Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varškės tinginys su uogom – tobulas vasaros skanėstas, idealus ir Joninėms

Ar esate kada ragavę ne tradicinio tamsaus tinginio, tačiau šviesiosios jo alternatyvos, kurios pagrindas – varškė? Jei ne, o gal senokai, pats laikas nedelsti ir gaminti, nes šis skanėstas tiesiog pasakiškas. O tuo metu, kai visi mėgaujamės braškėmis, kaip tik šiomis uogomis jį ir paskaninkime!
Varškės tinginys su uogomis
Varškės tinginys su uogomis / 15min nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g sviesto, minkšto;
  • 500 g riebios (9 proc.) varškės;
  • 160 g kondensuoto pieno;
  • 300 g sausainių (pvz., „Selga“, „Gaidelis“), sulaužytų nedideliais gabaliukais;
  • 200 g nedidelių, standžių braškių;
  • 200 g šilauogių;
  • saujelė aviečių (šaldytų, o jei turite šviežių, jas užšaldykite, tokios maišant nesusitrins).

Gaminimas:

1. Dėkite į dubenį sviestą, varškę, pilkite kondensuotą pieną ir išsukite iki vientisos masės. Galite darbuotis dideliu šaukštu, o galite pasitelkti ir elektrinį virtuvės kombainą.

2. Nuplaukite ir nusausinkite šilauoges, braškes supjaustykite pusiau ar ketvirčiais. Suberkite sausainius ir visas uogas (taip pat ir šaldytas avietes, jei naudojate) į išsuktą sviesto bei varškės masę ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi nesutrinti uogų.

3. Nedidelę kvadratinę ar pailgą kepimo formą išklokite maistine plėvele, kad dengtų ir šonus. Krėskite čia pagamintą masę ir paspaudykite, kad neliktų oro tarpų.

4. Dėkite paruoštą tinginį į šaldytuvą ir laikykite bent 6 val., o geriausia – pernakt.

5. Išimkite su visa maistine plėvele iš kepimo formos, dėkite į didelę lėkštę ar ant padėklo ir pjaustykite bei ragaukite. Likučius laikykite šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais