Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Valentinos varškės tinginio tortas: greitas, bet nuostabus

Receptu dalinasi tinklaraščio „Tina gamina“ autorė Valentina.
Valentinos varškės tinginio tortas
Valentinos varškės tinginio tortas / „Tina gamina“ nuotr.

Jums reikės:

  • 4 pakelių varškės (po 180 g),
  • 1 skardinės kokosų kremo,
  • 1 skardinės nesaldinto sutirštinto pieno,
  • 300 g džiovintų spanguolių,
  • 750 g sausainių (tinka Gaidelio),
  • 2 valg. š. vanilinio cukraus,
  • 4-5 valg. š. sviesto,
  • 100 g stevijos,
  • 100 g juodojo šokolado,
  • 1 arbat. š. kokosų aliejaus,
  • 60-100 g kepintų lazdynų riešutų.

Kaip gaminti:

1. Spanguoles užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite, kol vyksta visas likęs gamybos procesas.

2. Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais.

3. Varškę sutrinkite trintuvu kartu su kokosų kremu, sutirštintu nesaldintu pienu, stevija, tirpintu sviestu bei vaniliniu cukrumi.

4. Spanguoles nusunkite ir nusausinkite.

5. Gautą kremą užpilkite ant smulkintų sausainių, ten pat sudėkite ir spanguoles.

6. Viskas išmaišykite ir sudėkite į kokosų aliejumi ištrintą formą (naudojau pyrago kepimo formą nusegamu kraštu).

7. Dėkite į šaldytuvą nakčiai. Ryte ištirpinkite šokoladą kartu su šaukšteliu kokosų aliejaus. Pyragas apšlakstykite šokolado mase ir apibarstykite riešutais, spanguolėmis. Laikykite šaldytuve.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas