Pagrindinė vasariško žurnalo numerio tema – maisto gaminimas kepsninėje. „Ruošdami šį straipsnį, į dienos šviesą norėjome ištraukti geriausius, bet galbūt primirštus patarimus, kaip naudoti kepsnines, rasti naujų receptų, padrąsinti eksperimentuoti“, – temą pristato žurnalo komanda.
Kaip ir kiekvieną vasarą, šiame numeryje rasite rubriką „Vasaros gidas“. Pasižvalgiusi po Lietuvą, žurnalo komanda pristato savo rekomendacijas: „Kelionę po įdomiausias lankytinas vietas pradėjome sostinėje. Pirma stotelė – restoranas „Trinity“. Jūsų dėmesiui – pažintis su virtuvės šefu Viliumi Ručinsku. O vertinantys miesto šurmulį, pačių įvairiausių patirčių atras „Sugamour“ restorane. Gimusi kaip išskirtinių desertų oazė, per kelerius metus ši vieta išaugo į elegantišką restoraną. Restorane „Mykolo 4“ kviečiame susipažinti, kaip nuo seno formavosi Vilniaus gastronomijos kultūra. Ne pirmus metus iš eilės užsukame ir į Aukštadvario parke, ant vaizdingo Ungurio ežero kranto, netoli senosios Lietuvos sostinės Trakų, esantį 5 plius žvaigždučių butiko tipo viešbutį „Esperanza Resort“, šiemet minintį veiklos dešimtmetį. Simboliška, kad lygiai po dešimties metų į šią vietą sugrįžo pirmasis viešbučio restoranų virtuvės šefas Ernestas Viršilas. Iš Trakų keliaujame į Druskininkus. Dar prieš kelerius metus iš svečių šalių parvykę tautiečiai aikčiodavo, pasakodami apie nedideliuose miestuose įsikūrusius restoranus, kuriuose ragavo gardaus, kūrybiškai paruošto maisto. Atėjo metas, kai puikiais restoranais ne tik didžiuosiuose miestuose galime didžiuotis ir gimtinėje, vienas tokių – jau penktus metus Druskininkuose veikiantis „Toli toli“. Na, ir savo kelionę baigiame pajūryje. Už poros kilometrų nuo Šventosios iškilusi nuostabaus grožio „Nendrinė pastogė“.
Leiskimės į gastronominių atradimų kelionę drauge!