Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varškės pyragas, kuriam negalima atsispirti: net 5 receptai!

Varškės pyragas su gardžia arbata ar kava yra tas desertas, kuriam sunkiai įmanoma atsispirti. Variacijų, kaip kepti varškės pyragą, yra labai daug – dalinamės keliomis idėjomis, kurios nuspalvins rudenišką savaitgalį.
Varškės pyragas
Varškės pyragas / Shutterstock nuotr.

Galbūt kažkuri jų taps jūsų mėgstamiausia?

Varškės pyragas su spanguolėmis
Receptas: Varškės pyragas su spanguolėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 106
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Kakava: 30.00 g (natūralios kakavos milteliai - tešlai)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (maltas - tešlai)
Miltelinis cukrus: 250.00 g (100 g tešlai ir 150 g įdarui)
Sviestas: 250.00 g (150 g tešlai ir 100 g įdarui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 tešlai ir 3 įdarui)
Cukrus: 20.00 g (2 pakeliai cukraus su burbonine vanile - įdarui)
Spanguolės: 1.00 st. (šviežios - įdarui)
Kreminė varškė: 500.00 g (įdarui)
Grietinėlė: 150.00 ml (įdarui)
Kukurūzų krakmolas: 3.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Tešlos komponentus sumaišykite kombaine, padarykite tešlos kamuolį ir palaikykite 30 min. šaldytuve.

2. Įdarui ištirpintą ir atvėsintą sviestą gerai išmaišykite su likusiais ingredientais, išskyrus spanguoles. Tik nedarykite to plaktuvu, nes pateks per daug oro ir kepimo metu įdaras pakils, tačiau vėliau labai sukris. Geriausia maišykite įmerkiamu smulkintuvu.

3. 2/3 tešlos išklokite išardomos 26 cm skersmens formos dugną suformuodamos kraštelius. Supilkite pusę įdaro, suberkite spanguoles ir užpilkite likusį įdarą.

4. Rankomis užtrupinkite likusią tešlą. Kepkite apie 1 val. 180 laipsnių temperatūroje. Kai iškeps – palikite atvėsti. Skaniausias kitą dieną po nakties šaldytuve.

Receptas iš tinklaraščio „Kulinarijos laboratorija“

Suskleisti
Varškės pyragas su obuoliais
Receptas: Varškės pyragas su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.1 / 30
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 st. (pusės st.)
Vanilinis cukrus: 25.00 g (1 pakelis)
Manai: 1.00 st.
Grietinėlė: 200.00 ml (13 proc. riebumo)
Varškė: 600.00 g (liesa)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 - 2 arbat. š. žievelių)
Obuoliai: 3.00 vnt. (3 - 4 vnt.)
Džemas: 4.00 valg. š. (abrikosų)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaušinius įmuškite į dubenį ir plakite su ruduoju cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol pasidarys balta masė.

2. Į atskirą indą supilkite stiklinę manų kruopų, užpilkite grietinėle, gerai išmaišykite ir palikite 10–20 minučių brinkinkite.

3. Varškę išmaišykite su kiaušinių plakiniu, manų kruopomis, kepimo milteliais, tarkuotomis citrinų žievelėmis.

4. Masę sukrėskite į sviestu išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą formą. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

5. Obuolius nulupkite, perpjaukite, išpjaukite sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje puseles įpjaukite ir sudėkite ant apkepto pyrago. Kepkite dar apie 20 minučių.

6. Abrikosų džemą pakaitinkite ant silpnos ugnies ir užpilkite ant kepinio. Viršų pabarstykite milteliniu cukrumi.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Pyragas su varške
Receptas: Klasikinis varškės pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 99
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Cukrus: 100.00 g
Varškė: 400.00 g
Sviestas: 160.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Didesniame dubenėlyje sumaišykite miltus, cukrų ir ištirpintą sviestą. Gautą tešlą dėkite kepimo formą.

2. Tuomet varškę gerai ištrinkite su kiaušiniais ir kondensuotu pienu bei supilkite ant tešlos sluoksnio.

3. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 min. Pyragui iškepus galite skanauti tuoj pat arba palikti atvėsti.

Suskleisti
Varškės tortas
Receptas: Karališkas šokoladu aplietas varškės pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.1 / 53
Receptas
Ingredientai
Varškė: 1.00 kg (riebios)
Kiaušiniai: 10.00 vnt.
Cukrus: 300.00 g
Sviestas: 100.00 g
Džiūvėsiai: 50.00 g (maltų šviežių)
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė ir sultys)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė ir sultys)
Šokoladas: 100.00 g
Kaip gaminti

1. Varškę pertrinkite per sietelį.

2. Kiaušinių trynius išplakite su 250 g cukraus.

3. Sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais, plakdami kiaušinių trynius, sudėkite po vieną. Plakite, kol pasidarys vientisa masė, tuomet į ją sudėkite varškę. Viską gerai išmaišykite.

4. Suberkite džiūvėsėlius, krakmolą, druską, bei tarkuotas žieveles, dar kartą gerai permaišykite. Ir dar kartą, supylę sultis.

5. Kiaušinių baltymus išplakite su likusiu cukrumi, atsargiai sukrėskite juos į varškės masę ir palengva išmaišykite.

6. Skardą gausiai ištepkite sviestu, sukrėskite tešlą.

7. Kepkite maždaug valandą 170 °C temperatūroje. Nuolat stebėkite, kad nepradėtų svilti paviršius – jei taip atsitiktų, lengvai pridenkite kepimo popieriumi ar folija ir kepkite toliau, kol iškeps.

8. Iškepusį pyragą palikite atvėsti ir tik tada išimkite iš skardos. Apliekite tirpintu šokoladu.

Suskleisti
Kepamas pyragas
Receptas: Varškės pyragas su razinomis
8 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 26
Receptas
Ingredientai
Varškė: 500.00 g
Sviestas: 50.00 g (tirpinto)
Sausainiai: 10.00 vnt. („Gaidelis“)
Miltai: 2.00 valg. š.
Cukrus: 120.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt.
Grietinė: 300.00 ml
Razinos: 150.00 g
Cukraus pudra: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

2. Sviestu arba aliejumi ištepkite apvalią kepimo formą, geriausia, su nuimamais kraštais.

3. Elektriniame maišytuve išsukite sausainius arba sutrupinkite juos sandariame plastikiniame maišelyje. Trupinius suberkite į švarų, platų dubenį ir įmaišykite sviestą.

4. Masę sudėkite į kepimo indo dugną, suspauskite trupinius į vieną tolygų blyną, tuomet kepkite jį orkaitėje apie 5 minutes.

5. Kol sausainių pagrindas kepa, gerai išsukite smulkiai pertrintą varškę su miltais, cukrumi, vanile, dviem kiaušiniais, kiaušinio tryniu ir 150 ml grietinės. Maišykite tol, kol masė taps puri. Į visą masę suberkite razinas.

6. Paruoštą varškės mišinį supilkite ant apkepto sausainių pagrindo ir visą pyragą dar kartą pašaukite į orkaitę – šį kartą pusvalandžiui.

7. Kol pyragas kepa, paimkite likusią dalį grietinės ir išsukite ją su cukraus pudra. Masę aptepkite ant pyrago viršaus ir šonų bei dar kartą pašaukite į orkaitę, maždaug 10 minučių.

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai