„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Vasariška tobulybė: cukinijų spagečiai su vištiena, paskaninti pesto padažu

Vasarą vertėtų valgyti lengviau ir sezoniškiau, kita vertus – nepritrūkti energijos darbams ir pramogoms lauke. Lengvas, neapsunkinantis ir labai skanus bus patiekalas, kurio receptu dalinamės. Šiuo metu pačiame sezono pike esančios cukinijos derinamos su vištiena, kurią dar paskanina kvapnusis pesto padažas. Nedvejokit ir išbandykit!
Pesto paskaninta vištiena dera su cukinijų spagečiais
Pesto paskaninta vištiena dera su cukinijų spagečiais / 123RF.com, Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 4 jaunos cukinijos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos (ir dar žiupsnis vištienai pasūdyti);
  • keli šaukštai naminio ar pirktinio pesto padažo;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 400 g vištienos filė (be kaulų ir odos).

Gaminimas:

1. Naudodami spiralinę daržovių pjaustyklę supjaustykite cukinijas ilgais „spagečiais“. Tuomet dėkite juos į koštuvą ar plieninį sietą, pabarstykite druska, apvoliokite rankomis, o tada dėkite sietą (ar koštuvą) ant dubens ir palikite valandai, kad nuvarvėtų išsiskyrę sultys. Galiausiai dar ir nuspauskite kuo daugiau sulčių, kad cukinijos būtų kuo sausesnės.

2. Vištieną supjaustykite plonais kepsneliais, pabarstykite druska, o tada iškepkite keptuvėje su aliejumi. Iškepusius kepsnelius dėkite į lėkštę ir vieną pusę aptepkite pesto padažu.

3. Cukinijų spagečius dėkite į dubenį, krėskite kelis šaukštus pesto padažo, išmaišykite, tada ant viršaus išdėliokite vištienos gabaliukus, jei norisi, pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, ir galite tiekti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“