Ingredientai:
- 200 g sviesto, minkšto;
- 500 g riebios (9 proc.) varškės;
- 160 g kondensuoto pieno;
- 300 g sausainių (pvz., „Selga“, „Gaidelis“), sulaužytų nedideliais gabaliukais;
- 200 g nedidelių, standžių braškių;
- 200 g šilauogių;
- saujelė aviečių (šaldytų, o jei turite šviežių, jas užšaldykite, tokios maišant nesusitrins).
Gaminimas:
1. Dėkite į dubenį sviestą, varškę, pilkite kondensuotą pieną ir išsukite iki vientisos masės. Galite darbuotis dideliu šaukštu, o galite pasitelkti ir elektrinį virtuvės kombainą.
2. Nuplaukite ir nusausinkite šilauoges, braškes supjaustykite pusiau ar ketvirčiais. Suberkite sausainius ir visas uogas (taip pat ir šaldytas avietes, jei naudojate) į išsuktą sviesto bei varškės masę ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi nesutrinti uogų.
3. Nedidelę kvadratinę ar pailgą kepimo formą išklokite maistine plėvele, kad dengtų ir šonus. Krėskite čia pagamintą masę ir paspaudykite, kad neliktų oro tarpų.
4. Dėkite paruoštą tinginį į šaldytuvą ir laikykite bent 6 val., o geriausia – pernakt.
5. Išimkite su visa maistine plėvele iš kepimo formos, dėkite į didelę lėkštę ar ant padėklo ir pjaustykite bei ragaukite. Likučius laikykite šaldytuve.