Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Varškės spurgytės – nuostabus vaikystę primenantis desertas

„Spurgos keptos pagal močiutės receptą, tik vietoj paprastų miltų naudojau grikių ir pati nustebau, kokios jos skanios pavyko“, – dalinasi maisto tinklaraštininkė, „Samčio užrašų“ kūrėja Odeta Kudopčenkienė.
Varškės spurgytės
Varškės spurgytės / Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorės Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

2 kiaušinių,

4 šaukštų cukraus,

400 g varškės,

šaukštelio vanilinio cukraus,

5 šaukštų grikių miltų,

1,5 šaukštelio kepimo miltelių,

žiupsnelio druskos,

aliejaus kepti,

miltelinio cukraus apibarstyti.

Kaip gaminti:

1. Varškę sutrinkite, į ją suberkite druską, cukrų, vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.

2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įsukite į varškės masę.

3. Į puodą supilkite aliejaus tiek, kad visiškai apsemtų spurgas, ir jį įkaitinkite.

4. Pašlapinkite rankas vandeniu ir formuokite graikiško riešuto dydžio spurgytes – tokios greičiau iškeps. Jas sudėkite į aliejų ir vis pavartykite, kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.

4. Ištraukusi sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Tiekite apibarstę milteliniu cukrumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos