Ingredientai:
- 200 g varškės (rinkitės sausesnę);
- 180 ml pieno;
- 4 kiaušiniai, baltymai ir tryniai atskirti;
- 1 arbat. šaukšt. cukraus;
- 120 g žiedinio kopūsto, nuplauto ir sukapoto smulkiais, maždaug ryžių grūdelio dydžio, gabaliukais;
- 150 g miltų (kvietinius galite naudoti perpus su speltų);
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- aliejaus ar ghee sviesto, kepimui.
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje išsukite varškę su cukrumi, pienu ir kiaušinių tryniais. Suberkite ir įmaišykite ir žiedinio kopūsto gabaliukus.
2. Kitame dubenyje iki minkštų putų išplakite kiaušinių baltymus.
3. Trečiame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Suberkite šį sausąjį mišinį į varškės masę, išmaišykite, o tada sudėkite paplaktus baltumus ir švelniais judesiais įmaišykite ir juos.
4. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite storadugnę keptuvę su trupučiu aliejaus ar sviesto. Šaukštu dėkite į keptuvę po truputį tešlos, taip formuodami blynelius. Kepkite, kol apskrus iš abiejų pusių.
5. Šie blyneliai yra nesaldūs, tad galite rinktis, su kokiais priedais juos valgyti. Nesaldžiam variantui tiks pesto, harisa, jogurtinis padažas. O saldžiam – uogienė, šviežios uogos, klevų sirupas ir pan.