- Karamelizuotą sutirštintą pieną ir sviestą per naktį palaikykite vienodoje kambario temperatūroje. Kitą dieną elektriniu plaktuvu abu šiuos produktus išplakite iki vientisos masės. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
- Į išmaišytą masę įberkite krekerius.
- Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kol tinginys sustings. Galite palaikyti ir šiek tiek ilgiau, jei norite, kad krekeriai labiau suminkštėtų.
- Nuimkite maistinę plėvelę, supjaustykite pyragą norimais gabalėliais ir tiekite į stalą. Skanaus!
- Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Į prikaistuvį sudėkite sviestą. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydamos, kol sviestas ištirps. Supilkite pieną, suberkite cukrų ir kakavą. Toliau kaitinkite, pamaišydamos, kol cukrus ištirps ir masė užvirs. Masei pradėjus tirštėti, ugnį išjunkite ir prikaistuvį nukelkite nuo ugnies. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
- Masę kelioms minutėms palikite truputį atvėsti. Tuomet suberkite į ją laužytus sausainius ir gerai sumaišykite, kad visi sausainiai apsiveltų.
- Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kol „Tinginys“ sustings.
- Nuimkite maistinę plėvelę, supjaustykite pyragą norimais gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
- Grūstuve ar rankomis sutrupinkite sausainius.
- Anakardžius šiek tiek paskrudinkite ir susmulkinkite peiliu.
- Sutirštintą (kondensuotą) pieną sumaišykite su kava. Galite pirkti ir jau paruoštą sutirštintą pieną su kava.
- Sviestą ištirpinkite (tik neužvirinkite!). Sumaišykite su sutirštintu pienu. Į šią masę suberkite sausainių trupinius ir smulkintus riešutus ir gerai išmaišykite. Sukrėskite į torto formą ar suformuokite ritinėlį ir susukite į maistinę plėvelę. Gerai suspauskite ir pastatykite nakčiai į šaldytuvą.
- Pagaminsite per 30 min., neskaičiuojant šaldymo laiko.
- Kiaušinių trynius iki baltumo išplakite su cukrumi, suberkite miltus ir išmaišykite.
- Kitame inde iki standumo išplakite baltymus.
- Išplaktus baltymus atsargiai po šaukštą įmaišykite į trynius.
- Atsargiai su šaukštu išmaišykite, būna labai puri masė.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstykite.
- Kepkite 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje maždaug 15 minučių.
- Iškeptą biskvitą vyniokite į vyniotinį ir pamažu nuimkite kepimo popierių.
- Apklokite rankšluosčiu ir palikite vėsti.
- Įdarui varškę pertrinkite elektriniu trintuvu, sudėkite kambario temperatūros sviestą, galiausiai supilkite sutirštintą (kondensuotą) pieną. Jei masė bus labai skysta, galima ją palaikyti šaldytuve.
- Atvėsusį biskvitą išvyniokite ir tolygiai padenkite įdaru. Susukite vėl.
- Bent porai valandų dėkite į šaldytuvą.
Receptą atsiuntė Helena J.
1. Tešlai skirtus visus produktus sumaišykite elektriniame virtuvės kombaine. Sudėkite ją į kepimo popieriumi išklotą 23×30 cm skardą ir delnais lengvai paspauskite prie dugno*.
2. Varškės masės produktus gerai išmaišykite ir paskleiskite ant tešlos viršaus. Ant viršaus suberkite uogas, sumaišytas su cukraus pudra.
3. Trupiniams ranka išmaišykite visus produktus ir pirštais tolygiai patrupinkite ant pyrago viršaus.
4. Kepkite iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Jei pyrago vidurys dar neiškepęs, pakepkite ilgiau.
*Knygoje rašo, kad maišyti reikia iki trupinių masės, bet man trupiniai neišėjo, tešla buvo lipni. Ir šiek tiek bijojau, kad galėjo kepimo milteliai blogai išsimaišyti. Todėl kitą kartą pirmiausia permaišyčiau sausus produktus ir tik tuomet jau viską dėčiau į kombainą. Nors realiai viskas gerai išėjo.
1. Sviestą, karamelizuotą sutirštintą pieną, riešutų sviestą ištirpinkite nedideliame prikaistuvyje. Suberkite druską ir sutrinkite kremą rankiniu maišytuvu.
2. Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais, suberkite saulėgrąžas. Sudėkite riešutų-karamelės kremą ir maišykite, kol sausainiai tolygiai pasiskirstys masėje.
3. Mišinį sudėkite į pasirinktą maistine plėvele išklotą formą ir kiek paspauskite. Palikite šaltai bent 6 val.
1. Sumaišę blynams skirtus produktus iškepkite lietinius.
2. Kremui sumaišykite „Nutellą“ ir maskarponės sūrį su pjaustytu apelsinu.
3. Ant kiekvieno lietinio tepkite pasigaminto kremo ir dėkite blynus vieną ant kito, kol „užaugs“ norimo aukščio blynų tortas. Papuoškite jį uogomis ir karamelizuotais riešutais.
1. Morkas sutarkuokite, o kiaušinius išplakite su cukrumi, kol pastarasis ištirps. Plakinį sumaišykite su morkomis.
2. Į morkų mišinį įmaišykite apelsinų žieveles ir miltus.
3. Gautą masę sukrėskite į kepimo indą ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20–25 minutėms.
4. Kol pyragas kepa, išlydykite šokoladą ir jau iškepusį morkų pyragą aptepkite juo. Viršų papuoškite abrikosų uogiene.
1. Išplakite 5 kiaušinius. Į plakinį supilkite cukrų.
2. Į kiaušinių plakinį su cukrumi pilkite kefyrą ir grietinę, taip pat sodą ir viską gerai išmaišykite.
3. Ištirpinkite margariną arba sviestą, atvėsinkite. Atvėsusius riebalus supilkite į paruoštą plakinį ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
4. Smulkiai sutarkuokite 3 didesnes morkas. Jas ir miltus supilkite į paruoštą plakinį ir viską sumaišykite. Miltų reikės tiek, kad tešla išeitų grietinės tirštumo.
5. Gautą masę supilkite į sviestu išteptą skardą ir šaukite į gerai įkaitintą orkaitę.
6. Pyragą kepkite apie 45–60 min.
- PARUOŠKITE TEŠLĄ. Į nedidelį prikaistuvį supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Maišydamos kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol sviestas ištirps. Neužvirkite. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį, kol šiek tiek pravės. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir sausas mieles.
- Į sviesto ir pieno mišinį supilkite šiltą vandenį, įmuškite kiaušinius, supilkite vanilės ekstraktą, suberkite nutarkuotas citrinų žieveles ir įberkite žiupsnį druskos. Supilkite į dubenį su miltais. Išminkykite minkštą ir elastingą tešlą – tai gali užtrukti 5–7 minutes.
- Perkelkite tešlą į lengvai aliejumi pateptą dubenį. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltai apie 1–2 val., kol tešlos tūris padvigubės. Tuomet dar šiek tiek paminkykite, vėl uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
- PASIRUOŠKITE ĮDARĄ. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu (tiek, kad apsemtų) ir 10–15 min. palaikykite. Nuvarvinkite. Dubenyje sumaišykite cukrų, nutarkuotų citrinų žieveles, citrinų sultis ir nuplikytas aguonas. IŠKEPKITE BANDELIŲ PYRAGĄ. Miltais dosniai pabarstykite lygų ir švarų paviršių. Iš tešlos iškočiokite maždaug 25–50 cm dydžio kvadratą. Tolygiai aptepkite tirpintu sviestu, vienodai paskleiskite aguonų įdarą. Pradėdamos ilgąja kraštine, atsargiai suvyniokite tešlą į 50 cm ilgio ritinį. Supjaustykite į 12 maždaug lygių dalių. Kepimo indą (28 cm skersmens) ištepkite šlakeliu aliejaus. Sudėkite į jį tešlos ritinėlius, palikdamos tarpus – vėliau ritinėliai pakils ir „susijungs“ į pyragą. Uždenkite indą maistine plėvele ar švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie valandą, kol tūris padvigubės.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepkite joje apie 30–35 min., kol paviršius taps gražios aukso spalvos. Iškepusį ritinėlių pyragą išimkite iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite. Apšlakstykite skystu medumi (arba klevų sirupu) ir palikite atvėsti.
- Patiekite ritinėlius šiltus ar kambario temperatūros. Skanaus!
Tešlos juostelių paruošimas:
- Sluoksniuotos bemielės tešlos lakštelius supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis išilgai, kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200-220 laipsnių karščio iki dailiai apskrus. Atvėsinkite.
- Saujelę iškeptų juostelių atidėkite į šoną papuošimui.
Kremui:
- Inde išsukite iki purumo minkštą sviestą, supilkite sutirštintą pieną - vėl išsukite iki vientisos masės, įpilkite vanilės ekstrakto (arba konjako) - išmaišykite.
Vyniotinio lipdymas:
- Kremo šiek tiek paskleiskite ant maistinės plėvelės (plėvelės turi būti nemažai, kad būtų galima laisvai suglausti į vieną kupstą visas suteptas kremu tešlos juosteles), per juostelių ilgį ir plotį tiek kiek juostelių sudėsite.
- Tada sudėkite juosteles ant paskleisto kremo viršaus, vėl užtepkite kremą, ant viršaus dar vieną sluoksnį juostelių, vėl kremą, ir vėl juosteles – viską užbaikite kremo sluoksniu.
- Dabar belieka visą tą juostelių/kremo krūvą plėvelės pagalba susukti į ritinį. Būtinai tvirtai suspauskite, tik ne per stipriai, kad neliktų košė (jei reikia daugiau tvirtumo, galima papildomai apvynioti maistine plėvele).
- Palikite šaldytuve pernakt, o dar geriau dviem ar trims paroms - taip kremas spės geriau įsigerti į juosteles ir jas suminkštinti.
- Po nakties (ar kelių parų laikymo šaldytuve) išvyniokite iš maistinės plėvelės, ir aplipinkite likusių tešlos juostelių trupiniais vis prispausdamos delnu.
Receptas iš tinklaraščio IRRI STYLE
Trupinių tešlos ruošimas:
1. Inde išsukite minkštą sviestą su grietine iki purios masės, įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų, druską ir išplakite vis įpildamos pieno iki vientisos skystokos masės. Berkite miltų tiek, kad gautumėte kietoką tešlą (pati dėjau kažkur 25 kupinus valg. š. jei ne daugiau), kurią būtų galima minkyti ir kad neliptų prie rankų.
2. Paruoštą masę padalinkite į 3-4 dalis, suformuokite vadinamuosius medalionus, juos suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldymo kameroje kelioms valandoms, kad sustingtų.
3. Įkaitinkite orkaitę iki iki 160-180 laipsnių temperatūros. Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, sutarkuokite sušalusios masės medalionus su stambia burokine tarka.
4. Paskleiskite trupinius tolygiai po visą kepimo skardą ir kepkite, kol trupiniai dailiai apskrus. Iškepusius trupinius pilnai atvėsinkite.
Extra karamelizuotų migdolų ruošimas:
Riešutus susmulkinkite, paskleiskite ant kepimo skardos, apibarstykite cukrumi, pašlakstykite vandeniu (naudojau vandens purkštuką), pastatykite kepti orkaitėje, vis prižiūrėdamos ir pavartydamos, kad per daug neapskrustų. Karamelizuotus riešutus pilnai atvėsinkite.
Grietinėlės sluoksnio ruošimas:
1. Išbrinkinkite želatiną su trupučiu vandens, tada garų vonelėje ją ištirpdykite, prižiūrėdamos, kad neužvirtų ir atvėsinkite. Per tą laiką giliame inde išplakite grietinėlę palaipsniui berdamos miltelinį cukrų.
2. Atvėsusią želatiną įmaišykite į išplaktą grietinėlę - taip gausite gana standų grietinėlės kremą pertepimui.
Pyrago ruošimas:
1. Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių su kraštais. Trupinių kiekį padalinkite perpus. Vieną trupinių dalį paskleiskite kepimo skardoje, ant viršaus tolygiai paskirstykite grietinėlės kremą, ant grietinėlės sluoksnio užberkite dalį paruoštų karamelizuotų migdolų ir ant viršaus užberkite likusius trupinius.
2. Paviršių pabarstykite likusiais karamelizuotais migdolais ir kiek paspauskite delnais. Pastatykite kelioms valandoms į šaldytuvą, kad trupinukai geriau susislėgtų, suliptų tarpusavyje ir vos vos suminkštėtų. Paruošta, belieka supjaustyti gabaliukais ir jau galima ragauti... prie kavos ar arbatos.
1. Tešlos paruošimas. Į dubenį suberkite miltus, sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą ir viską sutrinkite tarp pirštų. Vėliau įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę bei druską ir sumaišykite iki vienalytės masės. Tešla turi nelipti prie rankų, o jei limpa, įdėkite dar truputį miltų. Suformuokite 9–10 rutulėlių ir pastatykite kelioms valandoms į šaldytuvą.
2. Kremo paruošimas. Jį ruoškite iš karto, nes turi atvėsti. Pieną supilkite į puodą, įberkite vanilinio cukraus. Užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Kol pienas vėsta, išplakite trynius su cukrumi, sudėkite miltus ir pilkite karštą pieną, viską išmaišykite, perkoškite ir pakaitinkite ant mažos ugnies apie 8 min. Galima ir ilgiau, kad kremas būtų tirštesnis. Tada nuimkite nuo ugnies, sudėkite sviestą, išmaišykite ir palikite atvėsti.
3. Lakštų kepimas. Iš tešlos kočiokite maždaug 24 cm pločio ir kelių milimetrų storio blynus (galite kočioti iš karto ant kepimo popieriaus). Kad geriau kočiotųsi, galite pabarstyti miltais. Subadykite šakute ir kepkite 220-250 °C įkaitintoje orkaitėje 7-10 min, kol paruduos.
4. Lakštų sutepimas. Sutepkite visus lakštus ir iš viršaus paspauskite arba kuo nors paslėkite. Dėkite į šaldytuvą ir laikykite, kol suminkštės.
5. Papuošimas. Vieną lakštą atidėkite torto papuošimui – trupiniams. Jį sutrupinkite tarp pirštų, trupinius paskrudinkite sausoje keptuvėje arba orkaitėje iki rudos spalvos. Aptepkite visą tortą kremu ir apibarstykite trupiniais. Toliau puoškite pasitelkiant vaizduotę ir dėkite vėl į šaldytuvą. Geriausia valgyti po 1–2 dienų.
Receptą atsiuntė Sandra Lukoševičiūtė
1. Pirmiausiai pagaminkite plikytą kremą. Trynius konditerine šluotele išplakite kartu su paprastu ir vaniliniu cukrumi, migdolų esencija. Kad būtų lengviau plakti, įpilkite šlakelį šalto pieno. Į plakinį suberkite miltus, gerai išmaišykite. Jei masė per tiršta galite įpilti dar kiek pieno, kad būtų panaši į tirštą grietinę. Atskirame puode iki virimo užkaiskite pieną. Karštą pieną po truputį, nuolat maišydami, pilkite į trynių masę. Kremo ruošinį statykite ant vidutinės kaitros ir kaitinkite nuolat maišydami, kol kremas pradės tirštėti. Kremo užvirti nereikia, jis bus paruoštas, kai jį maišomas šaukštas apsivels kremu. Tada į karštą kremą suberkite gabalėliais pjaustytą sviestą, išmaišykite, kol ištirps ir vienodai pasiskirstys. Paruoštą plikytą kremą uždenkite ir palikite, kad praauštų. Atšalęs kremas bus dar tirštesnis.
2. Paruoškite tešlą torto lakštams. Kiaušinį lengvai išplakite, supilkite 70 ml vandens, konjaką, citrinos sultis ir žiupsnelį druskos, išplakite. Šaltą sviestą supjaustykite nedideliais gabaliukais, apvoliokite juos miltuose. Elektrinės kapoklės pagalba sviestą su miltais kapokite, kol jie pavirs į riebius miltus. Į juos supilkite kiaušinio plakinį ir užmaišykite kietą tešlą. Paruoštą tešlą susukite į maistinę plėvelę, dėkite valandai į šaldytuvą, kad atšaltų.
3. Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir kiek paminkykite, kad būtų lengviau kočioti, padalinkite į 10 vienodų dalių. Kiekvieną tešlos dalį plonai iškočiokite ant kepimo popieriaus, pabarstyto miltais. Ant tešlos uždėkite nedidelę lėkštę, apipjaukite apvalios formos torto lakštą. Tešlą subadykite šakute, kad ji kepdama labai nesipūstų. Paruoštą iš tešlos lakštą, kartu su tešlos nuopjovomis, statykite kepti į įkaitintą 220 laipsnių orkaitę 5 minutėms, kol iškeps. Taip kepdami vieną paskui kitą, iškepkite visus torto lakštus. Tešlos nuopjovas panaudokite torto papuošimui, todėl kelias, pačias gražiausias, pasilikite, o likusias sutrinkite į miltus.
4. Formuokite tortą. Kiekvieną torto lakštą pertepkite kelias šaukštais plikyto kremo, kelis torto sluoksnius galite sutepti pasirinkta uogiene. Plikyto kremo palikite torto viršaus ir šonų aptepimui. Kai visus torto sluoksnius sutepsite, vienodai kremo užtepkite ant jo viršaus ir šonų. Paruoštą tortą apiberkite sumaltais tešlos trupiniais ir statykite mažiausiai nakčiai, o geriau, visai parai į šaldytuvą, kad „subręstų“.
5. Tortą puoškite keptomis tešlos atraižomis ir lazdynų riešutais, cukruotomis spanguolėmis, apibarstykite milteliniu cukrumi.
1. Medų, cukrų ir sviestą ištirpinkite. Šiek tiek pravėsinkite, įmuškite kiaušinius, sudėkite apelsinų žievelę. Išmaišykite ir suberkite persijotus su kepimo milteliais miltus. Užmaišykite tešlą. Ji bus labai minkšta, tad dėkite ją į šaldytuvą mažiausiai nakčiai.
2. Kočiokite plonai ir išpjaukite norimos formos lakštus. Pageidautina, kad turėtumėte tokios pat formos tortinę. Kepkite lakštus, kol gražiai apskrus.
3. Aplyginkite lakštus dantytu peiliu pagal formą. Nuopjovas sutrinkite, persijokite, jei trupinių mažoka, sutrupinkite dar vieną–du lakštus.
4. Plakite grietinę su grietinėle ir persijotu milteliniu cukrumi, kol sutvirtės. Įmaišykite obuolių tyrę. Paragaukite, jei reikia – įpilkite apelsinų sulčių. Maždaug stiklinę kremo atidėkite viršui ir šonams aptepti.
5. Tortinę formą išklokite maistine plėvele. Dėkite į ją torto lakštą, sluoksniuokite su kremu, stengdamiesi užpildyti juo visus šonus. Paskutinis sluoksnis turi būti tešlos lakšto. Uždenkite maistine plėvele, ant viršaus uždėkite lygią lentelę. Dėkite į šaldytuvą trumpiausiai nakčiai.
6. Išimkite tortą iš formos, aptepkite kremu, apibarstykite trupiniais. Puoškite, kaip norite.
Puošimui:
- Trupinius, skirtus pabarstyti, būtina persijoti. Geriausiai tam tinka gana stambus metalinis sietelis. Raštus galima padaryti persijojus trupinius per skirtingo stambumo sietelius.
- Trupinius galima „nudažyti“ kakava arba šiek tiek pakepti, kad skirtųsi spalvos. Skirtingų spalvų trupiniais galima užbarstyti raštus per trafaretą.
- Tortus galima puošti sausainiais. Juos iškepkite iš tos pačios tešlos. Sausainiai gali būti palaidi arba juos galima prieš kepant užmauti ant medinių iešmelių. Juos galite pasirinkti skirtingo ilgo.
1. Cukrų ir medų tirpinkite ant mažos ugnies arba virš vandens garų. Ištirpus leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
2. Atskirame inde sodą „užgesinkite“ citrinos sultimis.
3. Sumaišykite tirpintą medaus ir cukraus mišinį su soda, miltais ir kiaušiniais į vientisą masę ir ją palikite 30 min. kambario temperatūroje.
4. Skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, rankomis suformuokite tris vienodus paplotėlius ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitusioje orkaitėje 7–12 minučių, kol kiekvienas lakštas gražiai paruduos. Iškepus leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
Paruoškite kremą pertepimui:
1. Grietinę plakite plaktuvu kartu su cukrumi, citrinos sultimis ir citrinos žievele, kol masė taps puri.
Sluoksniuokite tortą:
1. Dėkite pirmąjį lakštą ir 4–5 mm kremo sluoksnį, tada vėl dėkite lakštą, vėl kremą ir taip toliau.
2. Užtepkite viršutinį kremo sluoksnį, sandariai uždenkite ir palikite šaldytuve parai, kad tortas sustingtų.
3. Prieš patiekdami puoškite skaldytais, kepintais riešutais.
1. Pradžioje paruoškite kremą: grietinę išplakite su citrinos sultimis ir cukrumi iki kremo konsistencijos.
2. Medų pašildykite kartu su sviestu ant silpnos ugnies ir nuolat maišykite, kol susijungs į gražią, vientisą masę. Palikite šiek tiek atvėsti.
3. Kiaušinius su cukrumi išplakite iki standžių putų, atvėsusį medų supilkite į kiaušinių masę ir ten pat sudėkite miltus bei kepimo miltelius. Viską labai gerai išmaišykite.
4. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.
5. Į kepimo formą dėkite po 4 – 5 šaukštus tešlos ir ją paskirstykite po visą dugną.
6. Kiekvieną paplotį kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
7. Atvėsusius lakštus aptepkite kremu ir truputį paspausdami sudėkite vieną ant kito. Torto kraštus ir viršų aptepkite kremo likučiais ir pastatykite nakčiai į šaldytuvą.
1. Prieš gamindami iš vakaro razinas nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir užpilkite romu.
2. Varškę pertrinkite per sietelį ir išsukite su minkštu sviestu bei vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, kol jis ištirps.
4. Išsuktus trynius kartu su cukatomis ir išmirkusiomis razinomis sukrėskite į varškės masę ir išmaišykite. Tada į tešlą suberkite kukurūzų miltus ir manų kruopas, maišykite, kol jie vienodai pasiskirstys tešloje.
5. Galiausiai, iki purumo išplakite kiaušinių baltymus, juos atsargiai įmaišykite į tešlą.
6. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus ištepkite sviestu, kad kepinys nepriliptų, tada supilkite paruoštą tešlą. Statykite ją kepti į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių, po to temperatūrą sumažinkite iki 150 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių.
7. Iškepusį pyragą palikite orkaitėje su praviromis durelėmis, kad praauštų, vėliau statykite kelioms valandoms į šaldytuvą. Visiškai atšalusį pyragą perkelkite į tortinę ir papuoškite. Ant pyrago viršaus patieskite plonai nertą servetėlę ir ją apibarstykite milteliniu cukrumi taip, kad į visas nėrinio skylutes patektų kuo daugiau cukraus miltelių. Servetėlę abiem rankomis atsargiai, nesugadindami rašto, nuimkite nuo pyrago. Nuo servetėlės nukratykite miltelinį cukrų, o papuoštą pyragą neškite į stalą.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Sviestu arba aliejumi ištepkite apvalią kepimo formą, geriausia, su nuimamais kraštais.
3. Elektriniame maišytuve išsukite sausainius arba sutrupinkite juos sandariame plastikiniame maišelyje. Trupinius suberkite į švarų, platų dubenį ir įmaišykite sviestą.
4. Masę sudėkite į kepimo indo dugną, suspauskite trupinius į vieną tolygų blyną, tuomet kepkite jį orkaitėje apie 5 minutes.
5. Kol sausainių pagrindas kepa, gerai išsukite smulkiai pertrintą varškę su miltais, cukrumi, vanile, dviem kiaušiniais, kiaušinio tryniu ir 150 ml grietinės. Maišykite tol, kol masė taps puri. Į visą masę suberkite razinas.
6. Paruoštą varškės mišinį supilkite ant apkepto sausainių pagrindo ir visą pyragą dar kartą pašaukite į orkaitę – šį kartą pusvalandžiui.
7. Kol pyragas kepa, paimkite likusią dalį grietinės ir išsukite ją su cukraus pudra. Masę aptepkite ant pyrago viršaus ir šonų bei dar kartą pašaukite į orkaitę, maždaug 10 minučių.
Išvirkite rutuliukus:
1. Kiaušinius ir grietinę išplakite.
2. Sausus produktus persijokite. Iš visų produktų gerai išminkykite tešlą.
3. Leiskite tešlai pailsėti šaltai, maždaug 2–3 val., o geriau – per naktį.
4. Po to formuokite rutuliukus, kad nesukibtų – pabarstykite miltais ir virkite riebaluose, kol pasidarys gelsvi.
Paruoškite sirupą:
1. Iš cukraus ir medaus išvirkite sirupą. Virkite tol, kol įlašinus jo lašą į šaltą vandenį, neišsileis.
Formuokite tortą:
1. Rutuliukus apipilkite sirupu ir greitai maišykite. Formuokite malūną – tam torto autorė naudoja savos gamybos formas.
2. Puoškite pagal savo galimybes ir fantaziją.