Ingredientai (4 asm.):
keptiems pomidoriukams:
- 500 g vynuoginių pomidoriukų, perpjautų pusiau;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. džiovinto raudonėlio.
- keptiems baklažanams:
- 2 vidutinio dydžio baklažanai, supjaustyti griežinėliais, o tada kiekvienas griežinėlis – į 4 dalis;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. džiovinto raudonėlio.
mišrainei:
- 2 indeliai konservuotų avinžirnių (galite išsivirti ir patys, tik nepamirškite per naktį pamirkyti);
- 0,5 stiklinės perlinių kruopų (kelias valandas pamirkytų);
- sauja mėgstamų juodųjų alyvuogių, be kauliukų, perpjautų pusiau;
- 0,5 citrinos sultys;
- 1 valg. šaukšt. šviežių mėtų, smulkiai sukapotų;
- 1 valg. šaukšt. šviežių bazilikų, smulkiai sukapotų;
- 1 valg. šaukšt. šviežių raudonėlių, smulkiai sukapotų;
- 2 česnako skiltelės, sutraiškytos;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros (kaitinimas viršus apačia, su ventiliatoriaus funkcija). Dvi dideles skardas išklokite kepimo popieriumi.
2. Atskiruose dubenyse sumaišykite pomidoriukus ir baklažanus su priedais. Paskleiskite vienus ir kitus skirtingose skardose ir dėkite kepti. Kepkite 25–30 min., pomidoriukai turi suminkštėti ir kiek parusti, baklažanai taip pat suminkštėti ir kiek apskrusti.
3. Kol kepa daržovės, dideliame vandens kiekyje išvirkite perlines kruopas, tada nusunkite ir perliekite šaltu vandeniu.
4. Avinžirnius nusunkite ir taip pat perplaukite po šaltu vandeniu.
5. Į didelį dubenį berkite avinžirnius, perlines kruopas, keptus pomidoriukus, baklažanus, alyvuoges, berkite ir pilkite ir likusius ingredientus, gerai išmaišykite pernelyg nesutrindami daržovių. Paragaukite, ar netrūksta druskos arba rūgštumo. Tiekite iškart arba laikykite šaldytuve, tik prieš valgydami leiskite kiek pastovėti kambario temperatūroje.