Vakarienės idėja: 8 išraiškingo skonio patiekalai

Krevetės, kiniški kepti ryžiai, tunas, avokadas, šparaginės pupelės... Ieškokite naujų skonių, naujų produktų derinių. Skanaukite mėgaudamiesi. Gyvenimas per trumpas valgyti neskanų patiekalą.
Salotos su krevetėmis
Salotos su krevetėmis / Fotolia nuotr.
Makaronai vaikams
Receptas: Makaronai vaikams
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 13
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g (vaikiški)
Morkos: 10.00 g (šaldytos)
Paprikos: 50.00 g (raudonos saldžiosios)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Į sūdytą verdantį vandenį suberkite makaronus ir išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Baigdami virti makaronus sumeskite morkas, pavirkite 2–3 minutes, po to suberkite žirnelius ir pavirkite dar minutę.

2, Susmulkinkite paprikas. Išvirusius makaronus ir daržoves gerai nuvarvinkite ir suverskite atgal į puodą. Suberkite smulkintas paprikas, sudėkite sviestą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies 3–4 minutes, nuolat maišydami. Pagardinkite druska.

Patarimas. Vietoj sviesto galite įberti 50 g   tarkuoto fermentinio sūrio.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Užkandėlė su krabais
Receptas: Užkandėlė su krabais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Greipfrutai: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Granatas: 1.00 vnt. (pusė granato)
Krabų lazdelės: 1.00 vnt. (nedidelis indelis smulkintos krabų mėsos)
Kiviai: 2.00 vnt.
Salotos: 30.00 g (saujelė mažų salotų lapelių)
Salierai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (Užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Užpilui šaukštelis žaliųjų citrinų sulčių)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Užpilui žiupsnelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės (Užpilui)
Druska: 1.00 arbat. š. (Užpilui pagal skonį)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (Užpilui pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (Užpilui pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Greipfrutą ir apelsiną nulupkite, baltąją odelės dalį pašalinkite, minkštimą supjaustykite.

2. Kivius nulupkite, susmulkinkite.

3. Granatų sėklytes atskirkite nuo odelės.

4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vaisius, gerai nuvarvintą krabų mėsą ir salotų lapelius.

5. Tada salotas užpilkite iš nurodytų ingredientų paruoštu padažu ir bent pusvalandį palikite pastovėti.

6. Iš salotų formuokite apvalius bokštelius, juos papuoškite salotų lapeliais, šalia berkite po kelias granatų sėklytes.

7. Užkandėlę tiekite su baltos duonos skrebučiu.

Kulinaro patarimas. Salotas tinka gardinti ir smulkintomis krabų lazdelėmis arba lukštentomis krevetėmis.

Suskleisti
Kukurūzų ir avokadų salotos
Receptas: Kukurūzų ir avokadų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 38
Receptas
Ingredientai
Kukurūzai: 1.00 vnt. (indelis konservuotų)
Avokadai: 3.00 vnt. (sunokę)
Paprikos: 2.00 vnt. (1 raudoną ir 1 žalią saldžiąją)
Pomidorai: 5.00 vnt. (vyšninių)
Alyvuogės: 1.00 sauja (juodųjų be kauliukų)
Gelsvės: (lapelių) 1.00 sauja
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais, o žievę dėkite į lėkštę, kurioje bus patiekiamos salotos.
  2. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, alyvuoges mažais griežinėliais, paprikas – nedideliais kubeliais.
  3. Viską sudėkite į dubenį ir sumaišykite, įdėkite nusausintus kukurūzus ir avokadus.
  4. Nedideliame indelyje sumaišykite balzaminį actą, alyvuogių aliejų ir Provanso žoleles, viską išmaišykite, pagal skonį pasūdykite.
  5. Į salotas supilkite padažą, išmaišykite ir išdėliokite į avokadų žieves.

 

Suskleisti
Tuno salotos
Receptas: Tuno salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 52
Receptas
Ingredientai
Tunas: 1.00 vnt. (skardinė savo sultyse)
Agurkai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžioji raudona ir geltona)
Svogūnai: 1.00 vnt. (mėlynasis)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Petražolės: 3.00 vnt. (kelios šakelės)
Kaip gaminti

1. Visas daržoves supjaustykite smulkiais kubeliais.

2. Tuną sudėkite į dubenį ir šakute sutrinkite. Įmaišykite daržoves.

3. Puodelyje sumaišykite citrinų sultis su aliejumi, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

4. Užpilu apliekite salotas, sudėliokite į stiklinaites ir papuoškite petražolėmis.

Suskleisti
Karališka jūrų gėrybių sriuba
Receptas: Karališka jūrų gėrybių sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 29
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 150.00 g (šviežių)
Midijos: 1.00 vnt. (maišelis šaldytų)
Pomidorai: 2.00 vnt. (nedideli)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vynas: 125.00 st. (sauso balto)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Avokadai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; baltųjų)
citrinžolės pagal skonį 1.00 arbat. š.
Rytietiškas žuvų padažas 2.00 valg. š.
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (šviežių rozmarinų šakelių papuošti)
Kaip gaminti

1. Krevetes išlukštenkite. Midijas atšildykite ir nuvarvinkite.

2. Pomidorų galus įpjaukite, juos nuplikykite verdančiu vandeniu, tada nulupkite odelę ir susmulkinkite.

3. Svogūną ir česnakus nulupkite,  susmulkinkite. Aitriąją papriką išvalykite, irgi susmulkinkite. Viską pakepinkite gerai įkaitintame aliejuje. Kai prieskoninės daržovės suminkštės, sumeskite pomidorus, žirnelius ir dar 3 min. pakaitinkite. Sultinį supilkite į puodelį, tada sukrėskite kepintas daržoves, sumeskite lukštentas krevetes, atšildytas midijas, prieskonius, žuvų padažą, supilkite vyną.

4. Sriubą užvirinkite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiais žalumynais ir išpilstykite į lėkštes.

5. Tiekite su citrinų sultimis apšlakstytais avokadais, rozmarinų šakele ir baltos duonos skrebučiu.

Suskleisti
Vištiena su šparaginėmis pupelėmis
Receptas: Vištiena su šparaginėmis pupelėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 71
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (viščiukų blauzdelių)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtųjų)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st. (0,5)
Balzaminis actas: 2.00 valg. š. (1,5)
Apelsinai: 1.00 vnt. (0,5 nutarkuotų žievelių ir sulčių)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 nutarkuotų žievelių)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Šparaginės pupelės: 1.00 vnt. (pakuotė šaldytų)
Balzaminis padažas: mėgstamo pagal skonį 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Viščiukų blauzdeles nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Mėsą nupjaustykite nuo kaulų, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  3. Paruoškite marinatą: apelsino ir citrinos žieveles nutarkuokite ir sumaišykite su išspaustomis apelsino sultimis, aliejumi, garstyčiomis, balzaminiu actu, aitriąją paprika.
  4. Marinatu užpilkite mėsą ir palaikykite apie valandą. Tada iškepkite ant grotelių ir sudėkite į lėkštes.
  5. Šparagines pupeles atšildykite, pakaitinkite garuose ir patiekite šalia vištienos. Apšlakstykite balzaminiu padažu.

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).  

Suskleisti
Salotos su krevetėmis
Receptas: Salotos su krevetėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 36
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 15.00 vnt. (karališkų lukštentų)
Ryžiai: 1.00 st. (virtų)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė citrinos ir salotoms 1 valg. š. sulčių)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ir šaukštelis aitriosios paprikos miltelių)
Česnakai: 3.00 skiltelės (ir salotoms 2 skiltelės)
Aliejus: 1.00 valg. š. (ir salotoms 3 valg. š.)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (apelsininių; pagal skonį)
Morkos: 1.00 vnt. (Salotoms)
Porai: 1.00 vnt. (Salotoms)
Paprikos: 1.00 vnt. (Salotoms; žalia)
Medus: 1.00 arbat. š. (Salotoms)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (Salotoms; keli lapeliai)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Salotoms; grūdėtųjų)
Druska: 1.00 arbat. š. (Salotoms; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Krevetes nuplaukite, nusausinkite.

2. Aitriąją papriką susmulkinkite.

3. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite aliejuje kartu su aitriąja paprika, apelsininiais pipirais, tada sumeskite krevetes, kelias minutes pakaitinkite, išdėliokite lėkštėse, apšlakstykite citrinų sultimis ir užberkite aitriosios paprikos miltelių.

4. Paruoškite salotas: visas daržoves nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite ir užpilkite padažu, paruoštu iš medaus, garstyčių, smulkintų česnakų, aliejaus ir citrinos sulčių.

5. Užkandėlę tiekite su ryžių bokšteliais ir citrinų griežinėliais.

Suskleisti
Kiniški kepti   ryžiai su kiaušiniais
Receptas: Kiniški kepti ryžiai su kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 90
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kumpis: 2.00 riekės
Paprikos: 75.00 g (1/2 raudonosios)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kiniški prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Užvirkite vandenį, pasūdykite, suberkite ryžius ir virkite neuždengę puodo ir nemaišydami 8 minutes. Suberkite šaldytus žirnelius ir virkite dar 2 minutes. Nukoškite.

2. Kol virs ryžiai, susmulkinkite papriką, juostelėmis supjaustykite kumpį ir plonytėmis riekelėmis česnako skilteles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite papriką, česnaką ir kumpį. Kepkite 3–4 minutes.

3. Kiaušinius išplakite, pilkite į keptuvę ir kepkite, kol plakinys sukrekės. Suberkite prieskonius ir ryžius su žirneliais. Paruoštus ryžius dėkite į lėkštes ir pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų