Kaip pranešime žiniasklaidai teigia prekybos tinklo IKI komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė, į produktus, visuotinai įvardijamus afrodiziakais, lietuviai žvelgia santūriai, tačiau štai braškės tądien yra šluote šluojamos. „Matyt, žmonės yra išsiilgę jų saldaus ir ryškaus skonio“, – sako ji.
Nuo braškių populiarumu neatsilieka ir jūrų gėrybės – pastebimai išauga austrių, midijų, jūros šukučių, krevečių – tiek šaldytų, tiek šviežių – paklausa. Be to, Valentino dieną parduodama daugiau nei įprasta lašišos.
Minėto prekybos tinklo kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič siūlo paprastą, tačiau daug malonumų garantuojantį receptą. Juk atsispirti karštam šokoladui gali ne kiekvienas, ypač, kai šalia braškės ir visai netikėtas ingredientas – aitrioji paprika.
Karštas šokoladas su aitriąja paprika
Ingredientai:
- ¼ puodelio tamsios kakavos miltelių;
- 750 ml pieno;
- 250 ml grietinėlės;
- 100 g juodojo arba pieniško šokolado;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės;
- žiupsnelis druskos;
- 1 vidutinio dydžio aitrioji paprika (gali būti džiovinta);
- plaktos grietinėlės, papuošimui (nebūtina);
- žiupsnelio aitriosios paprikos dribsnių;
- šviežių braškių.
Gaminimas:
1. Į nedidelį puodą dėkite aitriąją papriką, pilkite pieną, grietinėlę ir persijotą kakavą. Viską kaitinkite ant nedidelės ugnies, nuolat maišykite, kol nebeliks kakavos gumulėlių.
2. Kai gėrimas užvirs, nuimkite puodą nuo ugnies ir padėkite į šalį maždaug 10 min. – tai padės atsiskleisti aitriųjų paprikų aromatui.
3. Pipirą išimkite ir puodą grąžinkite toliau kaisti ant nedidelės ugnies. Sudėkite smulkiai sulaužytą šokoladą, gėrimą nuolat maišykite, kol jis įgaus vientisą šokoladinę masę. Kai gėrimas užvirs, nuimkite puodą nuo ugnies, įberkite žiupsnelį druskos, vanilės ir viską gerai išmaišykite.
4. Gėrimą pilkite į puodelius, puoškite plakta grietinėle ir aitriosios paprikos dribsniais. Šalia patiekite nuplautas braškes. Karštas šokoladas sušildys, o braškės nuteiks svajingai.