1. Į sūdytą verdantį vandenį suberkite makaronus ir išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Baigdami virti makaronus sumeskite morkas, pavirkite 2–3 minutes, po to suberkite žirnelius ir pavirkite dar minutę.
2, Susmulkinkite paprikas. Išvirusius makaronus ir daržoves gerai nuvarvinkite ir suverskite atgal į puodą. Suberkite smulkintas paprikas, sudėkite sviestą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies 3–4 minutes, nuolat maišydami. Pagardinkite druska.
Patarimas. Vietoj sviesto galite įberti 50 g tarkuoto fermentinio sūrio.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Greipfrutą ir apelsiną nulupkite, baltąją odelės dalį pašalinkite, minkštimą supjaustykite.
2. Kivius nulupkite, susmulkinkite.
3. Granatų sėklytes atskirkite nuo odelės.
4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vaisius, gerai nuvarvintą krabų mėsą ir salotų lapelius.
5. Tada salotas užpilkite iš nurodytų ingredientų paruoštu padažu ir bent pusvalandį palikite pastovėti.
6. Iš salotų formuokite apvalius bokštelius, juos papuoškite salotų lapeliais, šalia berkite po kelias granatų sėklytes.
7. Užkandėlę tiekite su baltos duonos skrebučiu.
Kulinaro patarimas. Salotas tinka gardinti ir smulkintomis krabų lazdelėmis arba lukštentomis krevetėmis.
- Avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais, o žievę dėkite į lėkštę, kurioje bus patiekiamos salotos.
- Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, alyvuoges mažais griežinėliais, paprikas – nedideliais kubeliais.
- Viską sudėkite į dubenį ir sumaišykite, įdėkite nusausintus kukurūzus ir avokadus.
- Nedideliame indelyje sumaišykite balzaminį actą, alyvuogių aliejų ir Provanso žoleles, viską išmaišykite, pagal skonį pasūdykite.
- Į salotas supilkite padažą, išmaišykite ir išdėliokite į avokadų žieves.
1. Visas daržoves supjaustykite smulkiais kubeliais.
2. Tuną sudėkite į dubenį ir šakute sutrinkite. Įmaišykite daržoves.
3. Puodelyje sumaišykite citrinų sultis su aliejumi, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
4. Užpilu apliekite salotas, sudėliokite į stiklinaites ir papuoškite petražolėmis.
1. Krevetes išlukštenkite. Midijas atšildykite ir nuvarvinkite.
2. Pomidorų galus įpjaukite, juos nuplikykite verdančiu vandeniu, tada nulupkite odelę ir susmulkinkite.
3. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. Aitriąją papriką išvalykite, irgi susmulkinkite. Viską pakepinkite gerai įkaitintame aliejuje. Kai prieskoninės daržovės suminkštės, sumeskite pomidorus, žirnelius ir dar 3 min. pakaitinkite. Sultinį supilkite į puodelį, tada sukrėskite kepintas daržoves, sumeskite lukštentas krevetes, atšildytas midijas, prieskonius, žuvų padažą, supilkite vyną.
4. Sriubą užvirinkite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiais žalumynais ir išpilstykite į lėkštes.
5. Tiekite su citrinų sultimis apšlakstytais avokadais, rozmarinų šakele ir baltos duonos skrebučiu.
- Viščiukų blauzdeles nuplaukite ir nusausinkite.
- Mėsą nupjaustykite nuo kaulų, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Paruoškite marinatą: apelsino ir citrinos žieveles nutarkuokite ir sumaišykite su išspaustomis apelsino sultimis, aliejumi, garstyčiomis, balzaminiu actu, aitriąją paprika.
- Marinatu užpilkite mėsą ir palaikykite apie valandą. Tada iškepkite ant grotelių ir sudėkite į lėkštes.
- Šparagines pupeles atšildykite, pakaitinkite garuose ir patiekite šalia vištienos. Apšlakstykite balzaminiu padažu.
Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
1. Krevetes nuplaukite, nusausinkite.
2. Aitriąją papriką susmulkinkite.
3. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite aliejuje kartu su aitriąja paprika, apelsininiais pipirais, tada sumeskite krevetes, kelias minutes pakaitinkite, išdėliokite lėkštėse, apšlakstykite citrinų sultimis ir užberkite aitriosios paprikos miltelių.
4. Paruoškite salotas: visas daržoves nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite ir užpilkite padažu, paruoštu iš medaus, garstyčių, smulkintų česnakų, aliejaus ir citrinos sulčių.
5. Užkandėlę tiekite su ryžių bokšteliais ir citrinų griežinėliais.
1. Užvirkite vandenį, pasūdykite, suberkite ryžius ir virkite neuždengę puodo ir nemaišydami 8 minutes. Suberkite šaldytus žirnelius ir virkite dar 2 minutes. Nukoškite.
2. Kol virs ryžiai, susmulkinkite papriką, juostelėmis supjaustykite kumpį ir plonytėmis riekelėmis česnako skilteles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite papriką, česnaką ir kumpį. Kepkite 3–4 minutes.
3. Kiaušinius išplakite, pilkite į keptuvę ir kepkite, kol plakinys sukrekės. Suberkite prieskonius ir ryžius su žirneliais. Paruoštus ryžius dėkite į lėkštes ir pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė