Reikės:
Tešlai:
- 200 g atšaldyto sviesto,
- 300 g miltų,
- 2 valg. š. cukraus,
- 10 g. vanilinio cukraus,
- žiupsnelio druskos,
- 2 kiaušinių baltymų (vieno tešlai, kito pyragui aptepti),
- 150 ml šalto vandens.
Įdarui:
- 250 g mėlynių,
- 250 g braškių,
- 5 abrikosų,
- 4 valg. š. cukraus,
- 3 valg. š. krakmolo,
- 1 apelsino žievelės.
Gaminimas:
Pirmiausia pasiruoškite tešlą. Į dubenį suberkite miltus, druską, cukrų ir vanilinį cukrų. Burokine tarka sutarkuokite arba peiliu labai smulkiai sukapokite sviestą ir sumaišykite su miltais. Įmuškite kiaušinio baltymą, supilkite labai šaltą vandenį ir užminkykite tešlą. Suvoliokite į gumulą, įdėkite į polietileninį maišelį ir padėkite į šaldymo kamerą valandai.
Kol tešla šąla, paruoškite įdarą. Uogas nuplaukite, nuskabykite, didesnes braškes ir abrikosus supjaustykite skiltelėmis. Įtarkuokite apelsino žievelę. Apibarstykite cukrumi, krakmolu, gerai išmaišykite.
Atvėsusią tešlą iškočiokite į apskritimą, kad gautųsi didesnis už kepimo formą ir būtų galima užlenkti kraštus. Dėkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, suberkite uogas. Užlenkite tešlos kraštus ir aptepkite plaktu kiaušinio baltymu.
Dėkite pyragą į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę ir kepkite maždaug 35 minutes, kol tešla gražiai apskrus.
Patiekite šaltą. Pyragas puikiai dera su plakta grietinėle arba ledais.
Skanaus!