Ingredientai:
- 300 g makaronų (nedidelių, tačiau galite išbandyti pačius įvairiausius – nebūtinai kvietinius, o gal paskanintus, tarkime, špinatais);
- 2 saldžiosios paprikos (geriau raudonos ir/ar geltonos, o ne žalios);
- 1 baklažanas;
- 1 didelis raudonasis svogūnas;
- 3 skiltelės česnako (nenuluptos);
- 250–300 g vyšninių pomidoriukų;
- 1 skardinė konservuotų avinžirnių;
- alyvuogių aliejaus;
- šviežių bazilikų;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros (kaitinimas viršus/apačia su ventiliatoriaus funkcija). Plačią skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Avinžirnius nusunkite ir perskalaukite šaltu vandeniu, tada kiek įmanoma nusausinkite. Baklažaną supjaustykite nedideliais kubeliais, papriką – kvadratėliais, svogūną – pusžiedžiais, pomidoriukus – pusiau.
3. Daržoves, išskyrus pomidoriukus ir avinžirnius, taip pat ir česnako skilteles, suberkite ant skardos, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, gerai viską rankomis apvoliokite, o tada paskleiskite tolygiu sluoksniu ir dėkite kepti. Kepkite 15 min., tuomet suberkite ir pomidoriukus, kepkite dar apie 10–15 min., kol suminkštės ir skrustelės, bet dar išlaikys standumą.
4. Kol daržovės kepa, pagal instrukcijas ant pakuotės pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus (tik jokiu būdu nepervirkite!). Išvirusius nukoškite ir perliekite šaltu vandeniu, o tada berkite į didelį dubenį, įpilkite porą šaukštų aliejaus ir išmaišykite.
5. Suberkite ant makaronų visas iškepusias daržoves ir avinžirnius, išspauskite iš odelių ir suminkštėjusias česnako skilteles. Gerai išmaišykite ir pabarstykite stambiai plėšytais baziliko lapeliais. Valgykite iškart arba atvėsus, o likučius laikykite šaldytuve, uždarame inde.