Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valgykite daugiau žuvies: B.Nicholson pasidalino keliais paprastais receptais

Žuvis – maisto produktas, dėl kurio žmogaus organizmui naudingų savybių sutaria daugelis specialistų. Be to, ji gali būti ir labai skani. LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson dalijasi keliais nesudėtingais receptais, kurie tiks ir kasdienai, ir šventei.
Beatos Nicholson gaminti žuvies patiekalai
Beatos Nicholson gaminti žuvies patiekalai / Laidos kūrėjų nuotr.

„Karpis, be jokios abejonės – labai populiari žuvis Lietuvoje, visi užaugome jį valgydami. Populiariausias būdas jį gaminti – įmerkti į miltus, iškepti ir valgyti. Tačiau norėčiau parodyti, kaip pasigaminti karpio kotletukus, kuriuose bus baravykų, juodos ruginės duonos ir kmynų“, – sako B.Nicholson.

Karpio kotletukai

Ingredientai:

  • 1 svogūnas;
  • 1 morka;
  • 1 bulvė;
  • 1 karpio filė;
  • 1 saujelė petražolių;
  • 1 sauja džiovintų baravykų;
  • 1 ruginės duonos riekė;
  • 1 šaukštelis kmynų;
  • aliejaus, kepimui;
  • druskos;
  • pipirų.

patiekimui:

  • virtų burokėlių;
  • marinuotų kaparėlių;
  • petražolių ar saliero lapelių.

Gaminimo būdas – laidos įraše

Laidos kūrėjų nuotr. /Karpio maltinukai
Laidos kūrėjų nuotr. /Karpio maltinukai

Kitas patiekalas, kurį ji rekomenduoja išbandyti – šamo, grybų ir moliūgų paštetas, kuris puikiai tiks kaip užkandis. „Niekada negaminau šamo, o ši žuvis Lietuvoje tampa vis populiaresnė, nes čia auginama“, – sako B.Nicholson.

Šamo, grybų ir moliūgų paštetas

Ingredientai:

  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • ½ poro;
  • ½ sviestinio moliūgo;
  • 150–200 g rudųjų pievagrybių;
  • 100 g šaldytų baravykų;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 200–400 g karšto rūkymo šamo filė;
  • juodos duonos, patiekimui.

Gaminimo būdas – laidos įraše

Laidos kūrėjų nuotr. /Šamo, grybų ir moliūgų paštetas
Laidos kūrėjų nuotr. /Šamo, grybų ir moliūgų paštetas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?