Ingredientai:
- 2 virtos bulvės, sutrintos ir atvėsintos (tinka ir vakarykštės);
- 100 g aliejuje ar skystyje konservuoto tuno, nusunkto ir pasmulkinto;
- 1 maža cukinija, stambiai sutarkuota ir kiek įmanoma nuspausta;
- 1 nedidelė morka, nulupta ir stambiai sutarkuota;
- saujelė tarkuoto kietojo sūrio, pavyzdžiui, parmezano;
- ryšelis šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
- šlakelis citrinų sulčių;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 2 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių;
- aliejaus, kepimui.
Gaminimas:
1. Į didelį dubenį dėkite sutrintas bulves, tuną, cukinijas, morkas, petražoles, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių, įberkite druskos ir pipirų. Masę lengvais judesiais išmaišykite.
2. Šlapiomis ar aliejuotomis rankomis suvoliokite vienodo dydžio rutuliukus, o tada suplokite į paplotėlius. Dėkite juos 5 min. į šaldymo kamerą. Tuomet ištraukite ir apvoliokite iš abiejų pusių maltuose džiūvėsėliuose, išbertuose plačipje lėkštėje. Vėl pašaldykite 5 min.
3. Iki vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Dėkite paplotėlius ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps gražiai auksiniai ir skrustelėję.
4. Valgykite paplotėlius dar šiltus, su šviežiomis salotomis ir mėgstamu padažu, pavyzdžiui, jogurtiniu.