Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarienės idėja: folijoje kepta skumbrė

Ką valgysime vakarienei? Ši klausimas aktualus visiems ir kiekvieną dieną. Tačiau po darbo dienos retam kuriam patinka suktis virtuvėje, nors norisi ir sveiko, ir skanaus maisto. Šiandien turime puikų pasiūlymą – orkaitėje keptą skumbrę.
Kepta skumbrė
Kepta skumbrė / 123RF.com nuotr.

Reikės:

Gaminimas:

Prieskonių grūstuvėje sutrinkite česnaką su druska. Suberkite maltą kuminą ir kalendrą, susmulkintas petražoles bei krapus, vėl viską sutrinkite į vientisą masę.

Skumbrę nuplaukite ir įtrinkite iš vidaus ir išorės gautu prieskonių ir žolelių mišiniu. Į žuvies vidų įdėkite plonomis riekelėmis supjaustytą citriną. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir dėkite į foliją.

Suvyniotą į foliją žuvį dėkite į kepimo skardą ir kiškite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug 30-40 min. Iškepusią žuvį apšlakstykite citrinos sultimis ir iš karto patiekite su šviežiomis salotomis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais