Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasariškas pyragas su uogomis

Vasara jau lepina mus uogomis, tad ir desertai gali būti gaivūs ir vasariški. Siūlome išsikepti pyragą, kokį kepdavo mūsų mamos. Įdarui uogas gali pasirinkti tokias, kokias turite ar labiausiai mėgstate.
Vasariškas pyragas su uogomis
Vasariškas pyragas su uogomis / 123RF.com nuotr.

Reikės:

Tešlai:

  • 200 g atšaldyto sviesto,
  • 300 g miltų,
  • 2 valg. š. cukraus,
  • 10 g. vanilinio cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • 2 kiaušinių baltymų (vieno tešlai, kito pyragui aptepti),
  • 150 ml šalto vandens.

Įdarui:

  • 250 g mėlynių,
  • 250 g braškių,
  • 5 abrikosų,
  • 4 valg. š. cukraus,
  • 3 valg. š. krakmolo,
  • 1 apelsino žievelės.

Gaminimas:

Pirmiausia pasiruoškite tešlą. Į dubenį suberkite miltus, druską, cukrų ir vanilinį cukrų. Burokine tarka sutarkuokite arba peiliu labai smulkiai sukapokite sviestą ir sumaišykite su miltais. Įmuškite kiaušinio baltymą, supilkite labai šaltą vandenį ir užminkykite tešlą. Suvoliokite į gumulą, įdėkite į polietileninį maišelį ir padėkite į šaldymo kamerą valandai.

Kol tešla šąla, paruoškite įdarą. Uogas nuplaukite, nuskabykite, didesnes braškes ir abrikosus supjaustykite skiltelėmis. Įtarkuokite apelsino žievelę. Apibarstykite cukrumi, krakmolu, gerai išmaišykite.

Atvėsusią tešlą iškočiokite į apskritimą, kad gautųsi didesnis už kepimo formą ir būtų galima užlenkti kraštus. Dėkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, suberkite uogas. Užlenkite tešlos kraštus ir aptepkite plaktu kiaušinio baltymu.

Dėkite pyragą į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę ir kepkite maždaug 35 minutes, kol tešla gražiai apskrus.

Patiekite šaltą. Pyragas puikiai dera su plakta grietinėle arba ledais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais