Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Varškės pyragas su šaldytomis uogomis

Jei šaldiklyje turite sukaupę vasaros džiaugsmų – nelaikykite, kepkite pyragus, nes dažnai uogos sulaukia ir kito derliaus. Šiandien siūlome pyrago su varške receptą, kuriam puikiai tiks bet kokios šaldytos uogos.
Aviečių pyragas
Aviečių pyragas / 123RF.com nuotr.

Reikės:

Tešlai:

  • 125 g sviesto,
  • 1 kiaušinio,
  • 100 g cukraus,
  • 300 g miltų,

Įdarui:

  • 200 g smulkios varškės,
  • 2 kiaušinių,
  • 125 g riebios grietinėlės,
  • 150 g cukraus,
  • 1 pakelio vanilinio pudingo.

Viršui:

  • 2 stiklinių mėgstamų šaldytų uogų.

Gaminimas:

Pasigaminkite tešlą. Į dubenį suberkite miltus, cukrų, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą. Trinkite tarp pirštų, kol gausis trupiniai. Įmuškite kiaušinį ir suminkykite tešlą, kad gautųsi viensita masė.

Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais, dėkite tešlą ir pirštais išlipdykite ją vienodu sluoksniu per visą dugną bei padarydami nedidelius kraštus.

Varškę ištrinkite per sietelį. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sumaišykite su varške bei grietinėle, suberkite vanilinį pudingą. Varškės masę supilkite ant tešlos, ant viršaus suberkite šaldytas uogas ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 40 minučių. Kai iškeps, leiskite atvėsti ir padėkite bent kelioms valandoms šaltai.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos