Vasariška tobulybė: cukinijų spagečiai su vištiena, paskaninti pesto padažu

Vasarą vertėtų valgyti lengviau ir sezoniškiau, kita vertus – nepritrūkti energijos darbams ir pramogoms lauke. Lengvas, neapsunkinantis ir labai skanus bus patiekalas, kurio receptu dalinamės. Šiuo metu pačiame sezono pike esančios cukinijos derinamos su vištiena, kurią dar paskanina kvapnusis pesto padažas. Nedvejokit ir išbandykit!
Pesto paskaninta vištiena dera su cukinijų spagečiais
Pesto paskaninta vištiena dera su cukinijų spagečiais / 123RF.com, Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 4 jaunos cukinijos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos (ir dar žiupsnis vištienai pasūdyti);
  • keli šaukštai naminio ar pirktinio pesto padažo;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 400 g vištienos filė (be kaulų ir odos).

Gaminimas:

1. Naudodami spiralinę daržovių pjaustyklę supjaustykite cukinijas ilgais „spagečiais“. Tuomet dėkite juos į koštuvą ar plieninį sietą, pabarstykite druska, apvoliokite rankomis, o tada dėkite sietą (ar koštuvą) ant dubens ir palikite valandai, kad nuvarvėtų išsiskyrę sultys. Galiausiai dar ir nuspauskite kuo daugiau sulčių, kad cukinijos būtų kuo sausesnės.

2. Vištieną supjaustykite plonais kepsneliais, pabarstykite druska, o tada iškepkite keptuvėje su aliejumi. Iškepusius kepsnelius dėkite į lėkštę ir vieną pusę aptepkite pesto padažu.

3. Cukinijų spagečius dėkite į dubenį, krėskite kelis šaukštus pesto padažo, išmaišykite, tada ant viršaus išdėliokite vištienos gabaliukus, jei norisi, pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, ir galite tiekti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis