Reikės:
- 2 išdarinėtų skumbrių su galvomis,
- 3 didelių skiltelių česnako,
- žiupsnelio druskos,
- žiupsnelio maltos kalendros,
- žiupsnelio malto kumino,
- saujos petražolių,
- saujos krapų,
- 1 citrinos,
- 3 valg. š. citrinos sulčių,
- 2 valg. š.alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
Prieskonių grūstuvėje sutrinkite česnaką su druska. Suberkite maltą kuminą ir kalendrą, susmulkintas petražoles bei krapus, vėl viską sutrinkite į vientisą masę.
Skumbrę nuplaukite ir įtrinkite iš vidaus ir išorės gautu prieskonių ir žolelių mišiniu. Į žuvies vidų įdėkite plonomis riekelėmis supjaustytą citriną. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir dėkite į foliją.
Suvyniotą į foliją žuvį dėkite į kepimo skardą ir kiškite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug 30-40 min. Iškepusią žuvį apšlakstykite citrinos sultimis ir iš karto patiekite su šviežiomis salotomis.
Skanaus!