1. Daržoves švariai nuplaukite, supjaustykite nemažais gabalais, suberkite prieskonius, supilkite nurodytą vandens kiekį ir virkite 30–40 minučių.
2. Išvirusį sultinį nukoškite, pagardinkite šviežiais kapotais krapais, daigintomis pipirinėmis ar kitokiais mėgstamais žalumynais ir tiekite su makaronais.
Plačiau skaitykite: „Vakarienė su Liutauru Čepracku: vištienos sultinys su naminiais makaronais“
1. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, nulupkite odą.
2. Į puodelį supilkite sultinį, vermutą, įmeskite laurų lapelius, imbiero gabalėlį ir užvirinkite.
3. Į karštą sultinį įmeskite šviežią lašišą ir virkite apie 10 minučių, kol žuvis pradės byrėti.
4. Išgriebtą žuvį išdarinėkite, atvėsinkite, sumaišykite su kapota rūkyta lašiša.
5. Krapus nuplaukite ir sukapokite.
6. Krapus, kaparėlius, citrinų žieveles, 6 šaukštus nuoviro ir kambario temperatūros sviestą išsukite iki vientisos masės ir sumaišykite su lašišų gabaliukais.
7. Užtepėlę pagardinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
8. Tiekite gerai atvėsintą su krapais, citrinos skiltele ir itališkos šviesios ar tamsios duonos riekele.
1. Paprikas ir svogūnus supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite ant aliejaus keptuvėje.
2. Daržovėms sumikštėjus, sudėkite kubeliais supjaustytą šoninę (skūrelę nupjaukite), įdėkite pomidorų pastą ir pastoviai maišant kepinkite 3 min. Atvėsinkite.
3. Į virtuvinį kombainą sudėkite atvėsintą paprikų masę, maskarponės sūrį ir gerai sutrinkite iki vientisos masės (neturint virtuvinio kombaino, tinka blenderis).
4. Sudėkite smulkiai supjaustytus bazilikus ir išmaišykite šaukštu.
Išėjo skani užtepėlė, tinkanti prie duoniukų ar skudintos duonytes... Užtepėlė tirštos konsitencijos ir maloniai tepasi...
Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė
- Į prikaistuvį supilkite pieną, grietinėlę, suberkite druską. Statykite ant vidutinio stiprumo ugnies ir maišydama kaitinkite, kol skysčio paviršiuje pamatysite smulkius burbuliukus (neužvirinkite!). Stipriai maišydama supilkite citrinų sultis ir kaitinkite apie porą minučių. Nukelkite nuo ugnies. Maždaug po penkių minučių sukrekėjusią masę sukrėskite į marle ištiestą kiaurasamtį.
- Avokadus nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulus. Minkštimą supjaustykite gabalėliais, apšlakstykite citrinų sultimis, pamaišykite. Suplakite tyrę. Sudėkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus, naminę rikotą ir dar sykį viską suplakite. Suberkite tarkuotą parmezaną, grūstus riešutus, išmaišykite. Pagardinkite maltais pipirais, pasūdykite.
- Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, sumeskite į plakimo indą.
- Žoleles nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius, plonąją kotelio dalį palikite.
- Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, sumeskite į indą su prieskoninėmis žolelėmis ir paprika.
- Saldžiąsias paprikas išvalykite ir šiek tiek pasmulkinkite.
- Į indą su prieskoniais ir daržovėmis supilkite aliejų, citrinų sultis, sumeskite orkaitėje arba sausoje keptuvėje skrudintas pinijas, sukrėskite pestą ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
- Galiausiai masę pagal skonį pasūdykite, įmaišykite parmezaną. Pagardą sukrėskite į švarų stiklainį ir prieš tiekdama atvėsinkite šaldytuve.
- Skanu valgyti su sviestu aptepta ruginės duonos riekele.
- Apelsiną, citriną gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, nulupkite odą. Imbiero šaknį nuplaukite, nulupkite, stambiai sutarkuokite. Nuplautus česnakų laiškus susmulkinkite.
- Į puodą supilkite žuvų sultinį, vermutą, įmeskite lauro lapą, suberkite pipirus. Statykite ant ugnies. Kai užvirs, ugnį sumažinkite ir virkite apie 10 minučių. Iš atvėsusios žuvies išrinkite ašakas.
- Tepamąją varškę ištrinkite su tarkuotais imbierais. Sudėkite smulkintą žuvį, svogūnus, supilkite apelsino sultis. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Sutrinkite elektriniu plakikliu. Įmaišykite smulkintus česnakų laiškus. Tiekite su skrudinta tamsia ar šviesia itališka duonele.
- Džiovintus grybus pamirkykite, kol šiek tiek suminkštės. Smulkiai supjaustykite ir apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu.
- Rūkytos žuvies mėsą kruopščiai atskirkite nuo kaulų, atidžiai žiūrėkite, kad neliktų jokių ašakų.
- Žuvį, kepintus grybus ir visus kitus nurodytus produktus sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Užtepėlė bus skanesnė, jei bent pusvalandį palaikysite šaldytuve. Galite jos pasigaminti daugiau.
- Sukrėskite į stiklainiuką ir galite laikyti šaldytuve 2–3 dienas.
TAIP PAT SKAITYKITE: Vitaminizuoti pavasario kokteiliai gerai savijautai: 7 receptai