Ji24 receptų idėjos šį vakarą siūlo pasimėgauti gaivinančiomis salotomis. Pateikiame Jums 10 receptų ir siūlome pasitelkti kuo daugiau fantazijos bei išradingumo. Skanaus!
1. Salotas nuplaukite, labai gerai nusausinkite, suberkite į sandarų indą ir dviem valandoms padėkite į šaldytuvą – bus traškesnės.
2. Kriaušę nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
3. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite.
4. Salotas išdėliokite į kelis dubenėlius, ant viršaus dėkite kriaušių ir sūrio gabalėlių, berkite riešutus. Salotas pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apliekite padažu, paruoštu iš citrinų sulčių, aliejaus, žiupsnelio cukraus ir pipirų.
1. Iš medaus, garstyčių ir alyvuogių aliejaus sumaišykite padažą, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
2. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas.
3. Vyšnias supjaustykite puselėmis, išgliaudykite kauliukus.
4. Sūrį supjaustykite kubeliais, susmulkinkite graikinius riešutus.
5. Tiekdama salotas, ant viršaus išdėliokite vyšnių puseles ir sūrio kubelius, užberkite smulkintų riešutų. Apšlakstykite medaus ir garstyčių padažu.
1. Salotos lapus suplėšykite, konservuotus persikus ir vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais.
2. Salotas, persikus ir vištieną išdėliokite lėkštėje, suberkite džiovintas slyvas, graikinius riešutus, sukrėskite majonezą bei grietinę, pagardinkite pipirais, džiovintas bazilikais, pasūdykite ir išmaišykite.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
- Neluptas bulves gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
- Perpjaukite pusiau vyšninius pomidorus.
- Marinuotus agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais arba sutarkuokite stambia trintuve. Jei agurkų žievelė kietoka, ją nulupkite. Sudėkite agurkus į sietelį, kad nusivarvėtų.
- Sumaišykite jogurtą su grietine, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Įmaišykite į padažą marinuotus agurkus.
- Sukrėskite padažą ant bulvių, sudėkite pomidorų puseles ir atsargiai išmaišykite. Prieš patiekiant salotas palaikykite šaltai. Bulvių salotas galima valgyti vienas arba patiekti kaip garnyrą prie šaltos mėsos ar žuvies patiekalų.
Kulinaro patarimas: bulvių salotas galite maišyti ir su majonezu, pagardinti šaukšteliu tarkuotų krienų, kapotų krapų ar svogūnų laiškų.
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (į jį reikėtų įpilti šaukštą aliejaus, tada makaronai nesulips). Išvirtus iš karto nukoškite ir paskleistus ataušinkite.
2. Žaliuosius žirnelius suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 5 min. Vandenį nupilkite, žirnelius ataušinkite ir sumaišykite su nuvarvintais kukurūzais, skiltelėmis supjaustytais pomidorais, makaronais.
3. Paruoškite užpilą: sūrelį ištrinkite su pienu, citrinų sultimis, suberkite smulkintus petražolių lapelius, jei reikia, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite. Padažą sukrėskite ant paruoštos mišrainės.
1. Visas daržoves nuplaukite ir nusausinkite.
2. Salotų lapus suplėšykite, ridikėlius ir pievagrybius supjaustykite griežinėliais, pomidorus, agurkus ir sūrį – gabalėliais.
3. Paruoškite padažą: majonezą sumaišykite su garstyčiomis ir įspauskite citrinos sulčių.
Skanaus!
- Susmulkinkite ridikėlius mėtas, agurkus ir sumaišykite su likusiais ingredientais.
- Apibarstykite gražgarstėmis ir patiekite atšaldytas.
- Salotas nuplaukite, suplėšykite ir gražiai išdėliokite į dvi lėkštes.
- Jei gaminsite salotas didesnei kompanijai, imkite daugiau produktų ir dėliokite į tiek lėkščių, kiek reikės. Šių salotų geriau nemaišyti viename dubenyje - ne taip gražiai atrodys.
- Kiaušinius išvirkite, padalinkite į kelias dalis ir taip pat išdėliokite lėkštėse. Į tas pačias lėkšte dėliokite krevetes, gabalėliais pjaustytus ananasus, įberkite konservuotų kukurūzų, tarakuotą parmezano sūrį.
- Dubenėlyje paruoškite padažą: sukrėskite majonezą, jogurtą, supilkite citrinų sultis, suberkite prieskonius, trintas česnako skilteles. Gerai išmaišykite.
- Salotas apšlakstykite padažu prieš pat tiekdamos į stalą.
- Gūžines salotas nuplaukite, nusausinkite ir, suplėšę nedideliais gabalėliais, išdėliokite lėkštėje.
- Avokadą ir lašišos filė supjaustykite kubeliais ir taip pat suberkite į lėkštę.
- Paruoškite padažą: mėlynąjį svogūną supjaustykite labai plonais žiedais ir berkite į dubenį. Išspauskite citrinų sultis ir supilkite ant svogūnų, įpilkite aliejų, sukrėskite medų, garstyčias, pasūdykite. Gerai išmaišykite, paminkykite svogūnus šaukštu, kad taptų minkštesni, išskirtų sulčių.
- Užpilu apšlakstykite salotas ir galite tiekti. Šios salotos ypač tinka su orkaitėje keptomis bulvėmis.
- Vištiena supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pakepinkite aliejumi įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai paskrus.
- Į lėkštę sudėkite pjaustytųs salotų lapus, vyšninius pomidoriukus, apelsiną.
- Ant viršaus uždėkite keptą paskrudusią vištieną, užberkite tarkuotu sūriu ir pabarstykite sėmenų sėklomis.
- Sūris labai gražiai pasilydo ant šiltos vištienos. Ant salotų užpilame šiek tiek padažo.
Receptą atsiuntė Indrė R.