DIENOS RECEPTAS
4 asmenims. Pagaminsite per 1 val.
Produktai
500 g spagečių; 200 g saliamio arba rūkytos kiaulienos šoninės, arba virto kumpio (galima mėsos nedėti ir visai); 1 nedidelis svogūnas; 3 kiaušiniai; šlakelis pieno; 1 valg. š. sviesto; 100 g smulkiai tarkuoto parmezano; ryšulėlis kapotų petražolių; pagal skonį druskos ir pipirų.
Kaip gaminti
1. Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje. Supilkite į kiaurasamtį, perliekite šaltu vandeniu, kad nesuliptų, ir palikite nusivarvėti.
2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir trumpai apkepkite įkaitintame svieste, sudėkite stambiais kubeliais pjaustytą dešrą, kumpį arba šoninę, maišydama pakepkite porą minučių.
3. Dubenyje suplakite kiaušinius su šlakeliu pieno, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kapotais žalumynais.
4. Apkeptą dešrą ir svogūnus sumaišykite su makaronais, sudėkite į sviestu pateptą stiklinį kepimo indą, supilkite kiaušinių mišinį. Kepkite 200 ºC temperatūros orkaitėje maždaug 30 minučių. Baigdama kepti pabarstykite tarkuotu sūriu.
Taip pat siūlome išbandyti!
SOTU |
||
PIKANTIŠKA |
||
VEGETARIŠKA |
||
VAIKUČIAMS |
||
Taip pat skaitykite:
Vakarienei patiekalai su varške
Vakarienei – įvairiai įdarytos daržovės