Vasara lėkštėje: grilyje keptos daržovės su rikota

Genialumas slypi paprastume: jei turite spalvingą šviežių daržovių puokštę, o orai leidžia kurti grilį, ilgai netrukę pasiruošime nuostabų patiekalą. Prie ant grilio keptų daržovių šįsyk siūlome rikotos padažą.
Ant grilio keptos daržovės
Ant grilio keptos daržovės / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • įvairių spalvotų, gerai prinokusių daržovių, tinkamų kepti ant grilio – cukinijų, baklažanų, smidrų, skirtingų spalvų paprikų, pomidorų etc.
  • alyvuogių aliejaus;
  • citrinos sulčių;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • druskos;
  • rikotos;
  • mėgstamų šviežių prieskoninių žalumynų;
  • šviesios duonos (idealu – raugo/sourdough).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite grilį iki reikiamos kaitros.

2. Daržoves nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite stambiais gabalais, suberkite į dubenį, pilkite šlaką aliejaus ir gerai apvoliokite.

3. Dėkite daržoves ant grotelių, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite, kol bus gražiai apskrudusios. Į pabaigą ant grotelių dėkite ir duonos riekes, kad jos kiek paskrustų.

4. Dubenėlyje sumaišykite rikotą su šlakeliu aliejaus, citrinos sulčių, įberkite druskos, pipirų.

5. Ant paskrudusios duonos tepkite rikotos, dėkite daržovių ir skanaukite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis