Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Vakarienei – mėsos, žuvies arba daržovių maltinukai

Ką valgysite grįžę po darbų? Net jei esate suplanavę visos savaitės valgiaraštį, gal šie receptai padės persigalvoti?
Kalakutienos maltiniai su razinomis
Kalakutienos maltiniai su razinomis / Fotolia nuotr.
Žuvies maltinukai
Receptas: Žuvies maltinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 110
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (jūros lydekos filė)
Bulvės: 1.00 vnt. (didelė su lupena virta)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (kapotų lapelių)
Petražolės: 20.00 g (kapotų)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol suminkštės. Atvėsinkite.
  2. Žuvį, bulvę ir svogūnus sumalkite mėsmale, viską sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, prieskonius, pasūdykite.
  3. Formuokite nedidelius maltinukus ir iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje, kad gražiai apskrustų.
  4. Galima patiekti su orkaitėje keptomis bulvių skiltelėmis ir daržovių salotomis.
Suskleisti
Paukštienos maltiniai
Receptas: Paukštienos maltiniai
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 16
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (krūtinėlių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (šviežių)
Krapai: 1.00 arbat. š. (šviežių)
Vynas: 100.00 ml (raudonojo sauso)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cinamonų lazdelė: 3.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Džiovintus pomidorus sudėkite į dubenį, užpilkite vynu ir palikite brinkti. Supjaustykite juostelėmis.

2. Šviežias prieskonines žoleles nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir susmulkinkite.

3. Cinamonų lazdeles trumpam pamerkite į šaltą virintą vandenį. Išgriebusi nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

4. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite. Sudėjusi į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintas žoleles, sudėkite smulkintus džiovintus pomidorus, pagal skonį įberkite šviežių maltų pipirų, druskos, žiupsnį cinamono ir švariomis rankomis suminkykite vientisą masę.

5. Aliejumi išteptomis rankomis iš mėsos masės formuokite pailgus maltinius. Į kiekvieną (iš galo) įsmeikite po cinamonų lazdelę.

6. Išdėliokite nepridegančiame kepimo inde ir pusvalandžiui pašaukite į 180°C karštumo orkaitę. Tiekite su šviežiais pomidorais.

Suskleisti
Maltinukai su paprika
Receptas: Maltinukai su paprika
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 36
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (lieso kiaulienos)
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g (arba margarino)
Kaip gaminti

1. Džiūvėsėlius užpilkite pienu ir brinkinkite maždaug 10 minučių.

2. Į faršą įmaišykite druską, piene brinkintus džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, įberkite pipirų. Gerai išminkykite faršą, kad mėsa būtų ganėtinai sulipusi.

3. Nuplaukite paprikas, pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Stambia trintuve sutarkuokite cukiniją. Smulkiai supjaustykite svogūną.

4. Į faršą įminkykite daržoves. Suformuokite apskritus kepsnelius.

5. Keptuvėje ištirpinkite riebalus. Kai riebalai pagels ir nustos putoti, sudėkite maltinukus ir kepkite po 3–4 minutes iš abiejų pusių.

6. Patiekite maltinukus su virtomis bulvėmis, jų koše arba makaronais.

Suskleisti
Vištienos maltinukai
Receptas: Vištienos maltinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 54
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (filė)
Kviečiai: (indelis - daigintų) 1.00 st.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Šalavijai: 1.00 valg. š. (žiupsnelis)
Džiūvėsiai: 1.00 st. (saujelė)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės)
Prieskoniniai žalumynai: 4.00 valg. š. (keli šaukštai įvairių smulkintų žalumynų - krapų, petražolių, salierų lapkočių)
Kaip gaminti
  1. Vištieną nuplaukite, supjaustykite labai mažais gabalėliais.
  2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste ir atvėsinkite.  Vištieną ir atvėsintus keptus svogūnus krėskite į dubenį, išmaišykite plaktą kiaušinį, šalavijus, gerai nuplautus ir nuvarvintus daigus, pagal skonį berkite druskos, nutarkuotos citrinos žievelės ir pipirų.
  3. Iš paruoštos masės formuokite norimo dydžio ir formos maltinukus, juos išdėliokite didelėje lėkštėje ir 10 min. palaikykite šaldytuve, kad sustingtų.
  4. Maltinukus kepkite gerai įkaitintuose riebaluose arba orkaitėje be riebalų, kol dailiai pagels ir pakvips. Jeigu kepsite riebaluose, nepamirškite nusausinti jų pertekliaus popieriniu rankšluostėliu.
  5. Tiekite gausiai apibarsčiusi kapotais šviežiais žalumynais.
Suskleisti
 Daržovių kotletai su šoninės juostelėmis
Receptas: Daržovių kotletai su šoninės juostelėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g (krakmolingos)
Petražolės: 1.00 vnt. (šaknis)
Svogūnai: 1.00 vnt. (raudonas)
Porai: 150.00 g (1/2 nedidelio)
Sviestas: 50.00 g
Šoninė: karštai rūkyta 100.00 g
Čiobreliai: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuotas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Sūdytame vandenyje išvirkite smulkintas bulves ir petražolės šaknį. Kol bulvės verda, pusžiedžiais supjaustykite svogūną,  o griežinėliais – porą. Pakepinkite su sviestu.
  2. Kitoje keptuvėje apie 2 minutes pakepinkite šoninės juosteles ir išgriebę sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
  3. Virtas bulves ir petražolę sugrūskite, sumaišykite su svogūnu, poru, įberkite druskos, pipirų, muskatų, išmaišykite ir suformuokite 6 kotletus.
  4. Į keptuvę, kurioje kepė šoninė, įpilkite aliejaus ir iš abiejų pusių apkepkite daržovių  kotletus. Tiekite su šoninės juostelėmis, šviežiomis daržovėmis, grietine arba grietinėlės padažu.  Galite tiekti su keptu arba skystai virtu kiaušiniu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Maltiniai su persikais
Receptas: Maltiniai su persikais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.5 / 2
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (gali būti paukštienos, kiaulienos, jautienos – rinkitės pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sūris: 150.00 g
Persikai: 2.00 vnt. (konservuotų persikų puselės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į mėsos faršą įmaišykite smulkintus svogūnus ir prieskonius, pasūdykite, įmuškite kiaušinį.

2. Suformuokite delno dydžio maltinukus ir dėkite į kepimo skardą. Kepkite, kol apskrus.

3. Prieš baigdama kepti ant maltinukų užberkite tarkuoto sūrio ir smulkintų persikų. Dar kelias minutes pakepkite, kol sūris išsilydys.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kalakutienos maltiniai su razinomis
Receptas: Kalakutienos maltiniai su razinomis
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 500.00 g (krūtinėlės)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Grūdėtosios garstyčios 1.00 arbat. š.
Čiobreliai: 1.00 vnt. (žiupsnis džiovintų)
Razinos: 1.00 st. (auksaspalvių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Kaip gaminti

1. Nuluptus svogūnus susmulkinkite. Razinas užpilkite šaltu virintu vandeniu ir 15 minučių palikite, kad išbrinktų.

2. Medinius konditerinius iešmelius išmirkykite šaltame vandenyje.

3. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite. Sukrėskite garstyčias, suberkite smulkintus svogūnus, čiobrelius, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir sumaišykite.

4. Porą valandų masę palaikykite šaldytuve. Ištraukusi suberkite razinas, įmuškite kiaušinį ir švariomis rankomis suminkykite vienalytę masę. Iš jos suformuokite apvalius maltinius, po kelis suverkite ant konditerinių iešmų ir iškepkite ant grotelių.

5. Tiekite su biriai virtais ryžiais, pagardintais šviežiais prieskoniniais žalumynais.

Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Jautienos maltinukai su karameliniais svogūnais
Receptas: Jautienos maltinukai su karameliniais svogūnais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 15
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 400.00 g (maltos)
Svogūnai: 4.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (nedidelė raudona)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Svogūnus ir česnako skiltelę nulupkite. Vieną svogūną ir česnako skiltelę susmulkinkite ir pakepinkite šaukšte įkaitusio sviesto. Sudėkite smulkintą saldžiąją papriką ir kepinkite dar kelias minutes.

2. Mėsą sudėkite į dubenį, sukrėskite kiek pravėsusią svogūnų, česnakų bei paprikų masę. Įmuškite kiaušinį, supilkite Vorčesterio padažą, sukrėskite pomidorų padažą, pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų ir išminkykite. Iš gautos masės suformuokite pailgus maltinius, į kiekvieną įsmeikite po vandenyje išmirkytą ilgą konditerinį iešmelį. Aptepkite aliejumi ir iškepkite karštoje orkaitėje.

3. Paruoškite karamelinius svogūnus. Supjaustykite šias daržoves stambesniais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą. Suberkite aitriąją papriką, rudąjį cukrų ir kaitinkite, kol jis ištirps. Sudėkite svogūnus, sumažinkite ugnį ir maišydama kepkite 12–15 minučių.

4. Maltinius tiekite su virtais makaronais, pagardintus karameliniais svogūnais.

Suskleisti
Maltinukai su daržovėmis ir varške
Receptas: Maltinukai su daržovėmis ir varške
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 66
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt.
Varškė: 200.00 g
Virta 5 grūdų košė 125.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 4.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Kmynai: 1.00 valg. š.
Kapoti žalumynai 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Cukiniją ir bulves nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve, pasūdykite, palikite pusvalandžiui pastovėti. Tada nupilkite išsiskyrusias sultis, įmaišykite smulkintą porą.

2. Česnakus nulupkite, sukapokite, aitriąją papriką išvalykite, irgi sukapokite, kartu su kmynais pakepinkite svieste, atvėsinkite, sukrėskite į daržoves.

3. Ten pat sudėkite šakute maigytą varškę, košę, suberkite miltus, supilkite plaktus kiaušinius, žalumynus.

4. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, rankomis formuokite rutuliukus, juos dėkite į karščiui atsparią kepimo skardą ir be jokių riebalų kepkite orkaitėje.

5. Valgykite su mėgstamu padažu arba grietine.

Suskleisti

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos