Daugiau nei 50 restoranų ir kavinių skirtingose Lietuvos miestuose parengė specialius meniu ar šventinius pasiūlymus: nuo signatarų asmeninių patiekalų receptų iki skirtingų virtuvių trispalvių kulinarinių interpretacijų.
Koks Tilžės sūrio skonis pagal Lietuvos visuomenės veikėją, signatarą Petrą Vileišį? Kokią karkutę mėgo Vincas Kudirka? Kartu su istoriku Rimvydu Laužiku parengtas išskirtinių patiekalų modernias interpretacijas iš valstybingumą kūrusių asmenų namų virtuvių per šventes degustacinėje vakarienėje patieks „Ertlio namas”. Kol sūris pagal P. Vileišio receptūrą buvo brandinamas restorano rūsyje, „Ertlio namo” šefas Tomas Rimydis kūrė Signatarų namuose veikusios „Baltojo Štralio” kavinės dvasios įkvėptą šokoladinio deserto receptą.
Žinomiausias Lietuvos desertų kūrėjas Ali Gadžijevas ruošia ne tik tradicinius trispalvius aviečių ir pistacijų skonio macaroons‘us, bet ir specialiai šia proga sukurtą desertą „Trispalvė“ – trijų desertų derinį, kuriame persipins cinamono, pistacijų biskvitai, pieniško šokolado, pistacijų, aviečių putėsiai ir mangų, braškių, pasiflorų skonių natos.
Lietuvos vėliavos spalvų mėsainiai, humusas ir tacos, tradiciniai cepelinai bei netradiciniai ir unikalūs šernienos ir stirnienos kepsniukai su medaus ir vyno padažu, lietuviškos arbatos ir specialios nuolaidos pasipuošusiems šventine atributika – tai tik maža dalis to, kas laukia švenčiančių Šimtmetį.
Visus restoranus, barus bei kavines ir jų šimtmečio pasiūlymus galima rasti Geltonajame maršrute projekto platformoje.