. (užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. - grūdėtosios - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Salotas nuplaukite, nusausinkite salotų džiovykloje ar kiaurasamtyje, sudėkite į sandarų indą ir palaikykite šaldytuve, kad būtų traškesnės.
  2. Burokėlius supjaustykite plonesniais griežinėliais arba šiaudeliais, apšlakstykite aliejaus ir apelsinų sulčių mišiniu ir labai trumpai pakepkite karštoje orkaitėje, kad suminkštėtų.
  3. Salotas suplėšykite, išdėliokite lėkštelėse. Ant viršaus dėkite atvėsintų burokėlių, išdėliokite ožkų sūrio kubelius, berkite sausoje keptuvėje skrudintų kedrinių pinijų.
  4. Nedideliame indelyje iš aliejaus, balzaminio acto, tirpinto medaus, grūdėtųjų garstyčių užmaišykite padažą, jį pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir prieš pat valgant, kad salotos nepavandenytų, užpilkite ant salotų. Jeigu norite, į užpilą dar galite įpjaustyti šviežių čiobrelių.

Kulinaro patarimas. Ožkų pieno sūrį skanu tiekti ir karštą: gabalėlius apvoliokite kukurūzų kruopose ir iškepkite karštame svieste.

Suskleisti
Salierų salotos su agurkais ir pomidorais
Receptas: Salierų salotos su agurkais ir pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.5 / 123
Receptas
Ingredientai
Salierai: 300.00 g (stiebai)
Gražgarstės: 2.00 sauja
Agurkai: 3.00 vnt. (trumpavaisiai)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Actas: 4.00 valg. š. (baltojo vyno - padažui)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. ("Dižono" - padažui)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (maltų - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti - padažui)
Kaip gaminti

1. Salierų stiebus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite žiedais. Agurką nulupkite. Jį ir pomidorus supjaustykite gabalėliais.

2. Viską sykiu su plautomis bei nusausintomis gražgarstėmis sudėkite į lėkštę ir užpilkite padažu iš nurodytų produktų.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Salotos su mandarinais
Receptas: Salotos su mandarinais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 30
Receptas
Ingredientai
Salotos: 100.00 g (gūžė)
Mandarinai: 400.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sultys)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Riešutai: 3.00 valg. š. (kapoti)
Imbieras: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Salotų lapus supjaustyti juostelėmis. Mandarinus nulupti, išskirstyti skiltelėmis ir sudėti ant salotų (kelias skilteles palikti salotoms papuošti). Salierus supjaustyti kubeliais.

2. Svogūną nulupti, smulkiai supjaustyti ir sudėti į salotas.

3. Aliejų sumaišyti su citrinų sultimis, imbierais, pipirais, pasūdyti. Šiuo padažu užpilti salotas ir apibarstyti riešutais. Puošti mandarinų skiltelėmis.

Suskleisti
Avokadų ir agurkų salotos su linais
Receptas: Avokadų ir agurkų salotos su linais
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.7 / 222
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio ilgasis)
Avokadai: 1.00 vnt. (didelis gerai sunokęs)
Salotos: 4.00 vnt. (keli „Iceberg" salotų lapai)
Citrinos: 1.00 vnt. (½ citrinos sultys)
Krapai: 20.00 g (šluotelė smulkiai sukapotų krapų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 2.00 g (½ pusės šaukštelio šviežiai maltų)
Linų sėmenys: 3.00 g (1 šaukštelio)
Linų sėmenų aliejus: 2.00 valg. š. (keli šaukštai šalto spaudimo)
Kaip gaminti
  1. Agurką nuplaukite ir perpjaukite išilgai į keturias dalis; supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į salotinę. Iškaulinkite avokadą, šaukštu išimkite jį iš žievės ir supjaustykite kubeliais.
  2. Supjaustykite arba smulkiai suplėšykite salotų lapus. Daržoves sumaišykite, užpilkite citrinos sultimis, sėmenų aliejumi, įberkite juoduosius pipirus, krapus ir linų sėmenis.
  3. Viską gerai ir intensyviai išmaišykite. Avokadas turi šiek tiek aptirpti ir išsileisti, kad kartu su citrina bei aliejumi sukurtų šių salotų padažą.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Suskleisti
Pikantiškos salotos
Receptas: Pikantiškos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.4 / 14
Receptas
Ingredientai
Gražgarstės: 1.00 sauja
Mocarelos sūris: 400.00 g
Kumpis: 200.00 g (vytinto)
Abrikosai: 4.00 vnt.
Aliejus: 1.00 arbat. š. (vynuogių kauliukų)
Medus: 1.00 arbat. š. (skysto)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (penkių pipirų mišinio)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (tyro - užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtųjų - užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1,5 arbat. š. sulčių - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį - užpilui)
Kaip gaminti
  1. Gražgarstes nuplaukite, labai gerai nusausinkite, kotelius nuskabykite, lapelius sudėkite į sandariai uždaromą dėžutę ir valandą palaikykite šaldytuve – bus traškesni.
  2. Jeigu gražgarstės jums per aštrios, maišykite su švelnesnio skonio salotomis.
  3. Abrikosus nuplaukite, perpjaukite per pusę, apšlakstykite aliejaus ir medaus mišiniu, negailėdama pagardinkite šviežiai grūstų penkių pipirų mišiniu ir iškepkite ant grotelių.
  4. Salotas sudėkite į lėkšteles, į kiekvieną klokite po kelis mocarelos ir vytinto kumpio gabalėlius, gerai atvėsintus abrikosus.
  5. Padažui skirtus produktus iki vientisumo išsukite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, juo užpilkite salotas ir bent 10 min. palaikykite, kad pasimarinuotų.
Suskleisti
Vištiena su ananasais
Receptas: Vištiena su ananasais
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 18
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (krūtinėlių)
Ananasai: 1.00 vnt. (pusė gerai prinokusio)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Salierai: 100.00 g (gumbo)
Porai: 2.00 vnt. (keli porų lapeliai)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Kalendros: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Citrinžolė (stiebelis) 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite norimo dydžio ir formos gabalėliais.

2. Saliero gumbą nulupkite, supjaustykite apystoriais šiaudeliais, imbierą nulupkite, sutarkuokite. Ananasą nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.

3. Karštame aliejuje pakepinkite imbierą ir česnakus, sumeskite vištieną, salierus ir gerai apkepinkite. Tada sudėkite ananasų griežinėlius ir dar minutėlę pakepinkite, kol jie sušils.

4. Ant vištienos ir ananasų pilkite sojų padažo, berkite cukraus, kalendrų, trintos citrinžolės ir vis pavartydama kepkite apie 6 minutes.

Kulinaro patarimas. Šias salotas gardu valgyti ir su skrudintomis kedrinėmis pinijomis arba kapotais migdolais.

Suskleisti
Žiedinių kopūstų salotos su ridikėliais
Receptas: Žiedinių kopūstų salotos su ridikėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 59
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Ridikai: 300.00 g
Krapai: 50.00 g (padažui: pora saujų)
Svogūnų laiškai: 30.00 g (padažui: sauja)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui: šaukštas citrinų sulčių)
Grietinė: 100.00 g (padažui)
Medus: 1.00 arbat. š. (padažui; arba klevų sirupo)
Druska: 1.00 arbat. š. (padažui pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Žiedinį kopūstą (apvirtą arba šviežią – kaip kam patinka) išskirstykite kuo mažesniais žiedynėliais. Atitinkamo dydžio kubeliais supjaustykite agurkus ir ridikėlius.

2. Salotas sluoksniuokite vienos porcijos salotinėse: iš pradžių agurkus, paskui – žiedinius kopūstus, ant viršaus – ridikėlius. Puoškite krapų šakelėmis ir svogūnų laiškais.

3. Padažą geriausia gaminti elektriniu smulkintuvu arba kokteilių plaktuvu: visus jam skirtus produktus sudėkite į vieną  indą ir sutrinkite iki vienalytės masės. Padažą patiekite atskirame indelyje. 

Suskleisti
Gaivios salotos
Receptas: Gaivios salotos su kriaušėmis ir graikiškais riešutais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 66
Receptas
Ingredientai
Salotos: 50.00 g (Saujelė įvairių nedidelių traškių salotų lapelių)
Kriaušės: 1.00 vnt. (didelė gerai prinokusi)
Sūris: 200.00 g (mėlynųjų pelėsių)
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas citrinos sulčių ir užpilui šaukštas citrinos sulčių)
Aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir užpilui taip pat)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir užpilui taip pat)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (užpilui; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, labai gerai nusausinkite, suberkite į sandarų indą ir dviem valandoms padėkite į šaldytuvą – bus traškesnės.

2. Kriaušę nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

3. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite.

4. Salotas išdėliokite į kelis dubenėlius, ant viršaus dėkite kriaušių ir sūrio gabalėlių, berkite riešutus. Salotas pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apliekite padažu, paruoštu iš citrinų sulčių, aliejaus, žiupsnelio cukraus ir pipirų.

Suskleisti
Salotos apelsino puselėje
Receptas: Salotos apelsino puselėje
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 14
Receptas
Ingredientai
Apelsinai: 2.00 vnt. (saldūs, gražios formos)
Burokėliai: 4.00 vnt. (nedideli, virti)
Kedrinės pinijos: 100.00 g (skrudintų)
Salotos: 1.00 vnt. (saujelė nedidelių lapelių)
Kriaušės: 1.00 vnt.
Balzaminis padažas 2.00 arbat. š.
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų ir 1 arbat. š. užpilui)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Medus: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Grūdėtosios garstyčios (užpilui) 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės (užpilui)
Kaip gaminti

1. Burokėlius supjaustykite griežinėliais, po vieną išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, apšlakstykite balzaminio padažo, citrinų sulčių ir aliejaus užpilu, pagardinkite prieskoniais ir, iki apskrus kaip traškučiai, kepkite orkaitėje.

2. Apelsinus gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, perpjaukite per pusę, išskobkite vidų, nuo išimtų apelsinų skiltelių pašalinkite baltąją odelės dalį ir apelsinus kiek pasmulkinkite.

3. Kriaušę nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

4. Kedrines pinijas paskrudinkite, ožkų pieno sūrį supjaustykite kubeliais.

5. Giliame dubenyje sumaišykite riešutus, kriaušes, apelsinus, ožkų pieno sūrį ir po truputį krėskite į išskobtas apelsinų puseles. Ant viršaus dėkite atvėsintų burokėlių trakučių ir po salotos lapelį.

6. Užkandėlę apliekite padažu, paruoštu iš nurodytų ingredientų.

Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių

Suskleisti
Salotos su krabais
Receptas: Salotos su krabais
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 26
Receptas
Ingredientai
Krabų lazdelės: 2.00 vnt. (pakuotės)
Avokadai: 3.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių ir kremui šaukštelis nutarkuotos citrinų žievelės)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir kremui taip pat)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir kremui taip pat)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Varškė: 200.00 g (Kremui; pakelis riebios)
Grietinėlė: 200.00 ml (Kremui; indelis plakamosios grietinėlės)
Actas: 1.00 arbat. š. (ryžių; kremui)
Grietinė: 1.00 valg. š. (Kremui)
Kaip gaminti

1. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, tada supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

2. Krabų lazdeles susmulkinkite, sumaišykite su avokadais, tada pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir išdėliokite į kelias stiklines taures.

3. Paruoškite varškės kremą: riebią varškę gerai ištrinkite su grietine, ryžių actu, prieskoniais ir nutarkuota citrinų žievele, tada įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.

4. Kremo krėskite ant salotų, puoškite petražolių šakele.

5. Salotas tiekite su skrudintos baltos duonos riekelėmis.

 

Suskleisti
Vištų kepenėlių ir mandarinų salotos
Receptas: Vištų kepenėlių ir mandarinų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 23
Receptas
Ingredientai
Salotos: 200.00 g (ledkalnio salotų gūžė)
Mandarinai: 6.00 vnt. (6 arba 7)
Sezamo sėklos: 50.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių - padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (skysto - padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir suplėšykite. Sudėkite į dubenį. Nuluptus mandarinus išskirstykite skiltelėmis ir suberkite ant salotų. Sausoje keptuvėje maišydama paskrudinkite sezamus. Išgriebusi palikite atvėsti.

2. Nuo nuplautų ir nusausintų kepenėlių nupjaustykite plėves. Apibarstykite maltais pipirais, druska, išmaišykite ir iškepkite svieste (iš abiejų pusių kepkite maždaug po 3 min.). Kai atvės, sudėkite ant salotų.

3. Paruoškite padažą: aliejų gerai išsukite su citrinos sultimis, skystu medumi ir trintais česnakais. Pagal skonį pasūdykite. Apliekite salotas.

4. Tiekite apibarsčiusi skrudintais sezamais.

Suskleisti
Pikantiškos salotos
Receptas: Pikantiškos salotos
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Kriaušės: 2.00 vnt.
Salotos: 3.00 vnt. (3 didelės saujos įvairiausių salotų lapų (puikiausiai tinka ir tik „Aisbergo“ salotos))
Mėlynųjų pelėsių sūris: 150.00 g („Stilton“, jei nelabai mėgstate – dėkite mažiau)
Medus: 4.00 arbat. š. (užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (kupinas šaukstelis „Dijon“ garstyčių - užpilui)
Baltojo vyno actas (užpilui) 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 60.00 ml (užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Burokėliai: 3.00 riekės
Kaip gaminti

1. Užpilo ingredientus sumaišykite ir valandėlei palikite pastovėti.

2. Salotų lapus suplėšykite arba supjaustykite, burokėlio griežinėlius smulkiai supjaustykite, kriaušes nulupkite ir supjaustykite gabaliukais.

3. Viską dėkite į indą, užliekite užpilu, išmaišykite ir ant viršaus berkite pjaustyto ar trupinto pelėsinio sūrio.

Skanaus!

Suskleisti
Morkų, apelsinų ir persikų salotos
Receptas: Morkų, apelsinų ir persikų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 36
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt.
Apelsinai: 2.00 vnt.
Persikai: 200.00 g (konservuoti)
Sezamo sėklos: 50.00 g (saujelė)
Kaip gaminti

Morkas sutarkuokite, apelsinus ir persikus supjaustykite kubeliais, užpilkite šlakelį persikų sirupo ir apibarstykite sezamo sėklomis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Burokėlių ir apelsinų salotos
Receptas: Burokėlių ir apelsinų salotos
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 20
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 5.00 vnt.
Apelsinai: 4.00 vnt.
Mocarelos sūris: 3.00 vnt. (2-3 gumulėliai)
Salotos: 20.00 g (saujelė įvairių)
Granatas: 1.00 vnt. (2 valg. š. sėklų)
Sultys: 100.00 ml (apelsinų - užpilui)
Brendis: ( užpilui ) 2.00 valg. š.
Medus: 3.00 valg. š. (skystas - užpilui)
Riešutai: 1.00 valg. š. (maltų - užpilui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nusausinkite, iškepkite druskoje (arba folijoje) orkaitėje, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais.

2. Apelsiną nulupkite, irgi supjaustykite ketvirčiais.

3. Mocarelą suplėšykite šakute.

4. Lėkštelėse pakaitomis išdėliokite burokėlius ir apelsinus, berkite mocarelos, ant viršaus dėkite salotų lapelių, berkite granatų sėklų.

5. Paruoškite užpilą: iš apelsino išspauskite sultis ir sumaišykite jas su brendžiu, aliejumi, medumi ir riešutais.

6. Užpilą pagal skonį pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir maždaug valandą palikite.

Kulinaro patarimas. Burokėlius iškepkite ir užpilą pasigaminkite iš anksto. Atėjus svečiams, salotas paruošti labai greitai.   

Suskleisti
Citrusų, keptų burokėlių su sūriu salotos
Receptas: Citrusų, keptų burokėlių su sūriu salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (nedidelė gūžė)
Gražgarstės: 30.00 g (2 saujos)
Burokėliai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Apelsinai: 3.00 vnt.
Graikiniai riešutai: 30.00 g (saujelė)
Mėlynųjų pelėsių sūris: 200.00 g (150-200 g)
Balzaminis actas: 3.00 valg. š. (užpilui)
Medus: 3.00 valg. š. (skystas - užpilui)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml (užpilui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nuplautas, nusausintas salotas suplėšykite, gražgarstes kruopščiai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Nuluptus burokėlius supjaustykite maždaug pusės centimetro storio griežinėliais. Išdėliokite nepridegančioje kepimo skardoje, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir iškepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

3. Apelsinus nulupkite, suskirstykite skiltelėmis, minkštimą pasmulkinkite. Smulkintus riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Mėlynųjų pelėsių sūrį supjaustykite mažais gabalėliais.

4. Į dubenį suberkite salotas ir gražgarstes, išmaišykite. Ant viršaus sudėkite keptus burokėlius, apelsinų gabalėlius. Viršų apibarstykite skrudintais riešutais, smulkintu sūriu.

5. Paruoškite užpilą: nuluptą česnako skiltelę sutrinkite ir gerai išsukite su skystu medumi. Supilkite balzaminį actą, aliejų, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, išmaišykite. Apliekite salotas.

 

Suskleisti
Daržovių salotos su ikrais ir krapais
Receptas: Daržovių salotos su ikrais ir krapais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Ikrai: 1.00 vnt. (skardinė raudonųjų)
Krevetės: 100.00 g (virtų tigrinių)
Agurkai: 1.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt. (prinokęs)
Salotos: 100.00 g (2 saujos lapelių)
Pomidorai: 2.00 vnt. (nedideli)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Citrinos: 2.00 vnt. (1 - sultys ir 4 skiltelės žaliosios citrinos)
Krapai: 1.00 sauja (kapotų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Avokadą nulupkite, išimkite kaulą. Salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite. Visas daržoves  ir avokadą supjaustykite mažyčiais kubeliais.

2. Daržoves, avokadus ir salotų lapelius išdėliokite į keturias salotines, įdėkite po šaukštelį ikrų ir kelias krevetes.

3. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą su citrinų sultimis, įberkite pipirų, jei reikia, pasūdykite. Ant paruoštų salotų dėkite po šaukštą majonezo ir gausiai pabarstykite krapais, papuoškite žaliosios citrinos skiltele.

Krapais galima gardinti vėžiagyvius, lašišą, troškintą žuvį, paukštienos, varškės patiekalus, salotas, sriubas, padažus.

Suskleisti
Salotos su agurkais ir šonine
Receptas: Salotos su agurkais ir šonine
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 35
Receptas
Ingredientai
Salotos: 2.00 sauja (švieži lapeliai)
Agurkai: 2.00 vnt. (ilgavaisiai)
Šoninė: rūkyta 400.00 g
Petražolės: 1.00 arbat. š. (kapotos)
Krapai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Česnakai: 3.00 skiltelės (agurkams marinuoti)
Citrinos: 1.00 vnt. (agurkams marinuoti - pusės sulčių)
Aliejus: 4.00 valg. š. (agurkams marinuoti)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š. (agurkams marinuoti)
Imbieras: 10.00 g (Agurkams marinuoti - gabalėlis imbiero šaknies)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarią dėžutę ir valandą laikykite šaldytuve, kad būtų traškios. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir be riebalų paskrudinkite orkaitėje arba keptuvėje.
  2. Agurkus perpjauti išilgai, sėklas išskobkite, agurkus supjaustykite pusžiedžiais ir sumeskite į gilesnį dubenį. Česnakus nulupkite, sukapokite. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite.
  3. Imbierus, česnakus sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis ir sojų padažu, užpilkite ant agurkų, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite cukrumi ir pipirais. Valandą marinuokite.
  4. Į salotų dubenėlius dėkite plėšytų salotų lapelių, berkite gerai nuvarvintų agurkų, išdėliokite šoninės juosteles. Salotas pagardinkite kapotais žalumynais.
Suskleisti
Gaivios pavasarinės salotos
Receptas: Gaivios pavasarinės salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 30
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Ridikėliai: 4.00 vnt.
Salotos: 100.00 g (traškiosios gūžinės salotos)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Agurkai: 200.00 g
Pievagrybiai: 100.00 g
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š. (garstyčios su actu „RUSTICA“)
Citrinos: 1.00 vnt. (šviežiai spaustos pusės citrinos sultys)
Kaip gaminti

1. Visas daržoves nuplaukite ir nusausinkite.

2. Salotų lapus suplėšykite, ridikėlius ir pievagrybius supjaustykite griežinėliais, pomidorus, agurkus ir sūrį – gabalėliais.

3. Paruoškite padažą: majonezą sumaišykite su garstyčiomis ir įspauskite citrinos sulčių.

Skanaus!

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs