Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Varškės, avižinių dribsnių ir sausainių pyragas. Paskaninkit tuo, ką rasit spintelėse

Šio pyrago ingredientų nemažai, tačiau iš tiesų tik keli iš jų yra pagrindiniai, tad būtini. O štai papildančius priedus galite keisti – vienus riešutus kitais, abrikosus – kitais džiovintais vaisiais, šokolado galite ir visai nedėti, jei neturit ar nesinori.
Avižinių dribsnių pyragas
Avižinių dribsnių pyragas / Fotolia nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g avižinių dribsnių;
  • 10–12 forminių sausainių („Selga“, „Gaidelis“ ar pan.), sutrupintų;
  • 2 valg. šaukšt. miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 100 g neriebios varškės;
  • 3 valg. šaukšt. sviesto, minkšto;
  • 50 g cukraus, medaus ar agavų sirupo;
  • 4 kiaušinių baltymai;
  • 100 g juodojo šokolado, stambiai sutarkuoto ar smulkiai sukapoto;
  • 200 g džiovintų abrikosų, susmulkintų (galite keisti kitais džiovintais vaisiais);
  • 50 g migdolų drožlių (galite keisti kitais smulkintais riešutais);
  • 1 žiupsnis cinamono;
  • 1 žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sausainių trupinius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.

2. Kitame inde varškę ištrinkite su minkštu sviestu, paskaninkite cukrumi, medumi ar agavų sirupu. Pabaigoje įmaišykite iki purumo išplaktus baltymus.

3. Varškės masę sumaišykite su dribsnių mišiniu, tarkuotu šokoladu, smulkintais abrikosais ir migdolų drožlėmis.

4. Paruoštą pyrago tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

5. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, 30–35 minutes. Pjaustykite tik visiškai atvėsusį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas