DIENOS RECEPTAS
4 asmenims. Pagaminsite per 40 min.
Produktai
2 skardinės tuno savo sultyse; 150 g šaldytų šparaginių pupelių; 1 virtas kiaušinis; 2 bulvės; ryšulėlis traškių salotų lapelių; 40 g juodųjų alyvuogių be kauliukų; 1 arbat. š. kaparėlių; 4 vyšniniai pomidorai; 1 raudonasis svogūnas; 3 valg. š. alyvuogių aliejaus; 1 valg. š. balzaminio acto; pagal skonį citrinos sulčių, šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos.
Kaip gaminti
1. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Šparagines pupeles atšildykite, perpjaukite į 2–3 dalis ir trumpai apkepkite aliejuje, tada sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
3. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite per pusę. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
4. Nuo tuno nupilkite sultis.
5. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.
6. Ant viršaus dėkite bulves, pomidorų puseles, atvėsintas šparagines pupeles, kiaušinio ketvirčius, krėskite tuną, berkite alyvuoges ir kaparėlius, svogūnų žiedus.
7. Salotas pagardinkite pipirais, pasūdykite, apliekite aliejaus ir balzaminio acto užpilu (3 dalys aliejaus, viena acto).
SIŪLOME IŠBANDYTI!
SOTU |
||
PIKANTIŠKA |
||
MAŽIAU KALORIJŲ |
||
JEI LAUKIATE SVEČIŲ |
||
Taip pat skaitykite:
Vakarienei – karšti sumuštiniai