Ingredientai:
- 4 jaunos cukinijos;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos (ir dar žiupsnis vištienai pasūdyti);
- keli šaukštai naminio ar pirktinio pesto padažo;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 400 g vištienos filė (be kaulų ir odos).
Gaminimas:
1. Naudodami spiralinę daržovių pjaustyklę supjaustykite cukinijas ilgais „spagečiais“. Tuomet dėkite juos į koštuvą ar plieninį sietą, pabarstykite druska, apvoliokite rankomis, o tada dėkite sietą (ar koštuvą) ant dubens ir palikite valandai, kad nuvarvėtų išsiskyrę sultys. Galiausiai dar ir nuspauskite kuo daugiau sulčių, kad cukinijos būtų kuo sausesnės.
2. Vištieną supjaustykite plonais kepsneliais, pabarstykite druska, o tada iškepkite keptuvėje su aliejumi. Iškepusius kepsnelius dėkite į lėkštę ir vieną pusę aptepkite pesto padažu.
3. Cukinijų spagečius dėkite į dubenį, krėskite kelis šaukštus pesto padažo, išmaišykite, tada ant viršaus išdėliokite vištienos gabaliukus, jei norisi, pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, ir galite tiekti.