Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarienei – daržovėm įdaryti kotletukai. Jų likučiai tiks ir ryto sumuštiniams

Rudenį, kai startuoja mokyklinis sezonas, laikas staiga susitraukia - smubame rytais, o ir vakarai pilni pasiruošimo rytdienai. Tad labai pravartu ruošiant vakarienę pagalvoti ir apie pusryčius. Išbandykite šiuos praturtintus daržovėmis kotletukus, pasilikite porą pusryčiams, o tada paruoškite sumuštinukų su juoda duona ir agurkėliais. Bus gardu!
Kotletukai su morkomis ir paprikomis
Kotletukai su morkomis ir paprikomis / Autorės nuotr.

Ingredientai:

  • 700 g neriebios maltos kiaulienos;
  • 1 svogūnas, susmulkintas;
  • 1 raudona saldžioji paprika;
  • 1 morka;
  • 3 skiltelės česnako, sutrintos;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis mėgstamų džiovintų žolelių;
  • 1 kiaušinis;
  • aliejaus, kepimui.

Gaminimas:

1. Maltą kiaulieną dėkite į dubenį, muškite kiaušinį, suberkite druską ir žoleles bei pusę pjaustyto svogūno.

2. Morką nuskuskite, sutarkuokite burokine tarka, papriką smulkiai supjaustykite. Likusią svogūno pusę ir česnaką pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus ant vidutinės katros, suberkite ir morkas su paprika, bei dar šiek pakepinkite (tik neleiskite daržovėms skrusti).

3. Iš mėsos masės formuokite kotletukus: pirmiausiai išplokite mėsos masės paplotėlį, tada dėkite šiek tiek pakepintų daržovių, o tada atsargiai suvoliokite.

4. Kepkite orkaitėje arba keptuvėje. Jei rinksitės pastarąją, pirmiausiai apkepinkite iš abiejų pusių, kol kiek skrustelės, tada sumažinkite kaitrą, įpilkite sultinio ar vandens, uždenkite keptuvę dangčiu ir keliolika minučių patroškinkite. Patiekite su mėgstamais priedais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas