Tad dauguma patiekalų, kuriais jus socialinėje medijoje maitinu, tinka ir svečiams pateikti. Šis – vienareikšmiškai vertas atsidurti ant jūsų stalo. Receptui reikėjo 2 agurkų. Recepte pateikiamus produktų kiekius dauginkite iš valgytojų skaičiaus. Sudėtinių dalių proporcijas irgi keiskite pagal norą ir skonį. Druskos nedėjau, bet jei mėgstate sūriau, galite įberti žiupsnelį.
Reikės:
- 2 agurkų, trumpavaisių;
- 100 g tepamo varškės kremo, 19% riebumo, galima keisti minkštu avies ar ožkos sūriu;
- 6 juodųjų alyvuogių;
- 2 puselių saulėje džiovintų pomidorų, jei aliejuje mirkyti, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu;
- 2 v.š. kedro riešutų, galite keisti patraiškytais anakardžių riešutais arba lengvai pakepintomis saulėgrąžų sėklomis;
- 6 mėtų lapelių – būtinai! Jie ir suteikia ypatingą skonį šiam patiekalui. Dera neįtikėtinai gerai.
Gaminimas:
Agurkus nuplauname ir perpjauname išilgai per pusę. Žievelės neskutu.
Dalį vidinės agurko dalies išskobiame arbatiniu šaukšteliu ar išpjauname peiliu. Turėjau vaisių burbuliukų darymui skirtą apvalų šaukštelį – patogu buvo juo išimti minkštą agurko dalį. Labai giliai neskobkite, nes tada bus vien sūris be agurko.
Susmulkiname mėtas, pomidorus ir alyvuoges. Sumaišome su kedro riešutais.
Užpildome agurkų laivelius minkštu sūriu ir pabarstome smulkintomis mėtomis. Viskas. Galima valgyti iš karto, ar po valandos kitos.
Pastovėję agurkai – dar skaniau, nes persipina skoniai. Jei gaminsite šventėms, tai iš vakaro susismulkinkite pagardus ir pasidėkite į šaldytuvą. Galima net ir sumaišyti su kreminiu varškės sūriu. Šventės metu liks tik agurką perpjauti ir užpildyti.
Skanaus!
Daugiau sveikų receptų ieškokite sulieknėk.lt.