Troškinio variacijų tiek daug, kad surašyti visko ir neįmanoma. Pakeiti ingredientą, įmeti kokį nors pikantiškesnį prieskonį – ir jau skanauji visiškai kitokį patiekalą. Siūlome išbandyti.
O jei sumąstysite paragauti airiško troškinio, tai primename, kad šios šalies gyventojai kovo 17-ąją švenčia Airijos globėjo Šv. Patriko dieną.
1. Nulupkite svogūnus, smulkiai supjaustykite. Keptuvėje storu dugnu įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus, išspauskite česnaką. Maišydama kepkite, kol svogūnų gabalėliai pagels ir taps perregimi, tik nesuskrudinkite.
2. Sudėkite griežinėliais pjaustytą čioriso dešrą, maišydama kepkite, kol dešra šiek tiek apskrus. Supilkite sultinį, užvirinkite. Sudėkite konservuotus avinžirnius, trintus pomidorus, pasūdykite, pagardinkite aitriųjų paprikų milteliais. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite maždaug 30 min.
3. Pabaigoje sudėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus, pagardinkite pipirais, jei reikia, dar pasūdykite. Pagardinkite kapotomis petražolėmis.
Kulinaro patarimas. Vietoje daržovių sultinio į troškinį galite įmaišyti tokį pat kiekį baltojo vyno.
1. Per naktį mirkytas pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje (maždaug 45 min.) ir nuvarvinkite skystį. Svogūnus smulkiai sukapokite, česnako skilteles sutrinkite, salierus ir morkas supjaustykite kubeliais.
2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus ir česnakus, paskui sudėkite susmulkintą mėsą ir kepkite, kol pasikeis mėsos spalva. Sudėkite susmulkintas daržoves ir dar truputį patroškinkite.
3. Visą keptuvėje esančią masę truputį pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, supilkite sultinį, sudėkite į kelias dalis perpjautus pomidorus, gerai išmaišykite, uždenkite ir troškinkite 10 min.
4. Sudėkite virtas pupeles, išmaišykite, uždenkite keptuvę ir ant mažos ugnies troškinkite dar 10–15 min. Išjungus ugnį nereikia skubėti nukelti dangčio – tegul troškinys dar keliolika minučių pasitroškina.
Patarimas. Paprasčiausias mėsos smulkinimo būdas – sumalti mėsmale. Tačiau šis patiekalas skanesnis, jei mėsa – ne malta, o smulkiai supjaustyta.
Taip pat skaitykite:
Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!
1. Mėsą supjaustykite stambokais gabalėliais. Sudėkite į troškintuvą storu dugnu ir apkepkite retsykiais pamaišydama ant vidutinės ugnies – aliejaus nereikia, mėsa išskirs pakankamai sulčių. Mėsą išimkite, sultis palikite.
2. Į troškintuvą sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, morkas ir saliero stiebelius; kepkite, kol svogūnai suminkštės. Daržoves išimkite.
3. Perlines kruopas perplaukite po tekančiu vandeniu.
4. Į troškintuvą sudėkite mėsą, ant jos suberkite kruopas, sudėkite svogūnų, morkų, salierų mišinį ir nesmulkiai supjaustytas bulves.
5. Įdėkite lauro lapelį, šalavijus, čiobrelio šakelę, pagardink pipirais, užpilkite sultiniu, ir pašaukite į 160 laipsnių orkaitę. Troškinkite 1,5 valandos.
Troškinį patiekite karštą, su gabalėliu sodos duonos.
- Pailgais gabaliukais supjaustytą mėsą užpilkite marinatu (sumaišykite visus jam skirtus produktus) ir palikite 1 val. Galima ir ilgiau, tik tuomet reikia laikyti šaldytuve. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir pusvalandžiui palikite mirkti. Paprikas, porą ir morkas supjaustykite šiaudeliais.
- Mėsą nuvarvinkite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir maišydami 3 min. pakepinkite (ant didelės ugnies). Nustumkite prie keptuvės kraštų, sudėkite paruoštas daržoves ir jas pakepinkite. Kai daržovės apskrus, supilkite sultinį, pasūdykite, sumažinkite ugnį ir uždengę dar 10 min. troškinkite. Sudėkite juostelėmis supjaustytus grybus.
- Po 5 min. supilkite marinatą, truputyje vandens išleistą krakmolą, užvirinkite ir tuoj pat išjunkite ugnį.
1.Pupeles mirkykite per naktį. Morką nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Viską dėkite į puodą su verdančiu sūdytu vandeniu ir ant silpnos ugnies virkite apie pusvalandį. Nukoškite sietelyje.
2.Pomidorus perpjaukite pusiau. Salierus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
3.Mėsą supjaustykite kubeliais ir pakepinkite troškintuve įkaitintame aliejuje. Dėkite šiaudeliais pjaustytą šoninę, salierus, pomidorus, česnaką, smulkiai kapotus čiobrelius ir petražoles.
4.Užpilkite sultiniu ir troškinkite 40 minučių. Sudėkite pupeles, morkas, riekelėmis pjaustytą dešrą, atsargiai išmaišykite ir ant silpnos ugnies troškinkite 45 minutes.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1.Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Česnako skilteles nulupkite ir sutrinkite. Dubenėlyje išplakite vyną su kariu, sukrėskite česnaką.
2.Marinatą užpilkite ant mėsos ir palikite pastovėti 15 minučių. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Mėsos gabalėlius pavoliokite miltuose ir iš visų pusių apkepinkite puode įkaitintame aliejuje. Pabarstykite druska, pipirais.
3.Sudėkite svogūną, supilkite likusį marinatą, sultinį ir troškinkite 50 minučių. Kriaušes perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
4.Melioną nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Iki virimo pabaigos likus 10 minučių viską sudėkite į puodą. Prieš tiekdami pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1.Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Kalendras nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
2.Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintą česnaką, suberkite maltą muskatą, cinamoną ir maišydami truputį pakepinkite.
3.Sudėkite morkas, mėsos gabalėlius ir maišydami kepinkite, kol gražiai apskrus. Viską sukrėskite į troškintuvą, supilkite sultinį ir ant silpnos ugnies virkite apie valandą. Sudėkite svogūnus, kapotas kalendras, džiovintas slyvas, persikus, suberkite razinas, karį ir troškinkite dar apie 45 minutes. Jeigu sultinys išgaruos, įpilkite šiek tiek vandens.
4.Prieš tiekdami pabarstykite keptuvėje be riebalų skrudintomis migdolų plokštelėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Nedideliame aliejaus kiekyje apkepkite vištienos gabaliukus. Kiekvieną puselę kepkite maždaug po 5–6 minutes. Pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais (arba paukštienos prieskoniais). Apkeptus gabaliukus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2. Išvirtus ryžius sumaišykite su pakepintais pievagrybiais ir svogūnais. Ryžius su grybais pasūdykite ir paskaninkite juodaisiais pipirais.
3. Į atskirą indą sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytus moliūgus, obuolius ir petražoles. Obuolių dėkite tik tuo atveju, jei mėgstate kiek neįprastus patiekalus, jei ne – geriau pomidorai.
4. Talpaus troškintuvo dugną truputį patepkite aliejumi ir sluoksniais dėkite ryžius, vištieną bei daržoves. Viską dar kartą pabarstykite druska arba mėgstamu prieskonių mišiniu. Troškintuvą uždenkite ir maždaug 40 min. pašaukite į įkaitintą orkaitę.
5. Kai išjungsite orkaitę, troškintuvą iš jos išimkite tik po 15–20 minučių. Atskiro garnyro šiam patiekalui nereikia.
1.Kiaulieną ar veršieną supjaustykite didesniais gabalėliais ir apkepkite su sviestu storadugniame puode.
2.Į puodą sudėkite rūkytą mėsą, luptą svogūną ir stambiai pjaustytą kopūstą. Užpilkite vandeniu ir ant mažos ugnies troškinkite 25–30 minučių. Sudėkite pjaustytas morkas, griežtį ir troškinkite dar 10 minučių.
3.Sudėkite luptas ir perpus ar į keturias dalis pjaustytas bulves ir troškinkite dar 20 minučių. Pagardinkite druska ir troškinkite dar 10 minučių, kol visos daržovės bus minkštos.
4.Papuoškite smulkintais žalumynais. Į sultinį galima įdėti laurų lapelių, kvapiųjų ir juodųjų pipirų žirniukų.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Į gilioje keptuvėje (gerai, kad ji būtų su dangčiu) įkaitintą aliejų sudėkite kubeliais supjaustytą kiaulienos sprandinę. Apkepkite ją, kol nebeliks raudonio, įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
2. Sudėkite labai smulkiai supjaustytus svogūną ir česnaką. Pakepkite porą minučių, sudėkite nuskustas ir stambiai supjaustytas bulves. Ant stiprios ugnies viską kepkite maždaug 5 min., suberkite saldžiosios paprikos miltelius. Viską gerai sumaišykite. Kepkite tiek laiko, kiek prireiks.
3. Į keptuvę įberkite kmynų ir įdėkite pomidorų pastos, įpilkite sultinio ir palaukite, kol užvirs. Uždenkite keptuvę dangčiu ir maždaug 30 min. pakepkite.
4. Praėjus pusvalandžiui, kai mėsa ir bulvės bus minkšti, sudėkite susmulkintus špinatus ir dar 3 min. troškinkite. Paskui įdėkite grietinės, viską gerai sumaišykite, įberkite dar druskos ir juodųjų pipirų.
Patarimas. Jeigu nemėgstate kmynų – nedėkite jų. Špinatus rinkitės tik šviežius, konservuoti nesuteiks gaivumo pojūčio.
1. Troškintuve užvirinkite 1 l vandens, įdėkite šakute arba iešmu pasmeigtą nuluptą imbiero šaknį ir česnako skiltelę, suberkite prieskoninius žalumynus ir pavirkite 1 min. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite pusvalandžiui pritraukti.
2. Iš puodo išimkite šakutę, skystį vėl užvirinkite, sudėkite juostelėmis supjaustytą vištieną, suberkite kukurūzus, pasūdykite ir 15-20 min. patroškinkite.
3. Sudėkite plonyčiais griežinėliais supjaustytas cukinijas ir dar 2 min. patroškinkite. Tada įmeskite sviestą, suminkytą su miltais, suberkite tarkuotą žaliųjų citrinų žievelę, supilkite iš likusio vaisiaus išspaustas sultis, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
1. Svogūnus sukapokite, česnakus sugrūskite. Aitriąją papriką, išėmus sėklas, kuo smulkiau supjaustykite. Žaliąją papriką ir pomidorus supjaustykite kubeliais.
2. Kruopas užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų, ir palikite brinkti.
3. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūnus, paskui sudėkite česnakus, paprikas ir ant didelės ugnies kepinkite 2 min. Sudėkite prieskonius, padažą, nuvarvintas pupeles, pomidorus, supilkite sultinį arba vandenį ir užvirkite. Sumažinus ugnį troškinkite maždaug 3 min. Tada sudėkite išbrinkusias kruopas ir virkite dar 5 min.
4. Prieš patiekdami kiekvieną porciją pagardinkite šaukštu grietinės arba tarkuoto sūrio.
1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, jeigu renkatės kiaulieną, pašalinkite visus riebalus, tada supjaustykite kubeliais. Dėkite į gilesnį dubenį, įtrinkite pipirais ir aitriosiomis paprikomis, pašlakstykite aliejumi, užberkite kapotų žalumynų ir palikite bent pusvalandžiui, kad prieskoniai įsigertų.
2. Česnakus ir svogūnus nulupkite, susmulkinkite, iki dailiai pagels, kartu su smulkintu kumpiu pakepinkite gilioje keptuvėje svieste.
3. Tada sumeskite mėsos gabalėlius ir iš visų pusių gerai apkepkite ir suverskite į puodą su sultiniu.
4. Bulves ir morkas nulupkite, sumeskite į puodą, tada supilkite pomidorų padažą, sumeskite laurų lapelius ir troškinkite apie valandą ant mažos ugnies.
5. Kai mėsa jau bus minkšta, berkite žirnelius, supilkite vyną, dar kiek pakaitinkite (žirneliai neturi patamsėti) ir nukelkite nuo ugnies.
1. Jautieną supjaustykite gabalėliais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite mėsą ir maišydami kepkite 10–15 minučių. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, rozmarinais, išmaišykite ir sudėkite į dubenį.
2. Toje pačioje keptuvėje apkepinkite stambiais kubeliais supjaustytas morkas, saliero šaknį ir geltekles, svogūno griežinėlius. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, česnako milteliais.
3. Paruošti padažą: konservuotus pomidorus pertrinkite per sietelį, sukrėskite į puodą ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, įmaišykite šaukštą kakavos ir nukelkite nuo ugnies.
4. Apkeptą mėsą ir daržoves sudėkite į molinį kepimo indą, atsargiai išmaišykite, užpilkite padažu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Patiekite pabarsčius kapotais žalumynais.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1.Perlines kruopas išvirkite vandenyje, pagardinkite druska. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais.
2.Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Morkas, svogūnus ir faršą apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, pagardinkite druska, pipirais.
3.Sudėkite pjaustytus pomidorus ir pakaitinkite dar 3–4 minutes. Viską iš keptuvės sukrėskite į puodą su perlinėmis kruopomis, gerai išmaišykite ir dar 5 minutes troškinkite.
4.Tiekite apibarstę smulkintomis petražolėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1.Česnako skilteles, svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje.
2.Sudėkite gabaliukais pjaustytus grybus ir maišydami troškinkite 3 minutes.
3.Sukrėskite trintus pomidorus, nukoštas pupeles, džiovintus čiobrelius, aitriąją papriką. Kaitinkite, kol užvirs, tuomet sumažinkite ugnį ir troškinkite valandą.
4.Pagardinkite druska ir tiekite su grietine.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite pjaustytus svogūnus, faršą ir maišydami apkepkite. Paskui suberkite smulkintą česnaką, juostelėmis pjaustytas paprikas, sukrėskite pomidorus, pomidorų pastą, sudėkite aitriuosius pipirus.
2. Pagardinkite mėsos prieskoniais, druska, cukrumi ir uždengę troškinkite apie 15 minučių. Kelios minutės prieš pabaigą suberkite pupeles. Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir troškinį palikite kelioms minutėmis uždengtą. Tiekite su balta duona.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
1.Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, salierą – griežinėliais.
2.Puodo dugne įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, česnakus ir kelias minutes pakaitinkite. Tada sudėkite morkas, salierus, karį ir išmaišykite.
3.Supilkite sultinį, trintus pomidorus, lęšius ir užvirkite. Uždengę sumažinkite ugnį ir retkarčiais pamaišydami troškinkite 20–25 minutes.
4.Pagardinkite ką tik išspaustomis citrinų sultimis, druska ir pipirais.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1.Vištų krūtinėles supjaustykite nedideliais gabalėliais. Morkas nuskuskite ir supjaustykite riekelėmis. Cukinijas supjaustykite pusžiedžiais. Papriką perpjaukite išilgai pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite storais šiaudeliais. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
2.Troškintuve įkaitinkite alyvuogių aliejų, sukrėskite česnaką, sudėkite vištieną, morkas, cukinijos pusžiedžius, papriką ir maišydami truputį pakepinkite.
3.Dėkite šaukštą pomidorų pastos, suberkite imbierą, maltą aitriąją papriką, sezamus, rudąjį cukrų, sojų padažą, tarkuotas apelsinų žieveles, supilkite baltąjį vyną ir išmaišykite.
4.Troškintuvą uždenkite ir ant silpnos ugnies virkite 30 minučių. Atidenkite, padidinkite ugnį ir troškinkite dar apie 15 minučių, kol skystis sutirštės. Prieš tiekdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1.Vištų krūtinėles supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dubenėlyje išplakite alyvuogių aliejų ir ciberžoles. Marinatą užpilkite ant vištienos, išmaišykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
2.Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais ir truputį pakepinkite troškintuve įkaitintame aliejuje. Sudėkite trintą česnaką, šiaudeliais pjaustytą imbiero šaknį, vištienos gabalėlius, įberkite aitriosios paprikos, kario ir maltų kuminų.
3.Įpilkite 1,7 litro verdančio vandens, suberkite ryžius, išmaišykite ir ant silpnos ugnies virkite 20 minučių, kol vanduo išgaruos. Sudėkite pistacijas, supilkite jogurtą ir dar pavirkite apie 10 minučių. Troškintuvą nuimkite nuo ugnies. Dubenėlyje išsukite medų su citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.
4.Sudėkite krevetes ir išmaišykite. Sudėkite į puodą su ryžiais ir išmaišykite. Troškinį tiekite pabarstytą bazilikų lapeliais ir smulkintomis kalendromis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
- Paprikas dėkite ant dujinės viryklės liepsnos (jei neturite, galima ant laužo) ir kepinkite kol visa odelė pasidarys juoda ir apanglėjusi.
- Apdegintas paprikas sudėkite į indą ir uždenkite maišeliu, palikite ~10 min. pastovėti.
- Morkas, salierus ir svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Česnaką ir čili susmulkinkite.
- Pastovėjusias paprikas nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
- Keptuvėje įkaitinkite sviestą su pora šaukštų alyvuogių aliejaus.
- Į keptuvę sudėkite morkas, salierus, svogūnus ir viską ~ 10 min kepkite.
- Daržovėms šiek tiek suminkštėjus į keptuvę sudėkite paprikas, česnakus, čili ir konservuotus pomidorus.
- Viską pagardinkite druska, pipirais ir Provanso žolelėmis ir troškinkite ~15–20 min.
- Tuo metu, cukinijas, pomidorus ir baklažanus supjaustykite ~2 mm storio griežinėliais (virtuviniu kombainu arba tiesiog peiliu).
- Baklažanus apibarstykite druska ir palikite ~10 min pastovėti ir po to nuplaukite šaltu vandeniu (taip daroma, kad jie nebūtų kartūs).
- Daržovėms baigus troškintis jas sutrinkite kartu su baziliku.
- Daržovių masę supilkite į kepimo formą, ant viršaus, ratu išdėliokite supjaustytas daržoves.
- Troškinį aptepkite aliejaus, česnako ir čiobrelio mišiniu (į porą šaukštų aliejaus įmaišykite sutrintą skiltelę česnako, žiupsnelį čiobrelio ir pagardinkite druska, pipirais), troškinį dar šiek tiek pabarstykite druska.
- Troškinį uždenkite folija ir dėkite kepti į 180 laipsnių orkaitę (su įjungtu ventiliatoriumi) ~ 25 min, po to atidenkite ir dar 30 min kepkite, kol daržovės visiškai suminkštės.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
- Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, čili, česnaką ir imbierą susmulkinkite.
- Vištieną šiek tiek apkepkite, suberkite česnakus, čili ir imbierą.
- Suberkite morkas, supilkite soją ir kinietišką padažą, viską troškinkite su šlakeliu vandens.
- Kai vištiena ir morkos suminkštės, suberikite sezamo sėklas ir viską dar porą minučių patroškinkite.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų, pakepinkite svogūnus, kol jie pasidarys tamsaus aukso spalvos. Įdėkite ožio mėsą ir kepkite kelias minutes.
- Sumaišykite imbierą ir česnaką, įdėkite jogurto, smulkintus prieskonius, nesmulkintus prieskonius (atidėkite 8 kardamono ankštis ryžiams), lauro lapus, slyvas, druską ir pipirus. Sudėkite visas aitriąsias paprikas ir įpilkite 250 ml vandens. Uždenkite keptuvę ir leiskite lėtai virti 45 min.
- Tuo metu išvirkite bulves. Virkite ryžius su kardamonu. Įdėkite pusę virtų ryžių į indą. Įpilkite krokų pieną ir maišykite, kol visi ryžiai pageltonuos.
- Sumaišykite smulkintus pomidorus, kalendrą, mėtas ir smulkintą žalią aitriąją papriką. Trečdalį mišinio įdėkite į indą su mėsa. Virkite dar 5-10 min.
- Pusę paprastų ryžių padėkite ant lėkštės. Uždėkite mėsą. Ant viršaus uždėkite ryžius su krokų pienu ir apibarstykite pomidorų mišiniu.
- Ant viršaus uždėkite bulves, ploną sluoksnį paprastų ryžių ir ryžių su krokų pienu. Padenkite svogūnų žiedais.
- Ant viršaus uždėkite likusius pomidorus, pabarstykite razinomis ir riešutais. Patiekite nedelsdami.
- Baklažaną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite baklažaną ir kepkite maždaug 4–5 minutes, atidėkite šiltai.
- Supjaustykite morkas, cukinijas. Puode įkaitinkite likusį aliejų ir 2–3 minutes pakepinkite morkas. Susmulkinkite česnaką, griežinėliais supjaustykite svogūną ir porą, kubeliais supjaustykite paprikas, sudėkite į puodą ir apkepkite viską dar 2 minutes, sudėkite cukiniją, trintus pomidorus, prieskonius, griežinėliais pjaustytą citriną.
- Supilkite paruoštą sultinį ir ant silpnos ugnies troškinkite 15 minučių. Baigdami troškinti sudėkite kepintus baklažano gabalėlius ir patroškinkite dar 5 minutes. Jeigu reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite kalakutienos faršą ir pagardinkite druska (pagal skonį). Kepkite 6–8 minutes, dažnai maišykite. Susmulkinkite svogūną, česnaką ir suberkite į keptuvę. Išmaišykite ir kepkite dar 4 minutes. Suberkite aitriąją papriką, kuminus ir kepkite dar minutę.
- Pomidorus susmulkinkite ir sudėkite į keptuvę. Įpilkite pusę puodelio vandens. Troškinkite 10 minučių, kartais pamaišydami. Likus 5 minutėms iki pabaigos, pupeles gerai nusausinkite ir suberkite į keptuvę. Pakaitinkite minutę. Sudėkite troškinį į lėkštes ir pagardinkite jogurtu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
- Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, pabarstykite prieskoniais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užpilkite vynu (kad mėsą dubenėlyje vos vos apsemtų).
- Mėsą padėkite į šaldytuvą ir bent porą valandų marinuokite (jei norite galite palikti per naktį).
- Mėsą apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, į ją įpilkite dar šiek tiek vyno ir palaukite kol išgaruos alkoholis, tada sudėkite stambiais kubeliais supjaustytas bulves, įpilkite pora šaukštų sojos, šlakelį vandens ir viską troškinkite ant mažos ugnies kol bulvės suminštės.
Pagaminsite per 1 valandą, neskaičiuojant marinavimo laiko.
Receptas Lauros Kanevičiūtės, http://virtuvesuzrasai.blogspot.com/
1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.
2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite faršą ir kepkite 3–4 minutes. Susmulkinkite papriką ir sudėkite į faršą. Supilkite pomidorų padažą, vandenį, suberkite traiškytą česnaką ir ant vidutinės ugnies troškinkite 8 minutes.
3. Sudėkite nuvarvintus makaronus, pasūdykite, išmaišykite ir troškinkite dar 2–3 minutes. Prieš tiekdami sudėkite grietinę, lengvai permaišykite, apibarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintomis petražolėmis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir kepkite, kol pasidarys skaidrūs. Sudėkite mėsą ir maišydami apkepinkite. Viską sukrėskite į kiaurasamtį ir leiskite nuvarvėti riebalams.
2. Apkeptą faršą ir svogūnus sudėkite į švarų puodą kartu su visais kitais recepte nurodytais produktais ir neuždengus ant mažos ugnies troškinti 70 min. Retkarčiais pamaišykite.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Makaronus išvirkyte sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, svogūną susmulkinkite.
2. Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite šaukštą aliejaus, dėkite faršą ir kepkite 5 minutes. Suberkite pievagrybius, svogūnus, pagardinkite druska, pipirais, maltos mėsos prieskoniais ir kepkite dar 10 minučių.
3. Nukoškite makaronus. Į puodą sudėkite pomidorų padažą, išmaišykite ir pakaitinkite dar minutę. Sudėkite makaronus, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Jei turite, troškinį pagardinkite šaukštu grietinės. Jei bus per tirštas padažas, įpilkite šiek tiek nuoviro, kuriame virė makaronai.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
- Morkas, svogūnus, česnakus ir salierų stebus smulkiai supjaustykite, pakepkite aliejaus ir sviesto mišinyje, išimkite ir sudėkite į troškintuvą.
- Kulninės gabaliukus apvoliokite miltuose ir apkepkite toje pačioje keptuvėje, kol pagels.
- Išimkite ir sudėkite į troškintuvą ant daržovių. Į keptuvę, kurioje kepė daržovės ir mėsa, įpilkite vyno ir nugarinkite.
- Sudėkite smulkiai supjaustytus pomidorus, įdėkite laurų lapus, čiobrelius ir 5 minutes pavirkite.
- Supilkite į troškintuvą, įpilkite sultinio, įberkite druskos, uždenkite ir troškinkite ant mažiausios kaitros apie 1,5 val.
- Apibarstykite smulkiai supjaustytomis petražolių šakelėmis.