Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarienei – greiti špinatų, bulvių ir varškės kotletukai

Šis patiekalas turi 3 pagrindinius ingredientus – žalumo suteikiančius špinatus, kurių taip norisi pavasarį, varškę, kurios daugelis visada turime šaldytuve, ir bulves, be kurių retas lietuvis įsivaizduoja savo valgiaraštį. Taigi, derinkime ir išsikepkime greitų bemėsių kotletukų vakarienei.
Kotletukai su špinatais
Kotletukai su špinatais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 300 g špinatų;
  • 3 bulvės;
  • 50 g varškės (geriau sausesnės);
  • 2 valg. šaukšt. manų kruopų;
  • 0,5 svogūno (galima ir nedėti);
  • 2 vidutinio dydžio kiaušiniai;
  • druskos,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • aliejaus, kepimui.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai, jei naudojate, labai smulkiai supjaustykite 0,5 svogūno ir pakepinkite aliejuje, kol taps permatomas ir suminkštės. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

2. Sausai išvalykite keptuvę ir sudėkite į ją špinatus, kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol špinatai sukris ir išsausės, pamaišykite, kad nepradėtų svilti, tačiau aliejaus nepilkite. Išsausėjusius špinatus dėkite ant lentelės ir plačiu peiliu labai smulkiai sukapokite.

3. Į didelį dubenį smulkiai sutarkuokite bulves, sudėkite varškę, sukapotus špinatus, pakepintus svogūnus, pilkite kiek paplaktus kiaušinius, berkite manų kruopas, gerą žiupsnį druskos ir šiek tiek pipirų. Viską išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

4. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir šaukštu dėkite kotletukų masės, šiek tiek paplokite. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus. Karštį reguliuokite atsižvelgdami į savo viryklės ir keptuvės savybes – svarbu, kad kotletukai nepradėtų degti, o vidus gerai iškeptų.

5. Patiekite dar karštus, su grietine ar kitu mėgstamu gaiviu padažu – jogurtiniu, galbūt paskanintu žolelėmis, ridikėliais ar pan.

Jogurtinis padažas
Receptas: Jogurtinis padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.9 / 69
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 200.00 ml (liesas)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Krapai: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

Sudėkite visus ingredientus, išskyrus druską,  į vieną indą ir trintuvu sumaišykite iki vientisos masės. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite žalumynais.  

Suskleisti
Grūdėtosios varškės padažas
Receptas: Grūdėtosios varškės padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 30
Receptas
Ingredientai
Varškė: 4.00 valg. š. (grūdėtoji)
Jogurtas: 100.00 ml (liesas)
Žalioji citrina: 1.00 valg. š. (šviežiai spaustos sultys)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (1,5)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Kaip gaminti

Sudėkite visas sudedamąsias dalis į smulkintuvą ir plakite iki vientisos masės. Skonis tikrai nenuvils, o kalorijų tokiame padaže bus kur kas mažiau.  

Suskleisti
Gaivus jogurtinis padažas
Receptas: Lengvas graikiško stiliaus padažas
6 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Fetos sūris: 1.00 st. (sutrupinto)
Krapai: 3.00 valg. š. (šviežių kapotų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (jį galima pakeisti 3 valgomaisiais šaukštais natūralaus jogurto)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės, kurią papildomai galima pagardinti žiupsneliu čiobrelių. Beje, šis padažas idealiai tiks ne tik keptoms, bet ir šviežioms daržovėms.

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų