„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Valentinos varškės tinginio tortas: greitas, bet nuostabus

Receptu dalinasi tinklaraščio „Tina gamina“ autorė Valentina.
Valentinos varškės tinginio tortas
Valentinos varškės tinginio tortas / „Tina gamina“ nuotr.

Jums reikės:

  • 4 pakelių varškės (po 180 g),
  • 1 skardinės kokosų kremo,
  • 1 skardinės nesaldinto sutirštinto pieno,
  • 300 g džiovintų spanguolių,
  • 750 g sausainių (tinka Gaidelio),
  • 2 valg. š. vanilinio cukraus,
  • 4-5 valg. š. sviesto,
  • 100 g stevijos,
  • 100 g juodojo šokolado,
  • 1 arbat. š. kokosų aliejaus,
  • 60-100 g kepintų lazdynų riešutų.

Kaip gaminti:

1. Spanguoles užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite, kol vyksta visas likęs gamybos procesas.

2. Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais.

3. Varškę sutrinkite trintuvu kartu su kokosų kremu, sutirštintu nesaldintu pienu, stevija, tirpintu sviestu bei vaniliniu cukrumi.

4. Spanguoles nusunkite ir nusausinkite.

5. Gautą kremą užpilkite ant smulkintų sausainių, ten pat sudėkite ir spanguoles.

6. Viskas išmaišykite ir sudėkite į kokosų aliejumi ištrintą formą (naudojau pyrago kepimo formą nusegamu kraštu).

7. Dėkite į šaldytuvą nakčiai. Ryte ištirpinkite šokoladą kartu su šaukšteliu kokosų aliejaus. Pyragas apšlakstykite šokolado mase ir apibarstykite riešutais, spanguolėmis. Laikykite šaldytuve.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs