Šios idėjos puikiai tiks tiek mums, norintiems pamaloninti savo mamas, tiek mamoms, norinčioms padėkoti savo vaikams už dovanas. Taigi išsirinkite ką nors skanaus ir išmėginkite!
TORTAS MAMAI
Tešlai:
• 3 kiaušiniai,
• 30 g miltai,
• 30 g krakmolo,
• 50 g cukraus,
• 1 arbat. š. kepimo miltelių.
Kremui:
• 500 g maskarponės,
• 400 ml grietinėlės (35 proc. riebumo),
• 200 ml natūralaus jogurto,
• 1 arbat. š. vanilinio cukraus,
• 200 g miltelinio cukraus,
• 30 g želatinos,
• 1 citrinos sultys,
• 10 didelių braškių.
Kaip gaminti:
1. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Pastaruosius suplakite iki standžių putų, toliau plakdama dalimis įmaišykite cukrų, sudėkite kiaušinių trynius. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę, vėl maišykite. Sukrėskite tešlą į 25 cm skersmens popieriumi išklotą torto formą, kepkite 190 °C orkaitėje apie 15 minučių. Atvėsinkite.
2. Užpilkite želatiną 100 ml vandens ir palikite brinkti. Dubenyje sumaišykite jogurtą, maskarponę, miltelinį cukrų, citrinos sultis ir vanilinį cukrų. Pakaitinkite želatiną ant silpnos ugnies, kad ištirptų, šiek tiek atvėsinkite ir, nuolat maišydama, plona srovele supilkite ją į kremą. Padėkite kremą į šaldytuvą, kad šiek tiek apstingtų. Suplakite grietinėlę, įmaišykite ją į kremą.
3. Ant torto formos dugno dėkite biskvito lakštą, formos kraštus aplipdykite braškių griežinėliais, sukrėskite kremą ir tolygiai paskirstykite jį. 4–6 val. palaikykite šaldytuve, kad sustingtų. Išimkite tortą iš formos, papuoškite braškių skiltelėmis.
Pagaminsite per 1 val. 10 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
VALGIARAŠČIO IDĖJOS
► Pusryčiai mamai
|
||
|
||
|
||
|
||
|
► Šventiniams pietums
|
||
|
||
Vištienos kotletai su džiovintomis slyvomis ir sezamų sėklomis |
||
|
||
|
► Saldžiai popietės arbatėlei
|
||
|
||
|
||
|
||
|