DIENOS RECEPTAS
4 asmenims. Pagaminsite per 1 val.
Produktai
400 g moliūgų; 300 g rizoto ryžių (gali būti ir kitokie); 1 l vištienos arba daržovių sultinio; 3 skiltelės česnako; šakelė rozmarinų (nebūtinai); 3 valg. š. aliejaus; 100 g tarkuoto parmezano ar kieto brandinto sūrio; po žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
1. Moliūgą supjaustykite kubeliais, sudėkite į skardą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite rozmarinų lapeliais, druska ir pipirais. Smulkiai sukapokite 2 skilteles česnako, užberkite ant moliūgų. Pašaukite skardą į 180°C temperatūros orkaitę, kepkite maždaug 40 min.
2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite smulkintą česnako skiltelę, labai trumpai apkepkite, tik neleiskite paruduoti, nes patiekalas apkars. Suberkite ryžius, maišydama pakepinkite, kol ryžiai taps perregimi.
3. Įpilkite samtį karšto sultinio, maišydama pakaitinkite, kol ryžiai sugers sultinį, vėl įpilkite samtį skysčio. Pamažu įmaišykite visą sultinį. Taip virkite ryžius maždaug 25 min., neleiskite jiems pervirti.
4. Nukaiskite keptuvę, sudėkite apkeptus moliūgų gabalėlius, tarkuotą sūrį, išmaišykite.
IŠBANDYKITE!
SOTU |
||
PIKANTIŠKA |
||
MAŽIAU KALORIJŲ |
||
Taip pat skaitykite:
Vakarienė - sau ir svečiams...