DIENOS RECEPTAS
4 asmenims. Pagaminsite per 40 min.
Produktai
Tešlai
2 kiaušiniai, 500 ml pieno, 250 g miltų.
Įdarui
400 g faršo, 1 svogūnas, 1 paprika, 125 g konservuotų kukurūzų, 2 valg. š. aštraus pomidorų padažo, pagal skonį druskos ir mėgstamų prieskonių.
Kaip gaminti
1. Iš nurodytų produktų užmaišykite skystą tešlą. Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi, įpilkite samtelį tešlos, tolygiai paskirstykite. Apkepkite blyną iš abiejų pusių. Iškepkite iš tešlos 10–12 blynų.
2. Paruoškite įdarą. Susmulkinkite svogūną, kubeliais supjaustykite papriką ir trumpai apkepkite įkaitintame aliejuje, sudėkite mėsos faršą, maišydama kepkite, kol mėsa pakeis spalvą, sudėkite kukurūzus, sukrėskite pomidorų padažą, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.
3. Ant lietinio blyno dėkite du šaukštus įdaro, užlenkite blyno apačią ir viršų, vieną ant kito užvožkite kraštus.
4. Apkepkite įdarytus blynelius įkaitintame aliejuje. Tiekite su šviežiomis daržovėmis arba grietine.
PARAGAUKITE!
SOTU |
||
PIKANTIŠKA |
||
MAŽIAU KALORIJŲ |
||
VEGETARIŠKA |