Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valgomų dovanų topas: pradžiugins ir paliktos prie durų, ir pristatytos kurjerio

Šios Kalėdos bus kitokios. Visomis prasmėmis brangiausiomis dovanomis šiemet tampa laikas ir sveikata. Sveikinimo žodžius artimiesiems ištarsime telefonu arba, tarsi sugrįždami į vaikystę, sudėsime jausmus ir mintis į ranka rašytą laišką. Pastarąjį, pačių supakuotą drauge su valgomais siurprizais, perduosime kurjeriams, kurie pasirūpins, kad mūsų linkėjimai artimiausius žmones pasiektų laiku ir saugiai. Tam, kad vienišumo būtų mažiau, o kitas Kalėdas galėtume švęsti kartu.
Valgomų dovanų idėjos
Valgomų dovanų idėjos / Projekto partnerio nuotr.

Tad kokios malonios valgomos dovanos galėtų nudžiuginti mūsų artimuosius? Parengėme trumpą dovanų gidą.

Akims – malonumas, viduje – šiluma

Projekto partnerio nuotr./Arbata
Projekto partnerio nuotr./Arbata

Toks ten ir rytas, jeigu jis nepradedamas su kavos puodeliu. Be pastarojo dažnam žmogui nei akys atsimerkia, nei nuotaika pakyla.

Tiesa, sveikos gyvensenos specialistai siūlo dažnus šio karštojo aromatinio gėrimo puodelius keisti alternatyviais tonizuojančiais gėrimais, pavyzdžiui, žaliąja arbata. Kita vertus, mes juk – ne pietiečiai, arbatą ir sriubą pripažįstantys tik susirgę gripu.

Geriausia dalis – tai, kad valgoma dovana ne tik pradžiugina, bet ir neužsistovi lentynoje metai iš metų rinkdama dulkes. Ir kitąmet tikrai perdovanota nebus.

Mūsuose vis aktualesnis tampa organizmo stiprinimas pasitelkiant natūralius gamtos išteklius. Vaistažolių vartojimo tradicijas, patobulintas naujomis technologijomis, ir šią žiemą tęsti siūlo „Švenčionių vaistažolės“. Pririnko mums šventinių „Etno“ arbatos žolelių ir įtaisė jas jaukiose kalėdinių žaisliukų formos pakuotėse.

Jeigu vienas kalėdinis žaisliukas jums atrodo per kukliai, rinkitės arbatos šiltoms Kalėdoms rinkinį. Dovana – jauki, miela, dar daugiau – primenanti, kad būtina kiekvieną dieną rūpintis savimi.

Projekto partnerio nuotr./Žolelių arbatos rinkinys
Projekto partnerio nuotr./Žolelių arbatos rinkinys

Viliamės, kad didžiosios metų šventės už lango pūpsos sniego pusnimis, bet, apsidrausdami, sniegą dovanokime „netirpstantį“ – juo dekoruotą juodąją „MAISKIJ“ arbatą.

Solidumu spinduliuoja „Gurmans“ kalėdinė juodosios, žaliosios ir vaisinės arbatos pakuotės. Šias galite rinktis konservatyvesniems giminėms ar bičiulių rato žmonėms. Puikus variantas – ir prabangiai auksinė „Curtis“ juodoji arbata.

Įvairovės dėlei pasižvalgykite į tai, ką mums paruošė „Skonio ir kvapo“ komanda. Šioms Kalėdoms jų gaminių dizaine pasirodė elegantiški šventiniai elniai. Kodėl gi neužtikrinus brangiausių žmonių vakarų su puodeliu ypatingos žaliosios, saldžiosios vaisinės arba roibos arbata, papildyta marcipanais (!).

Kad jau prakalbome apie puodelius, atverkime „dviejų zuikių vienu šūviu“ galimybę. „Skonis ir kvapas“ surinko komplektus praktiškiausiems žmonėms: žalioji, raudonoji, vaisinė arbata – išsyk skaidraus dvigubo stiklo puodelyje. Žodžiu, jeigu per artimiausią mėnesį jūsų dovanotą aromatingą gėrimą brangus žmogus išragaus, puodelis apie jus kiekvieną dieną jam primins kur kas ilgiau.

Projekto partnerio nuotr./Du zuikiai vienu šūviu
Projekto partnerio nuotr./Du zuikiai vienu šūviu

„Skoninių atradimų!“ – vis dar šaukia vidinis „aš“? „Žolynėlio“ šventinė arbata su obuoliais ir cinamonu, apelsinais ir cinamonu arba mangais ir braškėmis (!). Taip pat – ir medaus arbata. Labiau Kalėdomis kvepėti ir negali!

Baltasis karštas šokoladas – naminiu chatalu apsigaubus

Vida Press nuotr./Karštas šokoladas su zefyriukais
Vida Press nuotr./Karštas šokoladas su zefyriukais

Sakote, siurprizo adresatas – didelis kavamanas, kurio spintelių lentynos virtuvėje jau ir taip lūžta nuo karštųjų gėrimų įvairovės?

Galime užtikrinti, kad visoje kolekcijoje kito į mūsų akiratį pakliuvusio produkto jis arba ji tikrai neturi. Tai – šokolado drožlės karštojo šokolado gėrimui paruošti.

Kadangi po šventines muges šiemet nevaikštinėjome ir nė vieno puodelio karštojo šokolado pagrindinėje miesto aikštėje neišgėrėme, tik įsivaizduokite, kiek emocijų šis gėrimas suteiks per šventes.

Tebūnie – minkštu naminiu chalatu apsigaubus. Jausmų pliūpsnis ir maloni nostalgija – garantuota.

Projekto partnerio nuotr./Lietuviškas karštas šokoladas
Projekto partnerio nuotr./Lietuviškas karštas šokoladas

Šiai progai „Rūta“ prismulkino juodojo šokolado (75 proc. kakavos) su cinamonu ir kardamonu. O baltam Kalėdų rytui su delnuose gniaužiamu puodeliu – garuojantis pieninis šokoladas (32 proc. kakavos), praturtintas lazdyno riešutais.

Kąsnelis nuodėmės, arba Smaližių fiesta

Koks gi pilnavertis karštasis gėrimas gali būti be desertuko? Patikėkite, per šias šventes įvairūs saldainiai ir sausainukai „į trasą“ eis kaip niekad sklandžiai. Viena iš priežasčių – tai, kad tik šiuo metu galime lepintis saldumynais pernelyg stipriai neplakdami savęs. Juk Kalėdos! Dar daugiau – kitas lipimas ant svarstyklių numatomas tik sausio 1 d.

Projekto partnerio nuotr./Baltasis keksas
Projekto partnerio nuotr./Baltasis keksas

Vienas po kito pro „Drei Gaben“ dėžutę su 31 šokoladiniu glaistu aplietą sausainėlį vaikštantys šeimos nariai netrukus ant dugno tepaliks paskutinį skanėstą. Na, žinote, tą, kurį paimti visiems būna kažkiek nejauku.

Vilniečiams arba kaip tik – periferijose gyvenantiems tautiečiams – skirkite elegantišką metalinę pakuotę „Vilniaus“ arba „Sostinės“ saldainių. Šie „Pergalės“ saldumynai gali tapti ypatingai smagia dovana bičiuliams kauniečiams.

Projekto partnerio nuotr./Siurprizai gero skonio mėgėjams
Projekto partnerio nuotr./Siurprizai gero skonio mėgėjams

Abejingų šiuo šventiniu laikotarpiu nepaliks kalėdiškai dekoruotas „Rūtos“ juodojo šokolado arba mišrus rinkinukas.

O kas gi atsumtų purų „Advokato“, trupintą aguoninį pyragą arba baltąjį „Kuchenmeister“ keksą? Juolab – minkštutes, šviežutes dviejų kąsnių kaneles?!

Sveikuoliams – irgi reikia

Pagalvokime ir apie aplinkoje esančius sveikuolius. Aktyviai sportuojantys, žiemą eketėse nardantys žmonės pridėtinio cukraus greičiausiai vengia.

Tiesa, šie žmonės jokiu būdu nėra praradę noro pasilepinti saldesniu kąsneliu. Tuo saldžiu kąsneliu nuodėmės... Šiuo atveju tinkamas siurprizas – „Alvo“ datulių rinkinys.

Projekto partnerio nuotr./Datulių rinkinys
Projekto partnerio nuotr./Datulių rinkinys

Dar geresnis sprendimas – datulių ir riešutų rinkinys. Vienoje dėžutėje – ir toji saldžioji nuodėmė, ir puikus sveikatai naudingų riebalų, skaidulų ir kitų vertingų maisto medžiagų bei energijos šaltinis.

Dideliam ir mažam – užkandžių su riešutais rinkiniai

Pratęskime tik ką „užkabintą“ riešutų temą. Riešutai dažnai linksniuojami kaip vienas geriausių augalinės kilmės baltymų šaltinių. Jie – ne tik vertingi, bet ir skanūs, todėl su noru juos kramto ir suaugusieji, ir vaikai.

Projekto partnerio nuotr./Užkandžiai
Projekto partnerio nuotr./Užkandžiai

Per didžiąsias metų šventes prabyla gyvuliukai, o riešutai magiškai saldėja. Karamelizuotų riešutų rinkinį paruošė „Alvo“. Nenuvils ir riešutų su džiovintais vaisiais rinkiniai arba „Baltų skonių“ saldžių užkandžių derinys. Tokia dovana bus aktuali ir mažam, ir dideliam. Ir alkanam, ir tik užkąsti norinčiam.

Sūris, sūris ir dar kartą sūris

Ne paslaptis, kad lietuviai pagal aistros įvairiausiems sūriams „parametrus“ sparčiai artėja prie rafinuotųjų prancūzų. Keista pagalvojus, kad kadaise žinojome tik pačių spaustus varškės sūrius... O dabar pasiūla parduotuvėje tokia, kad, regis, viso gyvenimo nepakaktų visiems pasaulio sūriams išragauti.

Projekto partnerio nuotr./Kietasis sūris
Projekto partnerio nuotr./Kietasis sūris

Vis tik pabandyti verta, todėl sūri sūrio dovana taikys tiesiai į šių švenčių dešimtuką.

Pradėkime nuo legendinio varškės sūrio, kurį artimuosius paraginkite išbandyti pateptą medumi. Suslėgtas prekybos centro šaldytuve laukia ir ožkų pieno sūris.

Dovana – jauki, miela, dar daugiau – primenanti, kad būtina kiekvieną dieną rūpintis savimi.

Pastarasis labiausiai vertinamas dėl to, kad kokybiškas ožkų pieno sūris tinka netgi alergiškiems ir laktozės netoleruojantiems žmonėms. Kalėdas pranašauja ir kietasis sūris „Valio Gran Regale“ skaniai žalioje pakuotėje.

Ar pažįstate žmogų, kuris nemėgsta „Bri“ sūrio? Mums irgi tokio sutikti dar neteko. Mintį juk „pagavote“? Na o didžiausiems „Bri“ sūrio entuziastams žandikaulis atsivers nuo ypatingos dovanos – visos „Bri“ sūrio „galvos“.

Kelionės spalvotame popieriuje po kalėdine eglute laukia ir pikantiško skonio pelėsinio sūrio „Blue Heaven Danablu“ „galva“. Žodžiu, pusryčiams, pietums ir vakarienei.

Projekto partnerio nuotr./„Gouda“ sūrių koloritas
Projekto partnerio nuotr./„Gouda“ sūrių koloritas

Nustebinkite brangiausius žmones ir nuotaikingu koloritu. Tik pažiūrėkite: kietasis olandiškas sūris „Gouda“ – tikras meno kūrinys, o geriausia tai, kad valgomas!

Tiems, kas iš kirvio sriubą išvirti geba

Kiekvienas iš mūsų artimųjų ir bičiulių rate turime tokių žmonių, kurie rankomis iš maisto produktų meną kurti labiausiai mėgsta patys.

Sūriomanams patiks „NaTurek Camembert Grill“ ant grilio ruošiamas sūris. Dovanojate ne tik gardų sūrį, bet ir „priežastį“ gryname ore užkurti lauko kepsninę.

Pradžiugins draugus-šefus ir „lešne Skarby“ džiovinti baravykai, kurie puikiai dera duete su „Rivonos“ saldžiomis tartaletėmis.

Projekto partnerio nuotr./Džiovinti baravykai tartaletėse
Projekto partnerio nuotr./Džiovinti baravykai tartaletėse

Pirmosios ir antrosios Kalėdų dienos vaišėms nusimato imbieriniai sausainukai arba Napoleono pyragas. Nustebinkite dovanodami tešlą (lakštus) šiems skanėstams. Ryškiu kaspinu perrišti galite aguonų pakuotę kepiniams ar netgi aguonų pienui.

Kadangi brangiausia dovana yra mūsų laikas, viską, pradedant aguonų pienu ir baigiant imbieriniais sausainėliais, pasisiūlykime ruošti kartu.

Prieš šias šventes apsipirkinėkime saugiai: jeigu nusprendėme užsukti į parduotuvę, interneto tinklalapyje www.norfa.lt patikrinkime prekybos centro užimtumo situaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant