Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarienei – 5 šonkauliukų receptai

Kažkam vakare smagu graužti salotos lapą, o kažkam ne nuodėmė suraityti ir kepsnį ar kokį šonkauliuką.
Kiaulienos šonkauliukai
Kiaulienos šonkauliukai / Fotolia nuotr.

Tiems, antriesiems, ir dedikuojame kelis receptus. Rinkitės, ko šįvakar labiau norite – sriubos su mėsa ar visgi tik mėsos. Skanaus!

Daržovių sriuba su jautienos šonkauliukais
Receptas: Daržovių sriuba su jautienos šonkauliukais
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 10 min.
2.9 / 12
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 2.00 l
Jautiena: 500.00 g (šonkaulių)
Bulvės: 4.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (sauja šviežių arba džiovintų)
Kaip gaminti

1. Porcijomis supjaustytus šonkauliukus pusvalandį kepkite 200`C karštumo orkaitėje.

2. Apskrudusius šonkauliukus sudėkite į puodą, supilkite vandenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais, įmeskite laurų lapelį ir ant labai mažos ugnies virkite, kol mėsa visai suminkštės (apie 2 val).

3. Išvirusius šonkauliukus išgriebkite, sultinį perkoškite, vėl užvirinkite, sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas ir pavirkite 10 min. Tada sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, žiedynėliais išskirstytus kopūstus ir virkite dar 15 min. Prieš nukeliant nuo ugnies sudėkite šonkauliukus ir suberkite susmulkintus prieskoninius žalumynus.  

Suskleisti
Kepti kiaulienos šonkauliukai su daržovėmis
Receptas: Kepti kiaulienos šonkauliukai su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 12
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1500.00 g (šonkauliukai)
Bulvės: 10.00 vnt.
Cukinijos: 200.00 g
Moliūgai: 200.00 g
Morkos: 4.00 vnt.
Druska: 1.00 valg. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Mėsos prieskoniai (mėgstami) 2.00 valg. š.
Petražolės: 10.00 g (šakelė žalių)
Kaip gaminti

1. Šonkauliukus pavirkite 30 min. sūdytame, laurų lapeliais bei pipirais pagardintame vandenyje. Apibarstykite šonkauliukus prieskoniais ir dėkite į kepimo skardą.

2. Šalia sudėkite skustas bulves, apibarstytas druska bei smulkintomis petražolėmis. Bulves dar galite įpjauti ir į įpjovas įdėti po gabaliuką sviesto ir morkos, moliūgo ar cukinijos. Arba galite daržoves taip pat pasūdyti, pagardinti prieskoniais ir sudėti šalia bulvių.

3. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol šonkauliukai apskrus, o daržovės suminkštės.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Šonkauliukai
Receptas: Šonkauliukai su medaus padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 23
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 800.00 g (šonkauliai)
Medus: 4.00 valg. š. (skystas)
Sojų padažas: 3.00 valg. š.
Imbieras: 20.00 g (šaknies)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Mėsos prieskoniai 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į šaltu vandeniu apšlakstytą skardą. Kepkite apie 30 min. iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje.

2. Susmulkinkite imbierą ir česnaką. Sojų padažą sumaišykite su medumi. Į masę įdėkite imbiero, česnako, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir prieskonių.

3. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, šonkauliukus aptepkite medaus ir prieskonių mišiniu. Patiekalą patiekite su daržovių salotomis.

Suskleisti
Žirnienė su šonkauliukais
Receptas: Žirnienė su šonkauliukais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.2 / 25
Receptas
Ingredientai
Mėsa: 300.00 g (juosta neriebių rūkytų šonkauliukų)
Vanduo: 2500.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Žirniai: 1.00 st. (skaldyti džiovinti žirniai (norint tirštesnės sriubos – daugiau))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 valg. š. (sauja krapų, petražolių)
Kaip gaminti

1.Į verdantį vandenį sudėkite nuplautus žirnius ir mažesniais gabalėliais (po vieną kauliuką) pjaustytus šonkaulius. Uždengę virkite ant mažos ugnies. Tuo metu paruoškite sriubai užpilą.

2.Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Morką nuskuskite ir stambiai sutarkuokite. Keptuvėje su įkaitintu aliejumi iš pradžių apkepkite svogūną, tuomet suberkite tarkuotą morką ir dar pakepkite kelias minutes.

3.Kai žirniai bus beveik išvirę, sudėkite dvi nedideliais kubeliais pjaustytas luptas bulves. Pagardinkite druska, pipirais. Virkite, kol žirniai ir bulvės bus minkšti.

4.Pabaigoje į sriubą įmaišykite keptus svogūnus su morkomis ir smulkintus žalumynus.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Kiaulienos šonkauliukai
Receptas: Kiaulienos šonkauliukai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 33
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 600.00 g (šonkauliukų)
Imbieras: 5.00 g (nedidelis gabalėlis šaknies)
Medus: 4.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (ir keli laiškiniai česnakai)
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (tamsaus)
Ryžių actas 3.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 100.00 ml (natūralaus)
Žvaigždinis anyžius 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite po vieną ir sumeskite į nedidelį puodą su trupučiu vandens, 2 šaukštais medaus ir anyžiumi, pavirkite apie 15 minučių, tada išgriebkite ir gerai nuvarvinkite.

2. „Wok“ keptuvėje sezamų aliejuje pakepinkite smulkintą česnaką, tarkuotą imbierą, sumeskite nusausintus šonkauliukus ir maišydamos kepkite apie 45 sekundes ant didelės ugnies, kol mėsa dailiai apskrus.

3. Tada šonkauliukus išgriebkite, ugnį sumažinkite iki vidutinės, sukrėskite į keptuvę likusį medų ir ištirpinkite.

4. Kai medus paruduos, vėl sumeskite šonkauliukus, supilkite ryžių actą, sojų padažą, sukrėskite pomidorų padažą, suberkite smulkintus laiškinius česnakus ir ant mažos ugnies kaitinkite apie 15 minučių, kol padažas sutirštės.

5. Šonkauliukus tiekite išgriebusi iš padažo. Padažą supilkite atskirai į indelį.

Suskleisti

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos